Sport kort

Hajraa treft TDK-Brevok
Het gaat goed met het eerste herenteam van volleybalvereniging Hajraa. In de nationale bekerstrijd wist Hajraa 1 twee rondes door te komen door winst op Karanoi (3e divisie) en Chipmarket VC Geldrop (1e divisie). Hajraa, dat zelf in de 2e divisie uitkomt, treft in de derde ronde een tegenstander van naam en faam. Op zaterdag 2 november om 15.30 uur zullen de Eindhovense studenten in het TUE-sportcentrum tegenstand gaan bieden aan TDK-Brevok uit Breda. Dit team komt uit in de ere-divisie, dus spektakel is gegarandeerd.

Attila wint nipt
Dit weekend speelde Attila 1 een thuiswedstrijd tegen Heerlen. De scores van beide teams liepen lang gelijk op. Toch wist Attila in de laatste tien minuten een voorsprong te behalen van twee doelpunten. Heerlen probeerde met nog terug te komen, maar het fluitsignaal eindigde de wedstrijd met een overwinning voor Attila met 9-8. Attila 1 heeft nu zes punten uit zes wedstrijden.

Oktobertoernooi Hoc Habet
Zaterdag vond het jaarlijkse internationale schermtoernooi van ESSV Hoc Habet plaats. Ook dit jaar stonden deelnemers uit binnen- en buitenland op de schermloper. Er werd geschermd met de degen en floret, voor zowel dames als heren. Het deelnemeraantal (125) lag iets onder het gemiddelde, toch moesten nog zo’n 650 partijen in één dag worden verschermd. Na afloop van dit wederom gezellige Oktobertoernooi was er een diner voor organisatie en deel-nemers, waar de contacten met de andere studentenschermers werden aangehaald. De schermtrainingen zijn op dinsdag van 20.00-23.00 uur. Meer info: tel. 2810174 (Gerard), of 2816009 (Niels). Uitslagen:
* Mannen/Degen:
1.Hakan Ulüdz/EFG Essen (D)
2.Paul Minnaert/La maison de l’escrime (B)
3.Ymit Sina/York Fencingclub (GB)
* Vrouwen/Degen:
1.Rachèl Conen/D’Artagnan (NL)
2.Theresia Kleinebreil/SFG 1972 Krefeld (D)

Goede start Oktopus
Afgelopen zondag was het begin van de zaalhandbalcompetitie. De heren 1 van Oktopus moesten in Valkenswaard spelen tegen VHC, van oudsher een gevaarlijke tegenstander. Zo werd vorig jaar in Valkenswaard in het laatste kwartier de wedstrijd verloren. Na een matig begin, waarin Oktopus met 4-0 achterkwam, kwam het team op gang zodat de rust ingegaan kon worden met een 8-11-voorsprong. Deze voorsprong kon dit jaar wel worden vastgehouden, eindstand: 15-22 in het voordeel van Oktopus.

Pusphaira 3 wint
Afgelopen zondag heeft Pusphaira 3 een belangrijke overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen Mifano 6. Pusphaira won met 3-4. Man van de wedstrijd was Geert-Jan Joosten, die drie keer scoorde. De overige elftallen speelden gelijk. Uitslagen:
Vessem 1 - Pusphaira 1 2-2
Tongelre 5 - Pusphaira 2 2-2
Stiphout Vooruit 9 - Pusphaira 4 3-3

Totelos 1 en 2 winnen
De selectieteams presteerden het afge-lopen weekend goed. Het eerste team won van het hoger geklasseeerde Alwako met 5-2. Door treffers van De Vleeschauer kwam Totelos voor rust op 2-0. Na rust liepen de studenten snel uit tot 5-0 door treffers van twee keer Voeten en Heemels. Uiteindelijk werd het nog 5-2. Het tweede team won van Sport Petit 2 met 5-3 en staat nu erg hoog op de ranglijst met 9 uit 4. De lager teams van Totelos presteerden minder in het sportcentrum. Zowel het zevende als het negende verloren hun wedstrijden.