spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB



Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Start Campus 2020 wegens asbest enkele maanden uitgesteld

25 juni 2010 - De verbouwing van de W-hal wordt naar verwachting enkele maanden uitgesteld. Aanleiding is de recente vondst van kankerverwekkende asbestvezels op de vloer van de kruipruimte van de W-hal. Ongeveer zeventien tot achttien werknemers van bouwbedrijven en twee of drie medewerkers van de TU/e zijn in de kruipruimte geweest. Zij zijn op de hoogte gesteld. Onderzocht wordt welke gezondheidsrisico’s ze hebben gelopen. Dat heeft het College van Bestuur vrijdag 25 juni laten weten. x1_s.jpg
De asbestsanering in de W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Informaticaonderzoek TU/e in top-3
17 juni 2010 - Een internationale visitatiecommissie heeft het informaticaonderzoek aan negen Nederlandse universiteiten onderzocht. De TU/e staat hierbij op de derde plaats. Nijmegen en Delft doen het iets beter. Internationaal draait het Nederlandse onderzoek mee aan de wereldtop, staat in het verslag dat deze week openbaar werd gemaakt.
Lees meer »
HUP HOLLAND HUP
17 juni 2010 - Op veel plaatsen op het TU/e-terrein gingen maandag 14 juni de tv’s en beamers aan en de NOS-livestreams open. GEWIS-voorzitter Tom Nijhuis is maar wat blij met de opkomst in ‘het hol’ van de studievereniging deze maandagmiddag.
Foto's: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Robotvoetballers TU/e naar WK in Singapore
17 juni 2010 - Terwijl Sneijder, Van Persie en Robben vanuit Zuid-Afrika ons land in WK-stemming brengen, vindt vanaf komend weekend aan de andere kant van de wereld een alternatief wereldkampioenschap voetbal plaats: RoboCup 2010.
Lees meer »
TN en ST krijgen structurele injectie uit Sectorplan
17 juni 2010 - De TU/e krijgt voor het natuur- en scheikundig onderzoek in de periode 2011-2016 jaarlijks anderhalf miljoen euro uit het Sectorplan Natuur- en Scheikunde. Het geld komt terecht bij de focusgebieden procestechnologie en complexe moleculaire systemen (scheikunde) en functionele materialen en plasmafysica (natuurkunde). Een deel van het geld, een kleine twee euroton per jaar, is gereserveerd voor onderwijsdoeleinden.
Lees meer »
Symposium Speurwerkprijs ter ere van zonnecelexpert Janssen
17 juni 2010 - Eén ding hoefde prof.dr. Hans de Wit, juryvoorzitter van de KIVI NIRIA Speurwerkprijs 2010, niet uit te leggen: dat het baanbrekende werk van winnaar prof.dr.ir. René Janssen aan plastic zonnecellen maatschappelijk relevant is. Janssen, die de prijs formeel kreeg voor ‘speurwerk op het gebied van materialen voor duurzame energie’, werd door de voorzitter wereldwijd beeldbepalend genoemd, met name doordat Janssen met zijn groep alle relevante aspecten van dit onderzoek bestrijkt. En dat is uniek.
Foto: Photodette
Lees meer »
Uitreiking certificaten klinisch fysicus en Qualified Medical Engineer
TU/e-professionals helpen dokters bij kiezen behandelmethodes kankerpatiënten
17 juni 2010 - De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven gaat voortaan jaarlijks haar certificaten uitreiken en niet meer eens per twee jaar. Afgelopen vrijdag werd gevierd dat vier klifio’s (klinisch fysicus in opleiding) en drie Qualified Medical Engineers hun opleiding succesvol hebben afgerond. Daarnaast werden certificaten aan elf stralingsdeskundigen uitgereikt.
Lees meer »
Academische Jaarprijzen uitgereikt
Perspectiefprijs voor ir. Jos Reijnders
17 juni 2010 - Ir. Jos Reijnders van de opleiding Werktuigbouwkunde heeft donderdag 10 juni tijdens de uitreiking van de Academische Jaarprijzen, de Perspectiefprijs gekregen van de TU/e. De onderzoeker ontving een onderscheiding en geldbedrag van vijfduizend euro voor zijn ontwerp van een poreuze brandstofinjector die de roetuitstoot van dieselmotoren flink vermindert.
Reijnders bij de bekendmaking van de Perspectiefprijs. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-onderzoekers tevreden over registratie terugkeer ruimtesonde
17 juni 2010 - Onderzoekers van het TU/e-wiskundelab LIME (Laboratory for Industrial Mathematics Eindhoven) hebben een goede eerste indruk van hun beelden van de terugkeer van Hayabusa. Deze Japanse ruimtesonde keerde zondag 13 juni, na een reis van zeven jaar, boven de woestijn in Australië terug in de dampkring.
Christina Giannopapa en Bart Janssen met links van hen missieleider Peter Jenniskens aan boord van de Douglas DC-8.
Lees meer »
BJ Max prijs TU/e-promovendus
17 juni 2010 - Ir. Joost van Hoof, promovendus aan de TU/e, heeft deze week voor zijn afstudeerwerk de BJ Max Prijs 2010 gewonnen. Binnen het vakgebied Installatietechnologie wordt de prijs gezien als de belangrijkste onderscheiding die jaarlijks door branchevereniging TVVL wordt uitgereikt. Het gaat om een geldbedrag van 4.500 euro. De helft daarvan is bedoeld voor verder onderzoek, het resterend bedrag mag vrij worden besteed.
Lees meer »
Onderzoek IE&IS naar verbeteringen in de zorg
17 juni 2010 - De TU/e gaat onderzoeken hoe de arbeidsprestaties van personeel in de gezondheidszorg kunnen worden verbeterd. Prof.dr. Jan de Jonge, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie en leider van de vakgroep Human Performance Management (faculteit IE&IS), krijgt hiervoor drieënhalve ton uit het overheidsprogramma ZonMW. De Jonge gaat samenwerken met Alysis Zorggroep Arnhem en TNO Arbeid.
Lees meer »
Leiden grote winnaar Spinoza-premies 
17 juni 2010 - Drie van de vier Spinoza-premies gaan dit jaar naar Leiden. De vierde ‘Nederlandse Nobelprijs’ van tweeënhalf miljoen euro gaat naar de Universiteit Utrecht. Werden wegens gebrek aan goede kandidaten uit ander disciplines vorig jaar drie bètawetenschappers onderscheiden, dit jaar zijn twee niet-bèta’s goed genoeg bevonden. 
Lees meer »
‘Oersoep’ de ruimte in 
17 juni 2010 - De TU/e participeert in een internationaal project met als doel in het ruimtestation ISS het Miller-Urey-experiment uit te voeren. Wetenschappers Miller en Urey deden methaan, ammoniak, waterstof en water in een afgesloten bol en stelden dit bloot aan elektrische ontladingen. Ze ontdekten dat er in deze zogeheten ‘oersoep’ dan aminozuren ontstaan, de bouwstenen van eiwitten. Een nabootsing van het veronderstelde ontstaan van de aarde zo’n vier miljard jaar geleden. 
Lees meer »
Studenten zien weinig verschil tussen universiteiten
Lees meer »
Studentensportcentrum breekt record kaartverkoop
Lees meer »
Nieuwe directeur bedrijfsvoering W&I
Lees meer »
Twee laptops gestolen
Lees meer »