spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Oog op de toekomst
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  CDA: “Aanvullende beurs voor student met onvindbare ouders”
  6 april 2011 - Studenten met onvindbare ouders moeten hun recht op een aanvullende beurs behouden. Daarvoor heeft CDA-parlementariër Sander de Rouwe zojuist gepleit in het Kamerdebat over de studiefinanciering.
  Lees meer »
  Ook frauderende tante beboeten?
  6 april 2011 - De PvdA volhardt in haar standpunt dat staatssecretaris Halbe Zijlstra van hoger onderwijs bij studiefinancieringsfraude ook medeplichtigen moet aanpakken. Jaarlijks wordt door studenten voor 40 à 55 miljoen euro gefraudeerd. x9_s.jpg
  Lees meer »
  Bereken snel je studieschuld
  5 april 2011 - Ruim een kwart van de Nederlandse studenten heeft een studielening. Gemiddeld bedraagt die bijna vijftienduizend euro. Maar veel studenten hebben geen idee hoeveel ze op de lange termijn kwijt zijn. Dat kunnen ze nu gemakkelijk opzoeken. x8_s.jpg
  Lees meer »
  SGP wil huidige studenten ontzien
  5 april 2011 - Het wordt steeds moeilijker voor staatssecretaris Halbe Zijlstra om de langstudeerboete door de Eerste Kamer te loodsen, nu ook de SGP in de bres springt voor studenten die al vertraging hebben opgelopen.
  Lees meer »
  Tech United opnieuw ‘Europees kampioen’
  4 april 2011 - Het robotvoetbalteam Tech United heeft in Maagdenburg de RoboCup German Open 2011 gewonnen. Afgelopen zondag versloeg het TU/e-team in de finale van de mid-size league het team van de universiteit van Stuttgart met 3-0. Het is de na 2008 en 2010 de derde keer dat de TURTLES van Tech United de officieuze Europese titel binnenslepen. x6_s.jpg
  TU/e-robots: TURTLE (met bal) en de zorgrobot Amigo.
  Lees meer »
  Denktank voor studenten
  4 april 2011 - Huisgenoten, disputen of vriendengroepen die het leuk vinden om na te denken over oplossingen voor maatschappelijke of technische vraagstukken, kunnen op 21 april in Enschede terecht voor ’s werelds grootste studentendenktank.
  Lees meer »
  Geen risico na spiekmeldingen
  4 april 2011 - De Brabantse Avans Hogeschool neemt het zekere voor het onzekere. Na klachten van studenten dat er gespiekt zou zijn bij een tentamen, moeten alle deelnemers dit overdoen. De regels voor tussentijdse toetsen zijn aangescherpt.
  Lees meer »
  Oppositie roept op tot protest tegen langstudeerboete
  4 april 2011 - In een YouTube-video roepen kamerleden van oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks en D66 studenten op om 12 april opnieuw te gaan demonstreren tegen de langstudeerboete. “Het is één voor twaalf.”
  Lees meer »

  Misverstand rond wetgeving dreigt studenten dakloos te maken

  1 april 2011 - Vijf TU/e –studenten dreigen per 1 mei uit hun huis aan de Jan van de Capellelaan in Eindhoven te worden gezet. Hun huisbaas heeft voor dit jaar geen omzetvergunning aangevraagd, deze is sinds 2007 verplicht voor verhuur van een woning aan meerdere personen. Volgens de studenten laat de communicatie vanuit de gemeente over de ontbrekende vergunningen te wensen over.  
  Lees meer »

  “Gezellige huisgenoten en koelkasten vol met bier”

  31 maart 2011 - Het Eindhovense Studentenhuis ‘De Ranzige Raaf’ is genomineerd voor de titel Studentenhuis van het Jaar 2011. Het dispuuthuis aan de Kleine Bleekstraat is, samen met 28 andere huizen, genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt op 19 mei in de Ahoy in Rotterdam bekendgemaakt tijdens ‘Bal11’, het grootste studentengala van Nederland. x1_s.jpg
  Studentenhuis De Ranzige Raaf aan De Kleine Bleekstraat
  Lees meer »
  cursor 22
  Innovation Lab elfde centrale dienst van de TU/e
  31 maart 2011 - Innovation Lab is per 1 maart de elfde centrale dienst van de TU/e. De universiteitsraad besloot maandag 28 maart met terugwerkende kracht akkoord te gaan met een aanpassing van het Bestuurs- en Beheersreglement (BBR) die hiervoor noodzakelijk was.
  Lees meer »
  Buitenlandse studenten Embedded Systems mogen tóch op stage
  31 maart 2011 - Masterstudenten Embedded Systems die hun bachelordiploma buiten Nederland hebben gehaald, hebben voortaan dezelfde mogelijkheden om op stage te gaan als studenten met een Nederlandse vooropleiding. Tot nu toe was dat niet het geval. Maar mede naar aanleiding van een reactie van het Ministerie van Onderwijs herziet de opleiding de regelgeving.
  Lees meer »
  Geen zacht randje aan harde knip
  31 maart 2011 - De ‘harde knip’ tussen bachelor en master moet niet te star zijn. Een CDA/VVD-motie van die strekking werd dinsdag door de Tweede Kamer aangenomen. Toch gaan studenten daar weinig van merken. Aan de TU/e wordt de maatregel in september 2012 ingevoerd.
  Lees meer »
  “Bomen verplaatsen moet met grof geweld”
  31 maart 2011 - Op het terrein van de TU/e werden dinsdag 29 maart drie eikenbomen verplaatst. De eiken moeten plaatsmaken voor het nieuwe bedrijvencentrum ‘Catalyst’ dat tussen het Multi-mediapaviljoen en het Twinning Centre wordt gebouwd. De verplaatsing was een zware operatie, de in totaal 250.000 kilo wegende kluit van de drie bomen samen kwam maar moeilijk los.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  TU/e-experts op National Geographic
  31 maart 2011 - De komende dertien weken komen ‘experts’ van de TU/e uitgebreid in beeld in het tv-programma Green Dream District, dat vanaf 2 april iedere zaterdag wordt uitgezonden op National Geographic Channel. In Green Dream District strijden jonge kandidaten tegen elkaar met zelfbedachte duurzame uitvindingen.
  Lees meer »
  Werktuigbouw bevordert UHD tot hoogleraar
  31 maart 2011 - Dr.ir. Gerrit Peters is per 1 maart 2011 benoemd tot persoonlijk hoogleraar aan de TU/e-faculteit Werktuigbouwkunde. Peters blijft werkzaam binnen de groep Polymer Technology van deze faculteit, waar hij universitair hoofddocent was.
  Lees meer »
  Dwars door India met een driewieler
  31 maart 2011 - Hoge temperaturen, miljoenensteden, bergen, jungles en heel veel slechte wegen. TU/e-promovendi Pedro Sanches en Tommi Maatta, beiden 28, vertrekken 17 april naar India om daar mee te doen aan The Rickshaw Run. Deze tuktukrace is een jaarlijks terugkerende trektocht waarbij de deelnemers met een authentiek Indiase driewieler in twee weken van het zuidelijk plaatsje Chochin naar Shillong, helemaal in het noordoosten van India, rijden.
  Tommi Maatta en Pedro Sanches. Foto | Rien Meulman
  Lees meer »
  Bachelorstudent Wiskunde publiceert Europees
  31 maart 2011 - Het bachelorproject van Wiskundestudent Johan de Jong heeft geleid tot een publicatie in een internationaal tijdschrift. In juni verschijnt een artikel over De Jongs project in het maandblad van de European Mathematical Society (EMS).
  Lees meer »
  Boekje moet hoogleraren hulp bieden bij benoemingsprocedures
  31 maart 2011 - Hoogleraren die zitting hebben in benoemingsadviescommissies, krijgen in het vervolg van het College van Bestuur het boekje ‘Hoogleraarbenoemingen in Nederland (m/v), Mythen, feiten en aanbevelingen’ toegestuurd. Dit initiatief is een klein onderdeel van de campagne om de komende jaren aan de TU/e veel meer vrouwen in de wetenschappelijke staf te krijgen.
  Lees meer »

  Biomedische topconferentie in Auditorium

  31 maart 2011 - Op 7 en 8 april ontmoeten vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen elkaar tijdens Biomedica 2011 op het TU/e-terrein. Dit internationale congres trekt naar verwachting achthonderd tot duizend geïnteres-seerden, met name vertegenwoordigers van universiteiten en bedrijven gespecialiseerd in ‘Life Science’ uit de technologische topdriehoek Eindhoven-Aken-Leuven.
  Lees meer »
  Faculteitsbibliotheken B en W&I niet meer langer open
  31 maart 2011 - De verlengde openingstijden van de faculteitsbibliotheken Bouwkunde en Wiskunde & Informatica worden na 1 april niet meer voortgezet. Dat heeft het College van Bestuur vorige week besloten.
  Lees meer »
  Bach en wiskunde
  31 maart 2011 - Voor liefhebbers van de muziek van Bach en de hierin verborgen wiskundige structuren, geeft Bachkenner Kees van Houten op woensdag 13 april een lezing over ‘de kruisvorm in de Matthäus Passion’. Deze vindt plaats in de Stadskerk St. Cathrien in Eindhoven.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  “Ik wil graag kennismaken met het bedrijfsleven”
  Lees meer »