Voorrang op alles, behalve op het Limbopad


Foto: Bart van Overbeeke

Nu is ie nog zwart, maar uiteindelijk krijgt het nieuwe fietspad over het TU/e-terrein de vertrouwde rode fietspadenkleur. Komende woensdag, 17 mei, brengt de aannemer de laatste asfaltlaag aan en die is dus rood. Dat werk brengt overigens links en rechts wel wat verkeersoverlast met zich mee. Zo is de fietstunnel onder de Dorgelolaan, bij de Dommel, van maandag 15 tot en met woensdag 17 mei afgesloten. Dit omdat het bestaande fietspad, dat aan de campuszijde naar beneden loopt vanaf de Dorgelolaan, ook een asfaltlaag krijgt; de oude stoeptegels verdwijnen. Verder is op 17 mei de autotoegang vanaf de Kennedylaan een aantal uren afgesloten. Tijdens de ochtend- en avondspits is de toegang wel open.

Ook start de aannemer deze week met het openmaken van de veertig jaar oude tunnel onder de Onze Lieve Vrouwestraat. Het is de bedoeling dat de tunnel komende week al open is, met het oog op de aanstaande sporttoernooien en het gebruik van de sportvelden aan de overkant.
Een laatste puntje van afwerking: de voorrangsregels. Het nieuwe fietspad krijgt vrijwel overal voorrang: bij de ingang aan de Kennedylaan moeten de auto’s stoppen, bij het Dommeltunneltje de andere fietsers. Maar bij de kruising met het Limbopad krijgen de wandelaars voorrang. Daarvoor wordt het Limbopad nog voorzien van zebrapadstrepen en komen er waarschuwingsborden bij het fietspad.