2 Cursor/16 Ruis
/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 6

Jaargang 44, 17 januari 2002


Ruis

untitled



Op één avond waren er twee kerstgerelateerde bijeenkomsten op de TU/e-campus. De Faculty Club hield de jaarlijkse kerstsoiree, Studium Generale had buiten een vuurtje opgestookt voor eenieder die erbij wilde zijn. Wiskunde-hoogleraar Paul de Bra trad met zijn gezin op als accordeoncombo. Maarten Pieterson, hoofd van SG, praatte de optredens tijdens de kerstsoiree aan elkaar, maar blikte ook naar buiten, waar het kampvuur brandde. Hij hing zijn verhaal op aan het sprookje 'het meisje met de zwavelstokjes'.
Aan de oever van de Dommel gebruikten de meisjes (en jongens) van de TU/e hun lucifers om het kampvuur aan te steken. Tot diep in de nacht luisterden zij naar verhalen en muziek en hadden geen oog voor het kaarslicht dat uit de ramen van de University Club naar buiten scheen. De moderne meisjes met de zwavelstokjes wilden helemaal niet naar binnen. Maar ongetwijfeld heeft een enkele vijftiger in smoking het kampvuur in de verte gezien, en herinnerde zich de tijd dat hij ook gelukkig was met niet veel meer dan een doosje lucifers en een kop warme chocolademelk.
Foto: Bart van Overbeeke

untitled

Geknipt

Een nieuw kapsel? Om de week wordt een student of medewerker van de TU/e geknipt door de TU/e-Knipkapsalon (tst. 2115) en door onze fotograaf.


Van de knipbeurtkandidaten die tot nu toe in deze rubriek hebben gestaan, is vijfdejaars student Elektrotechniek Bart Pluijms toch wel de dapperste. Sinds een paar dagen gaat de student door het leven met een felblauwe coupe. Met dank aan de commissaris van studievereniging Thor, met wie Pluijms een weddenschap aanging. ėDegene die het snelst in één teug een halve liter bier kon wegdrinken, mocht zeggen wat de ander met zijn haar moest doen. Tja, ik verloor.î
De student blijkt een sportieve verliezer. Als accent op zijn 'nederlaag' heeft hij daags na de fotosessie ook nog eens 'Bavaria' op zijn achterhoofd laten scheren. ėToen ik bij de kapster in de stoel zat, heb ik wel even gedacht: 'Zo'n weddenschap moet ik maar niet meer aangaan'. Maar ik zie er de lol wel van in. En iedereen
reageert tot nu toe erg positief.î

untitled

Effe zeuren

/Fred Steutel

Delft (TU/d) houdt ons (TU/e) scherp in de gaten; sterker nog ze papegaaien ons na: Blijkens een recent artikel in 'zicht op DELFT' hield scheidend CvB-voorzitter De Voogd bij het schrijven van de Delftse strategienota de plannen van onze bijna scheidende CvB-voorzitter bij de hand. Ook de TU/d wil research driven zijn en ook de TU/d streeft naar een plaats bij de mondiale top. Merkwaardig genoeg mikt Delft toch wat lager dan Eindhoven; waar de TU/e een plaats bij de top drie nastreeft, begeert de TU/d een plekje bij de top vijf.
Top vijf! In Olympische termen is de top goud, de bijna-top zilver en de bijna-bijna-top brons. Wat daarna komt is onduidelijk; de nummers vier tot en met zes krijgen, meen ik, een Olympisch diploma, maar zou Delft tevreden zijn met een 'Technologisch Diploma'?
Ik stel voor ook de nummers vier en vijf een medaille toe te kennen, maar wat komt er na brons? IJzer, lijkt me; dat is in de archeologie tenslotte ook zo; en daar komen ook dikwijls goud en zilver vóór brons. Maar wat komt er na ijzer? De landbouw en veeteelt waren al eerder begonnen, maar gingen na de ijzertijd gemoderniseerd door. Ook de leerbereiding nam een grote vlucht. Een van de meer aansprekende vindingen van de late ijzertijd is het vetleer, met name in gebruik bij zware technische beroepen. Het lijkt dus redelijk om voor de eerste vijf medailles de materialen goud, zilver, brons, ijzer en vetleer te kiezen.
Blijkbaar is de TU/d tevreden met een vetleren medaille. Daar doen wij van de TU/e het niet voor; wij gaan voor brons!














Website Cursor