ESAC heeft aan het lustrumjaar het thema 'doorbijten!' toegekend, met een knipoog naar de reputatie binnen de Nederlandse SAC-wereld om veel en vooral lekker te eten, laat ESAC-secretaris Nico Rikken weten.
In de middag is een culinaire workshop gehouden op gasbranders, onder leiding van een topkok van het kookinstituut van André Amaro. Niet alles van de workshop zal tijdens klimweekenden of Alpentrips worden toegepast, maar technieken als het fileren van vis en het kleuren van risotto kunnen volgens Rikken altijd nog op zeeniveau van pas komen.
SAC'ers uit heel Nederland waren afgereisd naar Eindhoven om daar ‘s middags van de klimroutes van Monk Bouldergym te genieten. Na het avondeten werd het feestje opgewarmd door beatboxer Box the Beat, aangesterkt door een gitarist, saxofonist en zangeres. De avond werd door de dj in de sfeervolle klimhal voortgezet, compleet met snoepversiering en vlammenwerpers.
Er worden door het jaar heen nog diverse lustrumactiviteiten georganiseerd. Zo is er op woensdagavond 8 juni een gratis lezing over voeding in de bergsport.
Voor meer informatie zie esac.climbing.nl. |