Universiteitsberichten

Algemeen

Studenten Service Centrum

Training Beter Studeren
Herken je dit? Eerst uitslapen, dan studeren; de krant lezen; boodschappen doen en koffie drinken; aan de slag, maar dan dagdromen, poppetjes tekenen, paperclips buigen; eten koken, tv kijken, sociale contacten onderhouden, pilsje pakken en naar bed; opnieuw voornemens maken te gaan studeren, morgen ga ik echt beginnen!
Heb je je P al gehaald, maar wil je je studievoortgang verbeteren? Dan is de training ‘Beter Studeren’ mogelijk iets voor jou! Het doel van de training is het verbeteren van en inzicht krijgen in je studeergedrag. Het is een hulpmiddel om je studie goed op gang te krijgen en te houden.
De training bestaat uit tien bijeenkomsten van anderhalf uur en start in de derde week van het derde trimester.
Aanmelding: Je kunt een mail zenden naar t.j.danes@tue.nl met daarin een korte motivatie voor deelname. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons.

Mensen

Intreerede

Prof.dr. B. Koopmans houdt op vrijdag 16 april zijn intreerede aan de faculteit Technische Natuurkunde. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in de Blauwe Zaal van het Auditorium. De titel van de intree-rede luidt ‘Wetenschap in wonderland. Over nanometers en femtoseconden in technologisch perspectief’. De voorzitter is prof.dr.ir. W.J.M. de Jonge.

Promoties

Ir. W.P.A.J. Michiels verdedigt op donderdag 8 april zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Performance Ratios for the Differencing Method’. Michiels promoveert aan de faculteit Wiskunde & Informatica. De promotoren zijn prof.dr. E.H.L Aarts en prof.dr. J. van Leeuwen (UU).

Mw. S. Di Cicco, Architetto, verdedigt op donderdag 8 april haar proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Well being in Hospitals Design-aids for Functionally Environmentally-sound Therapeutic Buildings’. Di Cicco promoveert aan de faculteit Bouwkunde. De promotoren zijn prof.mag.arch.ing. P. Schmid en prof.dr.ir. A.F.G.M. van Wagenberg (Wageningen Universiteit).

N. Calabretta M.Sc. verdedigt op dinsdag 13 april zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘All-optical header processing based on nonlinear gain and Index dynamics in semiconductor optical amplifiers’. Calabretta promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotoren zijn prof.ir. G.D. Khoe en prof.dr. D. Lenstra.

Ir. A. van Zelst verdedigt op woensdag 14 april zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘MIMO OFDM for Wireless LANs’. Van Zelst promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotoren zijn prof.dr.ir. G. Brussaard en prof.dr.ir. L.P. Lighthart (TUD).

R. Venkatesh M.Sc. verdedigt op maandag 19 april zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Olefin Copoly-merization via Controlled Radical Polymerization An Insight’. Venkatesh promoveert aan de faculteit Scheikun-dige Technologie. De promotoren zijn prof.dr. C.E. Koning en prof.dr. D.M. Haddleton (Univ. Warwick).

D. Abrazhevich M.Sc. verdedigt op maandag 19 april zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Electronic Payment Systems: a User-Centered Perspective and Interaction Design’. Abrazhevich promoveert aan de faculteit Technologie Management. De promotoren zijn prof.dr. G.W.M. Rauterberg en prof.dr. P.M.A. Ribbers.

Drs. N.J. Ronde verdedigt op woensdag 21 april zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Catalysts for Continuous Homogeneous Catalysis’. Ronde promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotoren zijn prof.dr. D. Vogt en prof.dr. G. van Koten (UU).

Faculteiten

Biomedische Technologie

Aanmelden masteropleiding
Het is nog tot uiterlijk 14 mei 2004 mogelijk om je aan te melden voor de masteropleiding Medical Engineering bij de faculteit BMT. Meer informatie over deze opleiding kun je onder andere verkrijgen op de lunchbijeenkomst van 19 april 2004 van 12.30 -13.30 uur in WH 1.03. Je kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken voor een intakegesprek. Mail of bel naar het Opleidingsinstituut BMT voor een afspraak of om je aan te melden voor de lunchbijeenkomst, per mail: j.cuijpers1@tue.nl of per telefoon 040 - 247 51 32.

Technologie Management

Afstudeervoordracht TBdk
F. Beeftink: ‘De tijd onder controle, een onderzoek naar het plannen van eigen werkzaamheden binnen een bedrijfskundige omgeving’, 21 april 2004, 10.00 uur, A1.

Afstudeervoordrachten TeMa
Moniek Vulink, ‘Technology transfer in the construction industry of Ghana; Human resource development through international collaboration between foreign and local contractors in the greater Accra region’, donderdag 15 april, 15.30 uur, Tema 0.14.
Hans van Goozen, ‘Generating engineering knowledge during industrialisation’, vrijdag 16 april, 14.00 uur, IPO 0.11.

Studentenleven

JCES Kinjin en ESRG Knights Of The Kitchen Table

Heb je zin om bordspellen/trading card games uit te proberen of vind je het gewoon leuk om ze met andere mensen te spelen, kom dan naar de spellenavond op woensdag 21 april georganiseerd door JCES Kinjin en ESRG Knights Of The Kitchen Table. De spellenavond wordt gehouden in Auditorium zaal 11 en 12 van 18.30 tot ongeveer 22.00 uur. Iedereen die wil komen is welkom. Aanmelding is tot vrijdag 16 april mogelijk door een e-mail te sturen naar kinjinjin@hotmail.com onder vermelding van de naam van de persoon die zich wil aanmelden.

Jeu de boulesvereniging Asklepia

Seizoen geopend
De Eindhovense Studenten Boules Vereniging ASKLEPIA heeft haar tweede seizoen geopend met een goed feestje in het Tennispaviljoen. Fellenoord, die vorig jaar de eerste balk voor de banen heeft gelegd, heeft dit jaar officieel de banen heropend. Vanaf nu kan er weer iedere woensdagavond naar hartelust gebouled worden onder leiding van trainer Mark Somers. Een lidmaatschap kost nog steeds vijftien euro waarvoor je ook dit jaar weer het unieke ‘ASKLEPIA, Jeu de boules, geen boulesshit!’-shirt ontvangt.

Squadra Veloce

Bike Sport Grand Prix
Op maandag 12 april houdt de studenten wielervereniging Squadra Veloce voor de tweede keer de Bike Sport Grand Prix TU/e. De wedstrijd bestaat uit een officieel NWB-criterium en een studentenwedstrijd. De studentenwedstrijd start om 13.30 uur en iedere student met een racefiets en een helm kan hier aan meedoen. Om 15.00 uur start de wedstrijd voor de licentiehouders. De wedstrijd zal gehouden worden op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje en drankje te komen kijken naar deze wedstrijden. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je kijken op www.squadraveloce.nl/criterium.

Embedded Systems Institue

Colloquium announcement
On Tuesday April 20th Kees van Reeuwijk of the Vrije Universiteit in Amsterdam will give a colloquium at the ESI, Laplace Building 0.10, from 16.00-17.00 hrs. Titel: A programming method for FPGAs. For an abstract of his lecture go to www.embeddedsystems.nl.
As of 15.30 hrs coffee is served, afterwards you can enjoy a drink and network with those present.

Universiteitsberichten mogen maximaal 150 woorden lang zijn en moeten op de woensdag één week voor plaatsing binnen zijn. Ze kunnen worden gemaild naar universiteitsberichten@tue.nl.