spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Ik houd van de warme klank van een altviool”

Jezelf verliezen in een cyclotron van het verstand

Chinese draak danst boze geesten weg
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
TU/e gaat kennismigranten werven in Turkije
27 februari 2008 - De TU/e neemt half april deel aan een handelsmissie naar Turkije, met als voornaamste doel kennismigranten te werven. In Istanbul worden hiervoor onder andere enkele onderwijsinstellingen bezocht.
Lees meer »
IT-specialist TU/e wint Security Award
26 februari 2008 - Ir. Wil Kortsmit van de TU/e-faculteit Wiskunde & Informatica heeft de SURFcert Security Award 2007 gewonnen. Hij kreeg de award, die onder meer vergezeld ging van een geldbedrag van drieduizend euro, voor zijn zelfontworpen programma ‘beveiligd toetsen’.
Lees meer »
Eredoctoraat TU/e voor ‘spintronics’-onderzoeker
25 februari 2008 - De TU/e reikt een eredoctoraat uit aan dr. Stuart Parkin van IBM Research in de Verenigde Staten. Hij krijgt deze bijzondere onderscheiding voor zijn eminente bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van ‘spintronics’. Dit vakgebied maakt nieuwe ontwikkelingen mogelijk aan onder meer harddisks en magnetisch RAM-geheugen. Parkin krijgt zijn eredoctoraat tijdens de viering van de 52e dies natalis van de universiteit op vrijdag 25 april in de Eindhovense Paterskerk.
x3_s.jpg
Stuart Parkin
Lees meer »

Unipartners viert lustrum met nieuwe huisstijl

22 februari 2008 - Studenten-adviesbureau UniPartners bestaat dit jaar twintig jaar. In plaats van feest te vieren, heeft het bureau de energie gestoken in een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Het oude logo, elf jaar terug ontworpen door een student, voldeed niet meer - te weinig uitstraling, te studentikoos.

x2_s.jpg

Het nieuw logo.

Lees meer »
Prijzen voor zwemmers en roeiers bij Studenten Sportgala
21 februari 2008 - Zwemster Wendy van der Zanden, zwemmer Joeri Verlinden en roeiers Thêta Eerste Jaars Zware Acht waren woensdagavond 20 februari de winnaars van het ESSF Studenten Sportgala. x1_s.jpg
Yoeri Verlinden (links) krijgt de prijs uit handen van drs. Joep Huiskamp van de Dienst Algemene Zaken van de TU/e. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Techniekscholing voor leraren van basisschool
21 februari 2008 - De TU/e en Fontys gaan, samen met elf pabo’s in Zuid-Nederland, 2100 basisschoolleerkrachten trainen op het gebied van techniekonderwijs. Het landelijk Platform Bèta Techniek heeft 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om leraren van Bergen op Zoom tot Maastricht enthousiast te maken voor techniek en hen te helpen dit over te brengen op hun leerlingen.
Lees meer »
Bouwkundestudenten leren metselen
21 februari 2008 - Gedreven metselen studenten Bouwkunde woensdag 20 februari een muurtje. Het is weer eens wat anders dan de theorie die ze doorgaans krijgen voorgeschoteld.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
ASML structureel om tafel met TU/e
21 februari 2008 - ASML en de TU/e versterken het overleg over de onderlinge samenwerking. Het bedrijf en de universiteit hebben afgesproken om periodiek met multidisciplinaire teams om tafel te gaan zitten om de bestaande samenwerking te bespreken en te kijken naar nieuwe kansen.
Lees meer »
Provincie trekt portemonnee om studenten naar TU/e te lokken
21 februari 2008 - De TU/e en de Universiteit van Tilburg (UvT) krijgen ieder 100.000 euro van de provincie Noord-Brabant om studenten te werven. Dat heeft de provincie vorige week besloten. Ook wil de provincie beurzen beschikbaar gaan stellen om meer studenten naar de Brabantse universiteiten te trekken. De universiteiten hebben de provincie vorig jaar om deze steun gevraagd.
Lees meer »
TU/e wil digitale communicatie op werkplek integreren
21 februari 2008 - De TU/e hoopt over zo’n drie jaar af te rekenen met haar huidige telefooncentrale en alle vormen van (digitale) communicatie op de werkplek te integreren.
Lees meer »
CHEOPS-buddy’s voor uitwisselingsstudenten
21 februari 2008 - Bouwkunde kent vanaf dit semester een buddysysteem om uitwisselingsstudenten te helpen bij de aankomst en de formaliteiten in Nederland. Studievereniging CHEOPS heeft inmiddels zo’n twintig buitenlandse nieuwkomers gekoppeld aan een Nederlandse ‘buddy’. De reacties zijn volgens CHEOPS tot nu toe zonder uitzondering positief.
Lees meer »
'Wetenschappelijk gehalte Bouwkunde moet omhoog'
21 februari 2008 - De faculteit Bouwkunde moet de banden met het bedrijfsleven flink uitbreiden en aanhalen en zich meer focussen op gedegen onderzoek en ontwerp. Deze punten staan centraal in de toekomstvisie van de faculteit.
Lees meer »
Bedrijvendag gewild evenement voor recruiters
21 februari 2008 - Als alle aanvragen voor de Wervingsdagen 2008 waren gehonoreerd, hadden op de Bedrijvendag geen tachtig maar tweehonderd bedrijven gestaan. Volgens voorzitter Pieter Mooren, vierdejaars student Technische Bedrijfskunde, bleven bedrijven tot op het laatst proberen om dinsdag 19 februari een plekje te veroveren in het Auditorium en het Hoofdgebouw.
Lees meer »
Voor carrière en master naar Utrecht
Lees meer »
TU/e-MSc maakt punt van de punt achter titel
21 februari 2008 - Alumnus Phillip Franke eiste bij het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) een nieuw diploma. De reden: er stond een punt op zijn TU/e-diploma die er volgens hem niet hoorde. “Een beschermde titel moet correct worden geschreven”, stelt Franke.
Lees meer »
Eindhovense winnaars bij Shell BaMaprijs
21 februari 2008 - De finale van de Shell Bachelor Master Prijs 2007 heeft afgelopen donderdag twee Eindhovense winnaars opgeleverd: Dominique van Mullem en Paul Robeerts. De eerste won de bachelorprijs (2500 euro), de tweede eindigde ex aequo met Rutger van Raalten van de TU Delft in de masterwedstrijd (5000 euro).
Ir. Paul Robeerst verdedigt zijn idee voor de jury. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Gehandicaptenvoorzieningen TU/e worden verbeterd
21 februari 2008 - Het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) kondigt maatregelen aan om de gehandicaptenvoorzieningen op de universiteit te verbeteren. Vorige week werd bekend dat de TU/e landelijk laag scoort.
Lees meer »
Veni, Vidi, Vici naar 100 miljoen euro
21 februari 2008 - De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft woensdag 20 februari besloten om 25 miljoen euro extra uit te trekken voor subsidie aan excellente onderzoekers.
Lees meer »
Subsidieaanvraag fataal voor promotie van Cabbolet
21 februari 2008 - Een subsidieaanvraag bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is fataal geweest voor de promotie van ir. Marcoen Cabbolet aan de TU/e. Dat blijkt uit een reconstructie die het universiteitsblad Univers maakte van de voorgeschiedenis op de Universiteit van Tilburg (UvT).
Lees meer »
CHEOPS houdt ‘stadsdebat’ over sociale architectuur
21 februari 2008 - In het Temporary Art Centre (TAC) is maandag 25 februari een debat over sociale architectuur. De organisator is studievereniging CHEOPS, sprekers zijn onder meer Vincent Smit (lector Grootstedelijke Ontwikkeling aan de Haagse hogeschool) en Paul Molenaars (adjunct-directeur van Woonbedrijf).
Lees meer »
Kaartverkoop StuKaFest loopt goed
21 februari 2008 - De organisatie van de Eindhovense editie van het StuKaFest is tevreden met de kaartverkoop. Bijna de helft van het aantal plaatsen is al verkocht, laat pr-man Roy de Vries afgelopen dinsdag weten, acht dagen voor de dag van het festival. Zeventig procent bezetting is het streefdoel; De Vries heeft goede hoop hoger uit te komen.
Lees meer »