Universiteitsberichten

Algemeen

DIZ

Menucycli warme maaltijden Paviljoen
Dagelijks 11.30-14.00 uur en op dinsdag van 11.30-18.30 uur
Prijs warme maaltijd 5,50 euro.
Week 21:
  • Maandag: Thaise kip curry, basmati rijst, sperzieboontjes
  • Dinsdag: rundervink, gekookte aardappelen, andijvie in roomsaus
  • Woensdag: varkenshamlap, aardappelkroketten, prei in kerrieroomsaus
  • Donderdag: spaghetti bolognaise, ratatouille
  • Vrijdag: lekkerbekje picasso, frites, groentenmix

Mensen

Promoties

Y. Ma verdedigt op donderdag 26 mei zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Post Polymerization of Polyester for Fiber Formation’. Ma promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotor is prof.dr. P.J. Lemstra.

Ir. B. Stouten verdedigt op donderdag 26 mei zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Parameter Tuning and Cooperative Control for Automated Guided Vehicles’. Stouten promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotor is prof.dr.ir. P.P.J. van den Bosch.

M.T. Ionita M.sc. verdedigt op dinsdag 31 mei zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Scenario-Based System Architecting. A Systematic Approach to Developing Future-Proof System Architectures’. Ionita promoveert aan de faculteit W&I. De promotoren zijn prof.dr.Dipl.-Ing. D.K. Hammer en prof.dr.ir. J. Bosch.

Ir. S. Varghese verdedigt op woensdag 1 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Patterned Alignment of Liquid Crystals by Microrubbing. A new route towards wide viewing angle flat panel displays’. Varghese promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotoren zijn prof.dr. D.J. Broer en prof.dr. P.J. Lemstra.

Afscheidscollege

Prof.dr.ir. G.A.C. van Zeijl houdt op vrijdag 27 mei zijn afscheidscollege aan de faculteit Bouwkunde. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in de Blauwe Zaal van het Auditorium. De titel van zijn afscheidscollege is ‘Architectuur en gastvrijheid’.

Faculteiten

Technologie Management (TBdk)

Afstudeervoordrachten

Maikel Kessels, Klanttevredenheid bij de overheid, 31 mei 2005, 14.00 uur, TEMA 0.16.

Mark Otten: Anticipating soft failures during the early system design of highly innovative and complex consumer electronics, 31 mei 2005, 10.00 uur, Paviljoen A1.

Robbert van Vught: Dakpannen op de grond, hoeveel & hoe minder, 1 juni 2005, 9.30 uur, Paviljoen A1.

M. Denneman, Cost of Quality at Ericsson R&D Rijen, 3 juni 2005, 12.00 uur, TEMA 0.16

Annika Tibbe: Kostenbesparing bij het de-ice proces bij KLM, 6 juni 2005, 11.00 uur, IPO 0.11.

V.A. Almering: Test or relaese: that’s the question, empirical study of software reliability models in the consumer electronics industry, 10 juni 2005, 14.30 uur PAV A1

Tim Lardenoije: Purchasing Navigator: the development of a performance measurement system in a purchasing environment, 16 juni 2005, 14.00 uur, TEMA 0.16.

Technische Informatica

Videoconferentie voor vragen vwo-scholieren
Op donderdag 2 juni kunnen leerlingen van het Mill-Hillcollege uit Goirle tijdens een videoconferentie vragen stellen aan studenten en docenten van Technische informatica van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit vragenuurtje is onderdeel van een pilotproject onder auspiciën van SURFnet, de internetprovider van het hoger onderwijs zoals de TU/e. SURFnet in samenwerking met Kennisnet is dit schooljaar gestart met een aantal projecten voor het voortgezet onderwijs. Een van de projecten is videoconferencing tussen verschillende partners. Victor Zawadzki, als aansluitingsdocent een dag per week actief voor Technische informatica als intermediair tussen vwo-scholen en de TU/e, tekent voor de organisatie. Zijn verwachting is dat de vragen van de vwo-scholieren vooral betrekking hebben op de inhoud en de zwaarte van een studie Technische informatica. Maar wellicht is er ook behoefte aan informatie over andere zaken die te maken hebben met studeren in Eindhoven. De videoconferentie begint om 14.30 uur en is voor geïnteresseerden te volgen te volgen via www.expertopafstand.nl.

Studentenleven

Studenten Sportcentrum

Nieuw studentenbestuur gezocht
De ESSF (Eindhovense Studenten Sport Federatie) is op zoek naar een nieuw bestuur dat per september 2005 het stokje van hen overneemt. Gezocht wordt naar mensen met affiniteit met sport, mensen die enthousiast zijn om evenementen te organiseren en om de Eindhovense studentensport te vertegenwoordigen. Voor meer info kijk op www.essf.nl, kom langs op het sportcentrum of stuur een mailtje (essf@tue.nl).

Adventure racing; The Outdoor Challenge

The Workshop
Zin in iets anders? Op 17 september 2005 zal The OutdoorChallenge voor de derde keer op rij gehouden worden, met ook dit jaar weer het Studenten Sport Centrum als uitvalsbasis. The Outdoor Challenge is een adventure race en behoort tot een betrekkelijk jonge, maar snel groeiende tak van sport in Nederland. Maar liefst 250 deelnemers zullen in deze race door middel van oriëntatie, kano, kaart, kompas, mountainbike, step en natuurlijk hardlopend een zelf uitgezette route afleggen. Het evenement staat open voor iedereen die van sporten houdt en graag eens kennis wil maken met een nieuwe tak van sport. Daarnaast wordt er dit jaar gestreden voor het Nederlands Studenten Kampioenschap Adventure Racing 2005.
Als een voorbereiding op de race en als kennismaking met de sport organiseert The Outdoor Challenge op zaterdag 18 juni en zaterdag 27 augustus een adventure race workshop. Door theorie en praktijk dicht bij elkaar te brengen willen we je optimaal voorbereiden op The Outdoor Challenge, maar zeker ook op andere adventure races. De trainingen staan dus niet alleen open voor deelnemers, maar voor iedere geïnteresseerde in adventure racen.
De kosten zijn vijftien euro, incl. huur van de kano en lunch.
Meer informatie:www.outdoorchallenge.nl

Diversen

SVTN J.D. Van der Waals

Reünie Technische Natuurkunde Eindhoven
Op vrijdag 14 oktober 2005 houdt SVTN J.D. Van der Waals ter ere van haar negende lustrum een reünie voor oud-studenten Technische Natuurkunde. Dit is een mooie gelegenheid om uw vroegere studiegenoten weer te ontmoeten. Ook is er de mogelijkheid om verschillende vakgroepen van de faculteit te bezoeken. Als u een uitnodiging wilt ontvangen, stuur dan uw adresgegevens naar reunie@vdwaals.nl of naar onderstaand postadres. Kijk voor meer informatie op http://www.vdwaals.nl/reunie. Heeft u nog contact met mensen waarmee u gestudeerd heeft, attendeer hen dan ook op deze reünie, want hoe meer zielen hoe meer vreugd!
TU Eindhoven
SVTN “J.D. Van der Waals”
t.a.v. lustrumreünie
kamer ng 0.01
Postbus 513
5600 MB Eindhoven

Techniek voor Ontwikkelingsproblematiek

Public Lecture: Recovering from Natural Disasters
Speaker: Zygmunt Lubkowski (Mr Lubkowski is an Associate in Arup Geotechnics and current Chairman of SECED.)
Date: June 8th
Time: 11:45 until 13:00
Location: Auditorium 4
The devastation we witnessed on our television screens and on the front pages of our daily newspapers following the Indian Ocean tsunami on 26 December 2004 will be repeated. History is littered with natural disasters, be they volcanic eruptions, earthquakes or floods, yet we seem to be unable or are unwilling to learn. Why is this?
The presentation will examine, by use of case histories, some of the key stages in the preparing for natural hazards, which include:
  • Identifying the hazards
  • Understanding their risk
  • Appropriate planning
  • Setting up an emergency plan
  • Protecting critical facilities
  • Protecting the local economy
  • Educating the local population
  • Vacatures

    Studentenadviseur (0,8 fte) (V32.935), Studenten Service Centrum. Vast dienstverband, salaris maximaal schaal 10 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (2.179 t/m 3.453 euro).

    Postdoc Polymer dispersed carbon nanotubes (V34.252), Group Theoretical and Polymer Physics, department of Applied Physics (1.0 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 10 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (2.179 t/m 3.453 euro).

    Ph.D.-Student (V37.550), the Laboratory of Chemical Reactor Engineering, department of Chemical Engineering and Chemistry (1.0 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 27 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 promovendus (1.813 t/m 2.283 euro).

    Voor meer informatie ga naar: http://vacatures.tue.nl.



    Universiteitsberichten mogen maximaal 150 woorden lang zijn en moeten op de woensdag één week voor plaatsing binnen zijn. Ze kunnen worden gemaild naar universiteitsberichten@tue.nl.