Volgens Elisabeth Fricker van T!NT waren meer dan honderd mensen op de acti-
viteit afgekomen. “Het was wel jammer dat de opkomst van studenten niet erg hoog was. We moeten een volgende keer misschien een andere insteek nemen. Maar het feit dat er sowieso veel mensen op af zijn gekomen, is alleen maar positief te noemen.”
De bekende Eindhovense kok André Amaro verzorgde de vegetarische en biologische maaltijd. TU/e-studente Marijke Starke (vorige week uitgebreid aan het woord in Cursor) hield een lezing over de mondiale voedselproble-matiek.
Het doel van de avond was het creëren van bewustzijn over voedselverspilling. Fricker, verontwaardigd: “Als je hoort hoeveel voedsel er wordt verspild. Ik heb begrepen dat er standaard tien procent meer brood wordt gebakken dan mensen consumeren om maar volle schappen te hebben. De rest wordt gewoon weggegooid. We vissen de oceanen onnodig leeg. Dat is toch ‘shocking news’. En ondertussen sterven mensen van de honger.”
Volgens Fricker is het doel van de avond aardig geslaagd. “Er waren ook mensen die kwamen om goedkoop te kunnen eten, maar er waren er genoeg die met interesse luisterden en met ons het gesprek aangingen.”
Overigens werden de restanten van het diner van vrijdagavond niet weggegooid, maar netjes in bakjes gedaan die mensen konden meenemen. (JvG)
|