spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Blauwe gehaktballen en roze koffie: KLEUR!

25 maart 2010 - Een Ferrari hoort rood te zijn, een gehaktbal niet blauw. Roze vloeistof in een koffiekopje is verdacht, in een cocktailglas ziet het er feestelijk uit. Kleuren roepen gevoelens, associaties en reacties op en ze beïnvloeden mede de sfeer of de aantrekkingskracht van een product. Ontwerpers gaan bewust met kleur om, maar welke rol spelen psychologie, tijdgeest en cultuur daarbij? Op deze vragen probeert de expositie KLEUR! een antwoord te geven, vanaf 27 maart bij het Designhuis.
Lees meer »

Meesterlijke dialoog Zita Swoon en dans

25 maart 2010 - In de jaren negentig, de bloeitijd van de Antwerpse rockscène, richtte Stef Kamil Carlens de band Zita Swoon op. In een geheel eigen sound mengen zich pop, blues, funk, soul, disco, Afro-Cubaanse ritmes en rauwe rock. Zita Swoon heeft een ijzersterke live-reputatie en is daarbij nooit bang om iets nieuws te brengen.
Lees meer »

“Kapitalisme is een systeem van geven en nemen, vooral van nemen”
Capitalism: A Love Story

25 maart 2010 - Ongebreidelde hebzucht, dat heeft het Amerikaanse kapitalisme vooral gebracht, betoogt regisseur Michael Moore. En hij geeft voorbeelden te over in zijn nieuwste documentaire ‘Capitalism: A Love Story’ uit 2009. De film leverde hem een tweede Oscar op en wederom de Gouden Leeuw, de hoofdprijs van het filmfestival van Venetië.
Lees meer »