Universiteitsberichten

Algemeen

DIZ

Sluiting restaurant Auditorium
Van 14 oktober 2005 tot en met 6 januari 2006 wordt het restaurant in het Auditorium verbouwd, daarom is de hal gesloten. Op vloer 0 is gedurende die periode een tijdelijke (en beperkte) restauratieve voorziening geopend. Openingstijden: van 9.30 uur tot 14.00 uur. Tevens wordt het aantal zitplaatsen van lunchcafé Vertigo uitgebreid, gedurende de verbouwing in het Auditorium.

Sodexho

Menucycli warme maaltijden Paviljoen
Dagelijks 11.30-14.00 uur en dinsdag van 11.30-18.30 uur. Prijs warme maaltijd 5,50 euro. Week 42:
Maandag: farfalle, gorgonzolasaus, tomatenkomkommersalade.
Dinsdag: witte rijst, ajam bali, tjap tjoy.
Woensdag: aardappelpuree, mexicaanse runderstoofpot, broccoli.
Donderdag: kerrie krieltjes, gewokte kip met groenten.
Vrijdag: spicey jackets wedges, limoen visreepjes, koolsalade.

OSC

Course ‘Teaching and Learning in Higher Education'
The Educational Service Centre organises a course called ‘Teaching and Learning in Higher Education'. This course will be offered on Wednesday 16th (whole day), Thursday 17th (morning) and Wednesday 23rd (whole day) of November 2005. The course is intended for both experienced and inexperienced teachers, post docs and PhD students. The course offers a broad orientation on several teaching activities and offers a good preparation for giving lectures, tutorials and so on. During the course, the participants will be actively involved, for instance by giving presentations and by exchanging ideas and experiences. Participation for teaching staff of the TU/e is free of charge. For more information please contact Christina Morgan (phone 3475) or Willem van Hoorn (phone 4237). Enrolment: By Internet (www.tue.nl/osc) or by email (cursus.osc@tue.nl).

 

Mensen

Afscheidscollege

Prof.ir. N.A. Hendriks houdt op vrijdag 14 oktober zijn afscheidscollege van de faculteit Bouwkunde. De titel van het college is ‘Bouwen is geen wetenschap'. Het college begint om 16.00 uur in de Blauwe Zaal van het Auditorium.

Promoties

Mw. M. Jevrosimovic M.Sc. verdedigt op donderdag 13 oktober haar proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Channel modelling and smart antenna performance analysis for UMTS'. Jevrosimovic promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotoren zijn prof.dr.ir. E.R. Fledderus en prof.dr.ir. G. Brussaard.

Drs.ir. C.M. Ravesloot verdedigt op donderdag 13 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Rombo tactiek. Ontwikkeling van een organisatiemethode voor realisatie van energieneutrale woningbouw in Nederland'. Ravesloot promoveert aan de faculteit Bouwkunde. De promotoren zijn prof.mag.arch.ing.dr.h.c. P. Schmid en prof.ir. W. Riedijk.

Ir. B.J. Morsink verdedigt op maandag 17 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Fast Modeling of Electromagnetic Fields for the Design of Phased Array Antennas in Radar Systems'. Morsink promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotoren zijn prof.dr. A.G. Tijhuis en prof.dr.ir. H. Blok.

Drs. W.J. van Meerendonk verdedigt op maandag 17 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘CO2 as a Monomer for the Phosgenefree Synthesis of New Polycarbonates. Catalyst Development, Mechanistic Investigations and Monomer Screening'. Van Meerendonk promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotoren zijn prof.dr. C.E. Koning en prof.dr G.J.M. Gruter.

Ir. R.A. Koevoets verdedigt op dinsdag 18 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Functional Materials Based on Multiple Hydrogen Bonding Motifs'. Koevoets promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotor is prof.dr. E.W. Meijer.

Drs. H. Buiter verdedigt op woensdag 19 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Riool, rails en asfalt. Tachtig jaar straatrumoer in vier Nederlandse steden'. Buiter promoveert aan de faculteit Technologie Management. De promotoren zijn prof.dr. J.W. Schot en prof.dr. E.R.M. Taverne.

D. Bezanovic verdedigt op maandag 24 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Mathematical Modelling of Wet Paper Pressing'. Bezanovic promoveert aan de faculteit Wiskunde & Informatica. De promotor is prof.dr.ir. C.J. van Duijn.

X. Mao M.Sc. verdedigt op dinsdag 25 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Acoustic Techniques for Temperature and Flow Velocity Measurements'. Mao promoveert aan de faculteit Technische Natuurkunde. De promotoren zijn prof.dr.ir. G.J.F. van Heijst en prof.dr.ir. C.J. van Duijn.

Ir. F.Al Hassan MTD verdedigt op dinsdag 15 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Strategic Briefing. A tool for conceptual design in the early phases of the strategic building design process'. Al Hassan promoveert aan de faculteit Bouwkunde. De promotoren zijn prof.ir. P.G.S. Rutten en prof.dr. H.J.P. Timmermans.

Ir. B. Smeets verdedigt op woensdag 26 oktober zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Magnetic Nanostructures by Atom Optics'. Smeets promoveert aan de faculteit Technische Natuurkunde. De promotoren zijn prof.dr. K.AH. van Leeuwen en prof.dr. H.C.W. Beijerinck.

 

Faculteiten

Technologie Management (TBdk)

Afstudeervoordracht
P.F.J. Heijnen, Kwaliteitssysteem voor de productie van flexibele zonnecellen, 13 oktober, 14.00 uur, Eindhoven.

Technische Innovatie Wetenschappen

Internationaal traject
Voor vertrek naar het buitenland dien je met goed gevolg de taaltoets Engels (0T650) te hebben afgelegd. Wij raden je aan de taaltoets zo vroeg mogelijk te doen. Mocht je de taaltoets niet halen, dan heb je nog de tijd de taalkennis bij te spijkeren. Informatie over de taaltoets is verkrijgbaar via OWinfo of bij het CTT (Centrum Taal en Techniek). Indien je Technisch Wetenschappelijk Engels (0T613) met een voldoende hebt afgerond hoef je niet aan de taaltoets deel te nemen. Dat is ook van toepassing op de cursus Engels voor BSc-TIW (0TT01) studenten. Het kan zijn dat een universiteit aanvullende eisen stelt (Toefl of IELTS).
Indien je naar een anderstalige universiteit gaat, of vragen hebt, neem dan contact op met het International Office (iotema@tm.tue.nl).
Informatie over het Internationaal Traject kun je vinden in de outlook folders: all public folders/ tm/ owi/ studenten/ TIW/ internationalisering/ brochures/ internationaal traject.

 

Studentenleven

Marketing Associatie

Strategic Marketing Game
Op donderdag 20 oktober houdt de Marketing Associatie van de TU/e de ‘Strategic Marketing Game'. Het evenement is bedoeld om ondernemers in het MKB en studenten ‘spelenderwijs' meer inzicht te geven in de beslissingen die genomen moeten worden om een bedrijf te besturen. Hiertoe worden op deze dag vier spelrondes gehouden, afgewisseld met drie workshops. De spelrondes worden georganiseerd door een professioneel bureau voor computergestuurde bedrijfssimulaties. De workshops worden verzorgd door drie bedrijven uit het MKB; Intervien, 42 Solutions en bChange/DMS.
Wat heeft de Strategic Marketing Game jou te bieden? SMG bied je de mogelijkheid om in contact te komen met andere studenten en samen te werken mensen uit het bedrijfsleven. De workshops geven je een leidraad op gebieden als marketing & sales, finance, subsidieregelingen en samenwerking.
Voor meer informatie, kijk op www.matue.nl/SMG.

Footloose

Salsafeest
Wat: Salsafeest georganiseerd door de Eindhovense studentendansvereniging Footloose ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan.
Wanneer: Zaterdag 15 oktober vanaf 20.00 uur.
Waar: Scala, Kanaalstraat 4.
Hoe laat: De avond begint om 20.00 uur met een gratis workshop.
Entree: 2,50 euro inclusief welkomstdrankje. (leden 1,50).
Dansvloer: 200 vierkante meter .
Opvallend: Prijzen studentikoos! Alle drankjes één euro. Alle cocktails ook één euro. Daar wij van mening zijn dat er absoluut genoeg dansruimte moet zijn om alles uit de kast te kunnen halen, is de toegang beperkt tot honderd gasten.
Website: www.esdvfootloose.nl
Meer info: lustrum@esdvfootloose.nl

 

Diversen

Ondernemen en technologie

Lezing door prof.dr.ir. Erik Fledderus (Technische Universiteit Eindhoven): ‘Innovatie en de menselijke factor' Innovatie en vernieuwing worden nauwelijks beperkt door communicatietechnologieën. De beperkingen zitten veeleer in de wijze waarop mensen met de nieuwe technologieën omgaan. Dat zijn de bevindingen van Prof. Erik Fledderus, die met TNO ICT een methode ontwikkelde om een innovatieversnelling teweeg te brengen. De kern van deze methode is dat er veel aandacht is voor de beleving van mensen bij de introductie van en het werken met nieuwe technologieën. De ervaring die mensen hebben met IT- en communicatietechnologie speelt dus een wezenlijke rol in het innovatieproces. Aan de hand van deze ervaringen definieert prof. Fledderus innovatie dan ook als ‘het wezenlijk veranderen van het alledaagse leven van mensen'. In zijn lezing zal prof. Fledderus zijn methode toelichten en verschillende voorbeelden geven van het gebruik ervan in de praktijk.
Datum: donderdag 20 oktober 2005, 17.00 uur. Plaats: Vergaderzaal Kennispoort, John F. Kennedylaan 2 te Eindhoven. Aanmelden via tel. 040-247 4845 of via www.tue.nl/activiteitenvoorondernemers .

ESK

God aanwezig in de geschiedenis van mensen
De bijbel is nooit erg toegankelijk geweest. Toch bevat dit boek een originele inhoud die waardevol blijkt voor mensen in deze tijd. Door samen teksten te lezen, ga je ze beter begrijpen en ontdek je dat er een uitdagende kracht vanuit gaat voor je eigen levensverhaal. De bijbel-cyclus gaat over ‘God aanwezig in de geschiedenis van mensen'. We gaan niet zozeer in op de vraag of God bestaat maar hoe Hij present is. Data: 25 oktober, 1, 8, 15 november. Tijd: 19.30 - 21.00 uur. Locatie: ESKafé. Begeleiding: Martin van Moorsel

KIVI NIRIA

Lezing
De afdeling Milieutechniek van KIVI NIRIA houdt op dinsdag 18 oktober de lezing: Een verrassende visie van professor ir. H. P. van Heel op het milieubeleid in Nederland. In zijn boek ‘Nader bezien' geeft professor van Heel zijn visie op het milieubeleid in Nederland. Dit beleid heeft zeer veel positieve kanten, maar ook wordt het beleid soms averechts aangepakt. Hij is kritisch over bijvoorbeeld windenergie, het klimaatprobleem en het fosfaatbeleid. Men mag het met hem oneens zijn, belangrijk is dat je door zijn manier van analyseren aan het denken wordt gezet. Wij hopen op veel belangstelling voor deze avond en op zeer interessante discussies.
-Aanvang: 19.00 uur (koffie en thee vanaf 18.30 uur)
-Kosten: studenten gratis, leden 10,- euro, niet-leden 15,- euro
-Plaats: Beatrixhal van de Jaarbeurs in Utrecht
-Aanmelding: KIVI NIRIA Congresbureau, e-mail congres@kiviniria.nl. Meer informatie: www.kiviniria.nl/mt.

Amicus groep

TU/e seminar
‘Spiritism, Animism and Christianity today. An application to the Amerindian cultures'. Dit is het onderwerp van een lezing die de Amicus studentengroep Eindhoven op 27 oktober houdt aan de TU/e. Spreker voor de lezing is prof. David Gates. Meer weten? Dan moet je ook komen. De lezing heeft plaats in collegezaal 2 van het Auditorium van 19.30 tot 21 uur. Toegang is gratis. Info: Amicus groep, www.amicusgroup.nl of Nicolae Goga, tst 2963.

 

Vacatures

Post-doc ‘Computational Fluid Dynamics' (V35.340), Combustion Technology, department of Mechanical Engineering (1.0 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 10 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (2.191 t/m 3.472 euro).

Researcher positon on Software Visualization and Analisys (V32.940), Visualization, department of Mathematics and Computer science (1.0 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 10 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (2.191 t/m 3.472 euro).

Onderwijs- en onderzoekmedewerker Akoestiek (V38.492), De Unit BPS, faculteit Bouwkunde (1.0 fte). Vast dienstverband, salaris maximaal schaal 8 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (2.085 t/m 2.796 euro).

Voor meer informatie ga naar: http://vacatures.tue.nl



Universiteitsberichten mogen maximaal 150 woorden lang zijn en moeten op de woensdag één week voor plaatsing binnen zijn. Ze kunnen worden gemaild naar universiteitsberichten@tue.nl.