spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
‘Zomers’ feestje
8 oktober 2009 - Het Eindhovens Studenten Corps (ESC) wilde vrijdag 2 oktober met het evenement Sun & the City niet alleen studenten, maar zeker ook andere inwoners van Eindhoven bereiken. De optredens en de bierkrattendans, een variant op de stoelendans, trokken mensen van allerlei pluimage.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Brandveiligheid studentenpanden schiet tekort
8 oktober 2009 - De brandveiligheidssituatie in studentenpanden is matig tot
onvoldoende, stelt de VROM-inspectie in een rapport dat vorige week is gepubliceerd. Ook de kennis van studenten over brandveilig wonen schiet te kort, concluderen de onderzoekers uit een enquête onder 648 studenten en een inspectie van 95 panden. De VROM-inspectie pleit daarom voor een jaarlijkse brandoefendag bij verhuurders, studentenverenigingen en universiteiten.
Lees meer »
Vernieuwde sportkantine valt in de smaak
8 oktober 2009 - De vernieuwde kantine van het Studentensportcentrum is inmiddels een maand open. De reacties zijn over het algemeen positief, alleen de aankleding mag nog wel wat beter, vinden sommigen. Maar daar wordt aan gewerkt.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Wedijveren in programmeren
8 oktober 2009 - Een wedstrijd programmeren op je vrije zaterdag. De meesten zullen er niet aan moeten denken, maar de ruim dertig deelnemers aan het Eindhovens kampioenschap programmeren konden zaterdagmiddag in het Hoofdgebouw urenlang hun lol op. De vier beste TU/e-teams en het enige deelnemende Fontys-team mogen door naar de Benelux-finale in Groningen op zaterdag 17 oktober.
Eén team nam een ‘bug’ (beestje) mee
als symbool voor een programmeerfout
die bekend staat onder dezelfde naam.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Het beste idee van de TU/e’
8 oktober 2009 - Heb je een fantastisch idee voor een nieuwe dienst of bijzonder product, blijf er dan niet mee rondlopen. Deze boodschap willen Joep van Putten en Jan Belon van de Eindhoven University Business Club (EUBC)- een ondernemersvereniging voor en door ondernemende studenten- onder de aandacht brengen.
Lees meer »
Cursor zoekt scherpe columnist
Lees meer »
8 oktober 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat Mirjam Tempelman en Wouter Kanning (beide schakelstudent Biomedische Technologie) en Gideon Aarst (minorstudent Biomedische Technologie). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.  
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: NAAM
Lees meer »
En hoe is het in Brisbane ?
8 oktober 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »