spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Marieke Kruithof
‘Moeilijk te achterhalen wat bèta’s prikkelt’
15 oktober 2009 - Programmamaker Marieke Kruithof heeft tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de regie in handen van het designLAB op de TU/e. De medewerkster van Studium Generale vliegt over de campus om het festijn komende week vooral compacter te krijgen. “Bètastudenten zijn moeilijk enthousiast te krijgen voor cultuur.”
Lees meer »

Glansrol voor de microvezel

15 oktober 2009 - Sinds dit collegejaar gebruikt ISS aan de TU/e een nieuw schoonmaaksysteem. Dat bracht een nieuw materiaal- en middelenpark naar de campus, zoals Facility Services dat mooi verwoordt. De operatie draagt de naam ‘Q3E’, dat staat voor Quality, Employees, Effiency and Environment.
Er zijn samengevat vier doelen: de gebouwen moeten schoner, het moet sneller, de medewerkers moeten prettiger werken en het milieu moet minder belast worden. De grootse tastbare verandering is dat er vanaf nu zo min mogelijk water en zeep gebruikt worden bij de schoonmaak.

Foto: Niek Brunninkhuis
/PHOTO40
Lees meer »
Eindhovense academicus als homo universalis
15 oktober 2009 -
De TU/e wil niet alleen vakbekwame mensen afleveren die hun kennis verzilveren. De universiteit streeft ernaar om van de Eindhovense academicus een homo universalis te maken; iemand die begrijpt hoe kennis en maatschappij zijn vervlochten en die ziet welke kansen en beperkingen dat oplevert. Om deze academische houding bij studenten aan te scherpen, heeft het Platform Academische Vorming dit collegejaar een reeks kleinschalige colleges ingevoerd.
Lees meer »