/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 8

Jaargang 44, 31 januari 2002


Ruis

Untitled Document

Geknipt

Een nieuw kapsel? Om de week wordt een student of medewerker van de TU/e geknipt door de TU/e-Knipkapsalon (tst. 2115) en door onze fotograaf.

"Het hoeft toch niet paars of zo, hè?", vraagt Nellie Smedts nog even vlug voordat er een afspraak met de kapster wordt gemaakt. De receptioniste, één van de vertrouwde gezichten bij de hoofdingang van het Hoofdgebouw, bedankt dus voor maffe kleuren, maar geeft de kapster verder de vrije hand. "De fotograaf zei nog: 'we moeten wel verschil kunnen zien, hoor'. Ik zei tegen de kapster: 'zie maar, maak er maar iets moois van'."
En daar heeft ze daags na haar bezoek aan de kapsalon allerminst spijt van. "Het is echt een heel verschil. Het is veel korter dan ik het eerst had en aan de achterkant is het opgeknipt." Ook het thuisfront is dik tevreden over Smedts' nieuwe look. "Ze vinden het allemaal prachtig. Mijn buurmeisje zei: 'je ziet er echt veel jonger uit'. Ik ben misschien niet zo fotogeniek, maar mijn haar zit in elk geval goed. Nu moet ik alleen nog proberen om het zelf ook zo mooi geföhnd te krijgen"

Foto's: Bart van Overbeeke
Untitled Document Wie durft?
De redactie is nog steeds op zoek naar mensen -studenten of medewerkers, man of vrouw, het maakt niet uit- die mee willen doen aan de achterpaginarubriek Geknipt. Dus wil je een gratis knipbeurt ondergaan en het resultaat laten zien in Cursor, mail dan even naar cursor@tue.nl.
Untitled Document

Oranje-magazijn
"Ik doe een beetje met de sfeer mee", vertelt Peter van Kuijen van het magazijn van de Gemeenschappelijke Technische Dienst. Wie regelmatig naar beneden kijkt vanaf de loopbrug in de
W-hal, weet dat Van Kuijen iedere gelegenheid aangrijpt om het magazijn te versieren. Zo ook het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. "Zo'n huwelijk komt toch maar één keer in de zoveel jaar voor, dus ik vond dat ik daar iets mee moest doen." Sinterklaas, Kerstmis en Pasen zijn vaste momenten in het jaar waarop de versieringen voor de dag komen. "Eventueel als er iets te doen is in het voetbal, maar dat zit er voorlopig niet in", lacht Van Kuijen.

Foto: Bart van Overbeeke

Untitled Document

Effe zeuren

/Fred Steutel
De Verenigde Staten mogen zich de laatste maanden politiek niet populair hebben gemaakt, van de Amerikaanse universiteitscampussen kunnen we nog veel leren. Iedereen die wel eens gewandeld heeft op de campus van Stanford, Cornell of Johns Hopkins, begrijpt wat ik bedoel: dorado's voor wandelaars en de enkele fietser. Geen hinder van snelverkeer, want de parkeerplaatsen zijn ver van de gebouwen en de enkele auto die toch over het terrein moet is ongevaarlijk, want er is een lage maximum snelheid.
Hoe anders is het hier! Er mogen bordjes staan met teksten als 'Het parkeren is alleen toegestaan op plaatsen waar zulks niet verboden is'; overal staan auto's. Met name de onderdoorgang aan de noordzijde van het Hoofdgebouw, waar het altijd stormt, is levensgevaarlijk voor fietsers: aan weerszijden verboden parkeerders en daartussenin, ook aan weerskanten, onbehouwen routesluipers.
Handhaven van parkeerverboden en een maximumsnelheid zou al veel verbeteren, maar onze 'campus' wordt werkelijk voor alles gebruikt: uitlaatterrein voor valse honden, kampeerterrein, opslagplaats voor vervuilde grond en bouwmateriaal, parkeerterrein voor circuswagens, weidegrond voor circuspaarden en jachtgebied voor stropers. Verder wijzen allerlei attributen erop dat ons struikgewas niet alleen wordt gebruikt als verpoosplaats voor ondankbaren, maar ook als ongeregistreerde afwerkplek voor dames die in romantischer tijden wel 'madammekes' werden genoemd. De campus dient open te staan voor de Eindhovense burgerij, maar ook voor de middelzware en lichte cavalerie?
Overigens lijkt het niet goed toeven in het struikgewas; het staat vol brandnetels en braamstruiken en ook de paden die het ene struikgewas verbinden met het andere zijn dikwijls onbegaanbaar: modder, diepe plassen, omgewoeld door vrachtverkeer.
Er zal nog heel wat modder door de Dommel moeten stromen voordat wij kunnen concurreren met Stanford, Cornell of Johns Hopkins; of zelfs met Twente.


Website Cursor