/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 7

jaargang 43, 11 januari 2001


Ruis

Untitled Document

Oliebollen vreten
Samen met een team zoveel mogelijk oliebollen eten. Maar niet het absolute getal geldt, het gaat om het gemiddelde aantal gegeten oliebollen per persoon. Het winnende team met de naam 'Geen naam' had 4,5 oliebollen gemiddeld per persoon naar binnen weten te proppen in drie minuten tijd. De tweede plaats was voor het team 'Gratis bier' dat 4,4 van vet druipende bollen binnenwerkte. Een gedeelde derde plek was er voor 'het bestuur van IEEE' en 'Symco van IEEE' met 4,0 oliebollen. "De meeste deelnemers zagen naderhand wel wat groen", zegt Alexander Bosman, voorzitter van de IEEE student branche in Eindhoven, organistor van de oliebollenvreetwedstrijd in de kantine van E-hoog eind vorig jaar. Een bakker leverder 120 bollen af, die net niet op gingen. In totaal gingen 107 stuks naar binnen bij 29 deelnemers. Een persoon was het gelukt om binnen drie minuten zes (!) oliebollen op te eten. Met recht een vreetwedstrijd. Overigens waren de eerste twee teams alleen eerstejaarsstudenten.

Foto: Bram Saeys

Untitled Document

Bits


Net zoals er een persoon en een gebeurtenis van het jaar is, bestaat er ook een album van het jaar. Nu moet dit nog wel beslist worden, aangezien de Grammy's (www.grammy.com) nog niet hebben plaatsgevonden, maar Bits doet al een gokje. Hét album van het jaar is namelijk Marshall Matters van Eminem! Er is slechts één klein probleempje met deze wereldster: waar heeft hij het in godsnaam over? Woorden als bitch en fuck begrijpen we ondertussen allemaal, maar verder? Aangezien geen opdracht te moeilijk is voor een Cursorredacteur gingen we koortsachtig op zoek naar het antwoord. Das en jasje de kast in en de 'baggy-paints' er uit, petje omdraaien en cool surfen op het net. Via www.eminem.com , die zijn eigen teksten niet op z'n site mag zetten omwille van de 'explicit lyrics', gaan we naar www.ohhla.com Hier vinden we niet enkel een recente top30, maar ook gewoon bijna alle lyrics van iedereen die iets in de rapscène betekent. Opdracht voltooid. Ware het niet dat we er geen moer van begrijpen. Woorden als 'fuck' en 'bitch' zijn alom verspreid, maar wat is 'indo' en waarom wordt er honderd keer 'Aiyyo' gebruld? Terug het net op en daar blijkt dat zelfs de rappers hun eigen woordenboek hebben. (www.rapdict.org) 'Indo' blijkt simpelweg weed te zijn en niet alle negers zijn honden, maar 'dog' is slechts een woord dat 'vriend' bedoelt. Niet dat 'doin it tha doggystyle' betekent dat je vriendschappelijk met elkander omgaat Tijdens onze zoektocht kwamen we nog veel meer leuke sites tegen en die willen we je niet onthouden. Verkozen tot de beste hiphopsite van 2000 is www.scratch.dk Hoewel Notorious B.I.G. zich waarschijnlijk in z'n graf omdraait bij enkel de gedachte al dat Denen iets met hiphop te maken hebben en er zelf prijzen mee winnen, is het een leuke, snelle en overzichtelijke site. Mocht je van plan zijn een rap-CD aan te schaffen, check dan even www.rapreviews.com Zo koop je zeker niets dat door de scène zelf als fout wordt ervaart, mocht je dat willen vermijden. En tot slot, krijg je even de kans zelf een super MC te zijn. Via www.turntables.de kun je computergewijs scratchen, mixen en loopen.

Tips of opmerkingen: bitshotline@hotmail.com

Untitled Document

Chocolade notentaartjes in University Club
De Faculty Club hield ook dit jaar weer een kerstsoiree voor haar leden. De University Club op vloer 1 van het Hoofdgebouw was plaats van handeling. Het culinaire team schotelde de ruim tachtig aanwezigen een vijfgangen menu voor: vooraf salade met kwartel, als tussengerecht gebakken heilbotfilet, het hoofdgerecht was gebraden reefilet met kastanjepuree en als toetje stond een chocolade notentaartje op de menukaart. Een vijftienkoppige band zorgde voor de muzikale ondersteuning, maar om echt de voetjes van de vloer te laten, was het te druk in de University Club.

 

Foto: Bram Saeys

Untitled Document

Gekregen bomen

Kerstmis is tegenwoordig ook een tijd van cadeautjes geven. Die gedachte heeft het Werktuigbouwkundig dispuut dQ gehuldigd vorig jaar. Zij gaven studieverenigin Simon Stevin twee kerstbomen cadeau, die gretig werden versierd door de leden. Samen met de twee mini-kerstboompjes op de balie, telde de Simonkamer liefst vier groene dennenbomen zo net voor Kerstmis. "Eigenlijk was het een spontane actie om alles zo uitbundig te versieren", zegt Jorrit Thijsse van Simon Stevin. "We hadden nog wat lampjes liggen en toen is het begonnen. Eigenlijk was het niet meer te stoppen zelfs", lacht hij. Voor de vakantie werd de vrolijk versierde kamer alweer ontdaan van de bomen. "De echte bomen hebben we gebruikt om de Weeghconst te versieren voor de kerstborrel. Bovendien moest alles weer netjes zijn in het nieuwe jaar." Komend jaar komt er ongetwijfeld een reprise in W-hoog.

 

Foto: Bram Saeys

[an error occurred while processing this directive]

Website Cursor