spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  220 Volt

  2 december 2010 - De verwachtingen zijn hooggespannen voor de achtste editie van het mini-festival 220 Volt. Op donderdag 9 december, van 20.38 tot 01.44 uur kunnen liefhebbers van elektronische muziek hun hart ophalen in het Gaslab.
  Lees meer »

  Robots in ons dagelijks leven

  2 december 2010 - Een zorgrobot, een voetballende robot en een dansende robot; aan de TU/e schuifelen die al voorzichtig rond. Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli wil meer. De droom van deze hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente is het creëren van robots die nóg zinvollere bezigheden verrichten.
  Lees meer »

  The Illusionist: Durf te geloven

  2 december 2010 - Ben jij bereid te geloven? De Franse duizendpoot Sylvain Chomet daagt je uit in zijn vijfde film The Illusionist. Na succesverhalen als ‘Paris, je t’aime’ (2006) en ‘Les triplettes de Belleville’ (2003) brengt de regisseur dit rustige en vakkundig getekende verhaal over de strubbelingen van een goochelaar in de jaren vijftig, een tijd waarin een ander soort entertainment zijn opmars maakt. Op 2, 7 en 8 december in De Zwarte Doos.
  Lees meer »

  ‘The return of utopia’

  2 december 2010 - Hoop, avontuur en utopia. Drie kernbegrippen die volgens architect Andrew Griffin teruggebracht moeten worden in de architectuur. Innovatie op het gebied van architectuur lijkt stil te staan en heeft een ‘boost’ tot ontwikkeling nodig, zo vindt Griffin. Tijdens een architectuurlezing op 8 december in De Zwarte Doos zal de architect zijn visie met de TU/e-gemeenschap delen.
  Lees meer »