/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 5

jaargang 43, 14 december 2000


Mensen

Untitled Document

Eelko Manderveld
"Welke TU/e student heeft nou een bijbaan als masseur?"


Chantal Louwers
Foto:Bram Saeys

Voor Eelko Manderveld is studeren niet het belangrijkste in zijn leven. Hij is nu zesdejaars Tema-student en denkt nog ongeveer tweeënhalf jaar nodig te hebben voor zijn studie. Dat vindt hij helemaal niet erg, hij besteedt namelijk graag aandacht aan zijn bijbaantjes. De leukste daarvan is zijn baan als masseur. "Vooral het analyseren en helpen van mensen interesseert me mateloos", vertelt hij enthousiast.

Masseren is al jaren een hobby van Eelko. "Mijn ouders en vrienden zijn vroeger regelmatig met een massage van mij verwend." Dat vond Eelko voor een tijdje wel leuk, maar hij wilde meer. Hij volgde een opleiding sportmassage. Die opleiding heeft hij ongeveer anderhalf jaar geleden afgerond. "Ik gaf in die tijd ook al massageworkshops, maar ik merkte dat ik sportmassage te beperkt vond. Het is puur lichamelijk. Je kijkt naar de blessure, niet naar de mens zelf."
Daarom begon hij aan een opleiding Shiatsu-massage. Dat is een Japanse massagesoort die uitgaat van de energiebanen in het lichaam. "Als er verstoringen zijn in die energiebanen, kunnen die ziektes veroorzaken. Door het masseren van die banen kan de pijn verlicht worden of de oorzaak van een kwaal gevonden worden", vertelt Eelko. "Ik merkte al snel dat dit de vorm van massage is waar ik me verder in wil verdiepen. Je bent niet alleen met kneden en knijpen bezig, maar met een persoon met een individueel probleem."
Hij volgt nu nog steeds de Shiatsu-opleiding, maar Eelko werkt al ongeveer twintig uur per week als masseur. "Ik ben oproepkracht in de sauna op het Kastelenplein in Eindhoven. Dat is leuk werk, maar niet mijn droom. Ik masseer daar een heleboel mensen achter elkaar en krijg niet de kans om me in de personen te verdiepen." Eelko geeft een Shiatsu-cursus in Venlo en masseert ook mensen bij hem thuis. Die mensen zijn op verschillende manieren bij hem terecht gekomen. "Ik heb ongeveer een half jaar geleden een advertentie gezet. Opvallend is dat op die advertentie vrijwel alleen mannen hebben gereageerd. Mijn vrouwelijke klanten heb ik juist voornamelijk door mond tot mond reclame."
Een aantal van zijn vrienden is zeer geïnteresseerd in zijn ma-ssagekwaliteiten. "Daarom start ik in januari een cursus klassieke massage voor hen." Toen Eelko op zoek was naar een ruimte voor die cursus, kwam hij terecht bij Centrum Iris in Eindhoven. Daar gaat hij nu ook nog een tweede cursus geven voor iedereen die geïnteresseerd is en hij gaat daar ook mensen individueel behandelen. "Niet iedereen reageert zo positief op mijn bijbaan. Vroeger kon ik me daar druk om maken, nu niet meer. Iedereen die het hokus pokus vindt waar ik me mee bezig houd, moet dat zelf weten. Zolang ze me maar in mijn waarde laten." Op de TU/e wordt ook vaak raar tegen zijn baan aangekeken. "Logisch", vindt Eelko, "welke TU/e-student masseert nou mensen om zijn collegegeld bij elkaar te sparen?"
Zijn studie komt door deze bijbaan wel eens op een laag pitje te staan. Eelko werkt ook nog twee avonden in de week in de bibliotheek en het talenpracticum van TM. "Hierdoor heb ik dit jaar besloten nog maar twintig uur per week aan mijn studie te besteden. Ik leef niet voor mijn studie. Ik heb enorme lol in het geven van massages en de cursussen. Het zou zonde zijn als ik dat op moest geven voor mijn studie", besluit Eelko Manderveld die daardoor nog wel een aantal jaren op de TU/e zal rondlopen./.

Untitled Document

De week van/Aart-Jan

Aart-Jan van der Voort volgt de verkorte opleiding werktuigbouwkunde en deed vorige week mee aan de eindronde van Createch 2000. De finale bestaat uit één week werken aan een opdracht die wordt afgesloten met wedstrijden in competitieverband.

Zondag: Samen met de andere deelnemers uit Eindhoven had ik om 17.15 uur op het station afgesproken. Drie uur later kwamen we aan op de campus van de Universiteit Twente. Dat was namelijk de organisator van de finale van Createch dit jaar. Iedere deelnemende universiteit had op de campus beschikking over een eigen blokhut. Na het uitzoeken van een slaapplaats, zijn we een biertje gaan drinken in de Vestingbar (studentencafé) om kennis te maken met de andere teams.

Maandag: We werden om 7.15 uur gewekt en hebben ontbeten in de Menza. Om 9.00 uur kregen we de opdracht te horen. Dit jaar was de opdracht: binnen drie minuten vier meter in een paal te klimmen waarbij de tegenstander gehinderd mocht worden. Ook kregen we die ochtend een rondleiding. Terwijl wij in ons werkhok ideeën aan het genereren waren kregen we nog een onverwacht bezoekje van zwarte piet. Aan het einde van de middag hebben we een korte presentatie gehouden over hoe wij de opdracht wilden gaan realiseren. De avond werd gevuld met het drinken van biertjes in de blokhut.

Dinsdag: Het ontwerp is die dag zo ver gevorderd, dat we materialen zijn gaan kopen van ons budget. Voor het realiseren van de opdracht was namelijk een toolkit en een bedrag van tweehonderd gulden beschikbaar.

Woensdag: Vandaag zijn we begonnen met de bouw van de robot. Hiervoor konden we terecht in een werkplaats. 's Avonds hebben we film gekeken in de vestingsbar.

Donderdag en vrijdag: Hebben we flink gewerkt in de werkplaats om op tijd een werkend geheel te krijgen.

Zaterdag: de dag van de finale! Nadat we 's ochtends de laatste hand gelegd hebben aan onze RobotAap, begon om 13.00 uur de finale. Na spannende voorrondes, verloor ons team (The A-team) helaas de halve finale van een ander team uit Eindhoven. Dat team werd uiteindelijk winnaar van Createch 2000. 's Avonds zijn we lekker gaan eten en 's nachts wezen stappen in Enschede. Zondag 9 december kwam ik om 15.30 uur aan op station Eindhoven.


Untitled Document

/Vacatures
Onderwijsassistent bij de faculteit Scheikundige Technologie. Tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 12 maanden. Opleidingsniveau: academisch. Salaris: f5445. Zie ook www.chemistry-jobs-online.com

Post doc bij de faculteit Scheikundige Technologie. Tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 24 maanden. Opleidingsniveau: academisch. Salaris: f6765. Zie ook: www.chem.tue.nl/vacatures/V37435.htm of www.chemistry-jobs-online.com

Onderwijscoördinator bij EESI. Vast dienstverband voor 40 uur per week. Opleidingsniveau: academisch. Salaris: f9015. Zie ook: www.win.tue.nl/~eesihome/dutch/onderwijscoordinator.html

Graag reageren binnen twee weken na het verschijnen van deze Cursor. Voor een totaal overzicht van openstaande vacatures bij de TU/e zie: www.academictransfer.nl/tue

/Promoties
Ir. M. Franssen (W&I) zal op dinsdag 19 december promoveren op zijn proefschrift 'Cocktail: A Tool for Deriving Correct Programs'. Aanvang 16.00 uur in promotiezaal 5 van het Auditorium.

Ir. G. Chambard (ST) zal op dinsdag 19 december promoveren op zijn proefschrift 'Control of Monomer Sequence Distribution. Strategic Approaches Based on Novel Insights in Atom Transfer Radical Copolymerisation'. Aanvang 16.00 uur in promotiezaal 4 van het Auditorium.

'Pigment Dispersing in Powder Coatings. Synthesis and Use of Block Copolymer Dispersing Agents' is de titel van het proefschrift dat drs. F. Duivenvoorde (ST) zal verdedigen op donderdag 21 december. Aanvang 16.00 uur in promotiezaal 4 van het Auditorium.

Ir. P. Punt (TM) zal op donderdag 21 december promoveren op zijn proefschrift 'Effectieve en robuuste organisatieveranderingen in het productcreatieproces: balanceren tussen operationele efficiency en strategische flexibiliteit'. Aanvang 17.00 uur in promotiezaal 5 van het Auditorium.














Website Cursor