Feest met studentenband KlaarWakker

Ze spelen muziek die ‘lekker makkelijk genieten’ is. Zo omschrijft Joost Huijgen het althans. De tweedejaars Bouwkundestudent is drummer bij studenten feestband KlaarWakker. De acht koppen tellende band timmert alweer bijna een jaar aan de weg. De band heeft net een pauze van twee maanden achter de rug. In die tijd wisselde KlaarWakker van gitarist en werd nieuw materiaal
ingestudeerd.

De band is opgericht in de zomer van 2003. “Een paar van de huidige leden richtten een bandje op, maar dat flopte. Toen zijn ze een échte band gestart”, legt Huijgen uit. De bandleden zijn via via bij elkaar gekomen en kenden elkaar nog niet goed. Gijs Schalkwijk, de trompettist, is als laatste bij de band gekomen. “We zijn nu wel al een echte vriendengroep”, zegt de derdejaars student Bouwkunde.
Het repertoire van KlaarWakker bestaat vooral uit feestnummers, zoals ‘Let me entertain you’ van Robbie Williams, ‘Suzanne’ van VOF De Kunst, maar ook nummers van De Dijk. Af en toe wordt het liedje van Alfred Jodocus Kwak er tussendoor gespeeld. “Dat zorgt voor contrast tussen twee nummers”, vertelt Schalkwijk. “We maken het publiek weer even klaarwakker.”
De band is van plan in de toekomst ook zelf nummers te gaan schrijven, maar voorlopig houden de leden het bij covers. “We moeten eerst kunnen knallen op het podium, daarna gaan we eens denken aan het schrijven van nummers”, zegt Schalkwijk. Dat de leden KlaarWakker serieus nemen, is wel duidelijk. “Iedereen is gemotiveerd en steekt er veel tijd in”, zegt Schalkwijk. “We nemen de optredens op, om ze terug te kunnen luisteren om te horen of het goed ging.”
De band regelt zelf het geluid. “Bij één van onze eerste optredens kwam er een chagrijnige vent met twee bierkratjes, twee boxen en een mini-mengpaneel”, zegt Huijgen. “Dat werden dus acht solo-optredens tegelijk op het podium, we konden elkaar niet horen. Dan weet je hoe belangrijk het is om goede afspraken te maken of je geluid zelf te regelen.” Geluidsmateriaal, zoals boxen, monitoren en een mengpaneel, wordt door de band gehuurd. “Kopen is niet echt een optie met ons studentenbudget”, zegt Huijgen.
De band gaat zichzelf de komende tijd meer promoten. “Rondpraten in de kroeg en via via werkt het beste”, vertelt Huijgen. “De mensen moeten je zien.”/.
Wie KlaarWakker wil zien optreden, kan op woensdag 9 juni vanaf 23.30 uur terecht bij het ESC in De Bunker.
Kijk voor meer informatie op www.klaarwakker.nl.