spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“De molen werd meer voor me dan een kletsadres”
1 juli 2010 - Wat begon met koffie drinken, is uitgegroeid tot een verslavende hobby. Dr.ir. Ad Vermeltfoort (57), universitair hoofddocent met specialisatie steenconstructies, verwacht in het najaar gediplomeerd molenaar te zijn. Hij kan er zijn hart en ziel in kwijt.
Lees meer »

Wherever I lay my hat, that’s my home

1 juli 2010 - Wat betekent ‘thuis’ voor jou en welke gevoelens roept het bij je op? Studium Generale vraagt medewerkers en studenten hierover na te denken en hun gevoel hierover in een kunstwerk of filmpje te verwerken. Cursor vroeg vier internationale medewerkers en studenten naar hun ‘thuisgevoel’.
Evert Cornelissen voelt zich zowel in België als in Nederland thuis. Hier staat hij in De Bierprofessor.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studenten en medewerkers kunnen met bewuster gedrag veel energie besparen
De laatste doet de lamp uit
1 juli 2010 - Hoewel de TU/e een kleine gemeenschap is die voornamelijk overdag de campus bevolkt, overstijgt het energieverbruik van de universiteit dat van een gemeente als Valkenswaard met ruim dertigduizend inwoners. Jaarlijks betaalt de TU/e een slordige acht miljoen euro aan gas, water en stroom. Slordig omspringen met computers, verlichting, verwarming en ventilatie draagt bij aan die hoge rekening. Daarom wil de Dienst Huisvesting studenten en medewerkers komende jaren meer bewust maken van hun gedrag. Ook worden oude en nieuwe gebouwen energievriendelijker gemaakt. Op termijn kan de energienota met ruim twee miljoen euro per jaar omlaag.

Lees meer »

Internationale gemeenschap: intercultureel bewustzijn aan TU/e kan beter

1 juli 2010 - De TU/e heeft een grote, snel groeiende internationale gemeenschap. Ruim een vijfde van de masterstudenten is niet-Nederlands. Bij de werknemers is dat bijna één op drie en onder wetenschappelijk personeel maar liefst bijna één op twee. De samenwerking met Nederlanders in werk en studie gaat goed. Qua sociale contacten wil het echter nog niet zo vlotten, zo blijkt uit de International Student Barometer.
Lees meer »

Lezingenreeks UvT-hoogleraar Corien Prins ‘Who’s in control?’
Baas over je eigen gegevens

1 juli 2010 - Sensoren die Benetton in kleding aanbrengt, om bij te houden hoe vaak en waar een jurk gedragen wordt. Een politieonderzoek dat start bij de bio-bank van het AMC. Of criminelen die met je persoonsgegevens aan de haal gaan. Het zijn geen paranoïde overpeinzingen, maar voorbeelden uit de lezingenreeks ‘Who’s in control?’ die prof.dr. Corien Prins dit najaar aan de TU/e geeft.
Lees meer »