Werken in de horeca is haar met de paplepel ingegoten. “Ik werk al mijn hele leven in de horeca”, aldus El Quama-Spijkers. De kantine van het MMP kwam op haar weg via een horeca-bemiddelingskantoor. Samen met een vriend -Martin Verbiesen- nam ze een kijkje; als partners runnen ze vanaf 1 oktober de MMP-kantine.
Voorheen runde het ROC de kantine, met leermeesters en leerlingen. Dat bleek qua bezetting echter moeilijk rond te krijgen, waardoor het ROC de locatie opzegde. Verbiesen en El Quama-Spijkers gaan ook met ROC-leerlingen werken. “Ik vind het heel belangrijk om mensen enthousiast te maken voor het horeca-vak”, aldus de nieuwe exploitante.
Het ROC kon vanwege de inzet van leerlingen lage prijzen rekenen - gaan de prijzen nu omhoog? Niet veel, lijkt het. “Een lunchbuffet kost tussen de vier en vijf euro. Daarvoor heb je een broodje, een fris en een ‘smoothie’ (een verse fruit-yoghurtcombi, red.).”
Een kleine twee jaar terug wilde Innovation Lab, de grootste bewoner van het MMP, de kantine nog voorzien van een pasjessysteem, omdat de kantine te veel bezoekers trok. Dat systeem is er nooit gekomen, en dat hoeft wat de nieuwe exploitante betreft ook zeker niet. “Er kunnen zeker nog meer mensen bij.”/.
|