Universiteitsberichten

Algemeen

Dienst Interne Zaken/BHV

Gewijzigd tenue beveiliging
Met ingang van 11 oktober zult u de TU/e-beveiliging in een enigszins gewijzigd tenue op de campus zien rond-lopen. De TU/e-beveiligers hebben hun grijze uniformbroek ingeruild voor een donkerblauwe.

Mensen

Afscheid

Na ruim veertig jaar werkzaam te zijn geweest aan de TU/e bij onde meer de groep Electrochemie van de faculteit Scheikunde zal Marlène Blijlevens per 1 november 2004 met pensioen gaan. Op 22 oktober om 15.30 uur wordt haar een afscheidsreceptie aangeboden in de Pantry van het gebouw Scheikundige Technologie (Helix) van de TU/e. U bent van harte uitgenodigd deze receptie bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid van Maaren, STW 3.31, tel. 2730. E-mail: I.A.C.M.v.Maaren@tue.nl.

Na 37 jaar werkzaam te zijn geweest aan de Technische Universiteit Eindhoven binnen de faculteit Werktuigbouwkunde als onderzoek- en onderwijsmedewerker neemt Hans Laurense vrijdag 15 oktober a.s. afscheid van ons. Graag nodigen wij u uit om ter gelegenheid van dit afscheid samen met zijn familie een hapje en drankje te nuttigen. U bent van harte welkom vanaf 16.00 uur in het laboratorium van de divisie TFE, faculteit Werktuigbouwkunde, W-laag 0.40. We hopen u 15 oktober te zien.

Promoties

Y. Liu M.E. verdedigt op maandag 18 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘All-Optical Buffering based on Nonlinear Optical Processing with Semiconductor Optical Amplifiers’. Liu promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotoren zijn prof.ir. G.D. Khoe en prof.dr. D. Lenstra.

M. Tian M.Sc. verdedigt op maandag 18 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Understanding the Organization and Reorganisation of Polymer Crystals’. Tian promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotoren zijn prof.dr. P.J. Lemstra en prof.dr. M. Dosiere.

Ir. A.I. van Berkel verdedigt op woensdag 20 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Dynamics of thermal particle conversion with application to biomass conversion in a circulation fluidised bed’. Van Berkel promoveert aan de faculteit Werktuigbouwkunde.
De promotoren zijn prof.dr.ir. J.J.H. Brouwers en prof.dr.ir. G. Brem (UT).

 

Studentenleven

Chemiewinkel

Duurzame energie op de TU/e van 0% naar ?
Op 18, 19 en 20 oktober viert de Chemiewinkel Eindhoven haar vijfde lustrum. In het kader van dit lustrum wordt op woensdagmiddag 20 oktober een workshop gegeven over duurzame energie op de TU/e. Wat is de huidige stand van zaken omtrent duurzame energie in de Nederlandse universitaire wereld? Universiteiten brengen de leidinggevenden van de toekomst voort en het geven van het goede duurzame voorbeeld is daarbij noodzakelijk voor een duurzamere toekomst. Toch blijft het gebruik van duurzame energie ver achter bij de overheidsgebouwen en zelfs bedrijven. Wat is hier de reden voor en wat kan er aan gedaan worden? Waar staat de TU/e in deze? De TU heeft een Warmte-Koude opslag project (WKO), maar gebruikt verder helemaal geen duurzame energie in de vorm van groene stroom.
In een workshop zal het Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform (LHUMP) de ins en outs hiervan aan het licht brengen. Verder zal worden gebrainstormd over wat er gedaan kan worden om het aandeel duurzame energie op de TU/e te verhogen.
Workshop: Duurzame Energie op de TU/e?
Datum: 20 oktober 2004
Tijd: 14:00 uur. Inschrijven bij de Chemiewinkel, STW 0.51, tel. nr. (040 247) 2431.

 

Diversen

Stichting Kenniseconomie

Nationale Kenniseconomie conferentie
Vooral op studenten, docenten en het (startende) midden- en kleinbedrijf richt zich de Kenniseconomie conferentie zoals die zal plaatsvinden op 25 oktober in het Auditorium van de TU/e. De conferentie is sterk output gericht. Men zoekt vooral creatieve oplossingen voor de problemen en uitdagingen van de toekomst. In de ochtend zijn ing. Amandus Lundqvist van de TU/e en hr. Hendriks, directeur van Philips Nederland, aan het woord. Verder Sicco Santema en in forums andere prominenten van de TU’s en bijvoorbeeld VNO/NCW. De kern van de middag bestaat uit een viertal parallelsessies: voor respectievelijk de doelgroepen studenten (en ondernemerschap), de rol van kennisinstituten, onderwijs/ onderzoek en MKB, en een politieke sessie. Aan het eind van deze middag zal minister Laurens Jan Brinkhorst de dag afsluiten met zijn visie op het onderwerp van de conferentie. Men kan zich nog inschrijven via de website www.d66kenniseconomie.nl.

Vredescentrum

Lunchlezing: Kaukasus–kruitvat?
Dinsdag 19 oktober, aanvang 12.45 uur zal dr. Charlotte Hille (Universiteit van Amsterdam) deze lunchlezing houden in zaal 4 van het Auditorium. In het gebied rond de Kaspische Zee lijkt een nieuwe onrust te ontstaan. Tsjetsjenië is een bekend land dat los wil komen van het Russische gezag. Ook in de republieken die voorheen bij de Sovjet-Unie hoorden, is echter onrust. Georgië, Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië, zijn enkele
staten in dit gebied waar een democratiseringsgolf gaande is. Het zijn vaak
moslim-landen, waar de godsdienst een belangrijke rol speelt. De weg naar democratie gaat er niet altijd zonder geweld. Hille deed promotie-onderzoek naar de plaatselijke situatie en de stromingen die er gaande zijn. Hoe bedreigend is de situatie daar en welke dreigingen zijn er voor de rest van de wereld? Discussie welkom.

Abvakabo/FNV

Workshop werkdruk en stress
Abvakabo/FNV binnen de TU/e houdt in samenwerking met de afdeling arbeidsomstandigheden van het hoofdkantoor op dinsdagochtend 16 november de workshop ‘Werkdruk en stress; hoe hiermee om te gaan’. Deze workshop is geschikt voor TU/e-medewerkers die meer willen weten over werkdruk met als doel de werkdruk binnen de perken te houden door daar zelf een actieve rol in te spelen. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze workshop. Voor nadere informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Jonna van Alphen (j.v.alphen@tue.nl) of Martin Otten (W.M.Otten@tue.nl).

Vacatures

Secretaresse (V32918) voor 0,6 fte bij de sectie Besliskunde en Stochastiek van de capaciteitsgroep Wiskunde van de faculteit Wiskunde en Informatica. Vast dienstverband voor 24 uur per week; salaris maximaal 2.127 euro bruto per maand (schaal 5) bij volledige werktijd. Voor meer info: www.win.tue.nl/vacatures/.

 

Universiteitsberichten mogen maximaal 150 woorden lang zijn en moeten op de woensdag één week voor plaatsing binnen zijn. Ze kunnen worden gemaild naar universiteitsberichten@tue.nl.