‘Brabant moet durven kiezen voor technologie’

Noord-Brabant moet de meest hoogwaardige technologische regio van Europa worden. Dat vinden topmanagers uit de Brabantse hightech- en procesindustrie en de gedeputeerde voor economische zaken, Onno Hoes. Ze troffen elkaar onlangs op initiatief van de gedeputeerde, die met deze ontmoeting meer duidelijkheid wilde krijgen over de noodzakelijke acties van de provincie als het gaat om innovatie en technologie.


In het lijstje van beste technologische regio’s in Europa staat Brabant momenteel op de derde plaats. Geen slechte prestatie, zo vinden provinciebestuurder Hoes en de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maar alleen de eerste plaats telt. Innovatie en technologiebeleid moeten daarom hoger op de politieke en bestuurlijke agenda komen te staan, zo concludeerden ze. Ook moet meer en beter worden samengewerkt tussen universiteiten en bedrijven en moeten er meer internationaal onderwijs én meer kennisinstellingen komen.
Brabant moet bovendien nadrukkelijker kiezen, zo vinden de gesprekspartners, en die keuze bepalend laten zijn voor toekomstig handelen. Overheid, bedrijfsleven en onderwijs moeten gezamenlijk en met ambitie uitdragen dat Brabant tot de beste technologische regio’s van Europa behoort./.