spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
1 juli 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘van aardappelen valt nog best wat te maken’: het lekkerste frietje-met van Eindhoven.

Panel van de week


Jeroen Geerts, vierdejaars Technische Bedrijfskunde
Wouter de Koning, vijfdejaars Technische Informatica
Lorenz Deen, vierdejaars Technische Natuurkunde

 

Stap Us In
Geldropseweg 51
Prijs: 2 euro


Wat een kleffe boel is dit, vindt Jeroen. Misschien dat de friet lekker is als je het meteen opeet, maar als ie ook maar vijf minuten in een zakje heeft gezeten, is het meteen een natte troep. Het enige pluspunt wat Wouter kan opnoemen is dat de mayo best te eten is. Na een poosje moet Jeroen toch toegeven dat je deze friet best wel lekker door kan eten. Ja maar, dat is de natuurlijke eigenschap van friet, voegt Wouter daar aan toe…

Cafetaria De Hoek
Stratumseind 10-12
Prijs: 2 euro

Wouter vindt deze friet ‘erg standaard’; je kunt gewoon proeven dat dit massaproductie is. Bovendien ligt de mayo er als zo’n dikke laag bovenop als dat Albert Verlinde homoseksueel is. Jeroen moet echter concluderen dat ook zonder de mayo deze frieten gewoon nooit krokant zijn geweest. Ook vindt hij dat er te weinig zout op zit. Lorenz vindt dit echter prima friet: aan te raden om te eten na het zwemmen (of na het stappen natuurlijk).

Cafetaria Manders
Hoogstraat 133a
Prijs: 1,85 euro


Lorenz vindt deze friet perfect van structuur; je proeft gewoon dat dit huisgemaakte frieten zijn. Wederom een slappe hap, vindt Jeroen, hij houdt blijkbaar meer van stevigere friet. Ook de mayo kan hem niet echt boeien. Het enige echte pluspunt van deze friet is dat ze in het meest authentieke cafetaria van Eindhoven worden gebakken, en tja, het oog wil ook wat.


Dik & Lang (BESTE KEUS!)
Jan van Lieshoutstraat 28
Prijs: 2 euro

“Wow wat een perfecte friet!”, roepen Wouter en Jeroen meteen uit. De frieten zijn uitmuntend gebakken vinden ze. Bovendien zijn ze niet wapperbaar, wat Jeroen een groot pluspunt vindt. Ook het grote formaat staat hem aan. De ‘gewone’ mayo is erg lekker, vindt Lorenz, die hierdoor blij verrast is; je kunt namelijk ook kiezen voor echte Belgische mayo bij deze friettent. Het enige nadeel dat de mannen kunnen bedenken is het feit dat het bakje zó leeg is als je het uitdeelt…


Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl • Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.