spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
3 juni 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘Als je haar maar goed zit: de coupe soleil onder de vette happen’: de lekkerste ‘kapsalon’ van Eindhoven.

Panel van de week


Berend Hoogendoorn, derdejaars ID
Julie Hornix, derdejaars ID
Chris Hoedemakers, derdejaars ID
Harm Knoops, promovendus TN
Robert Oosterhof, vijfdejaars BMT (liggend)

 

De Hoek
Stratumseind 10, 6,50 euro

De kaas zit, zoals het hoort, bovenop de kapsalon. Bovendien is het een groot bakje dat goed gevuld is. Volgens Chris smaakt het vlees goed, maar hij vindt het jammer dat er reepjes wortel in de salade zitten. Iets minder enthousiast is Berend, want hij vindt de friet wat zompig. Maar de kaas is zeker een plus! Robert en Harm zijn het qua friet en salade niet eens met Berend en Chris: zij vinden de salade juist goed van smaak en ook de friet kan er zeker mee door. Deze kapsalon is zeker niet de slechtste in dit onderzoek en je kan het dus gerust ook nuchter eten.

Ali Baba
Grote Berg 24, 6 euro

Hier zit de kaas wel duidelijk overheen! Chris vindt de friet van deze kapsalon het beste, maar Julie is het hier niet mee eens. Zij vindt het nogal zout, en drinkt
naderhand ook meerdere glazen water. Wanneer Robert het uit het aluminium bakje op zijn bord schept, blijkt dit een erg vormvaste kapsalon te zijn. De kaas is minder van smaak vergeleken met de kaas van de eerste kapsalon, en er is ook veel minder vlees in aanwezig. Er wordt opgemerkt dat sla dood neerslaat na een kritieke temperatuur.

Oriëntal (BESTE KEUS!)
Nieuwstraat 9, 7,50 euro

Het eerste wat je ziet bij deze kapsalon is de salade; hier is duidelijk een culinaire volgordefout gemaakt. Julie, die nog nooit een kapsalon heeft gehad, vraagt zich af hoe je dit moet eten. Ondanks dat de friet wat klef is, valt de kapsalon goed in de smaak. Harm mist de kaas, maar er is wel veel salade; op het eerste gezicht lijkt het meer een koude schotel. Het vlees is prima, en als de kaas niet had ontbroken, was de overwinning nog duidelijker geweest, maar goed; deze kapsalon is de beste keus!

Pikado
Geldropseweg 60, 7 euro

Bij de Pikado heb je het voordeel dat je telefonisch je bestelling kan doorgeven, waarna je wordt verteld dat het binnen tien minuten voor je klaarstaat! Wanneer je dan daar aankomt, sta je echter voor de verrassing dat ze nog niet eens begonnen zijn om je kapsalon te maken….
Harm kan in eerste instantie de kaas niet vinden, maar de friet ziet er goed uit. Het minuscule stukje kaas dat uiteindelijk gevonden wordt, is niet al te smakelijk, en Berend vindt wat aangebrande stukjes vlees. Nu hij het voor de eerste keer nuchter proeft, komt hij erachter dat het toch best wel smerig is. Robert sluit zich hierbij aan; dit is een gerecht dat je ketszat moet nuttigen.


Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl • Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.