Universiteitsberichten

Algemeen

CSC

Nieuwe huisstijl
Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe huisstijl en regelmatig het laatste nieuws ontvangen? Stuur dan een e-mail naar tuehuisstijl@tue.nl met als onderwerp ‘aanmelden nieuwsbericht’.
Voor meer informatie over de nieuwe huisstijl, ga naar: www.tue.nl/csc/huisstijl.

Dienst Huisvesting

Dommelbrug twee weken afgesloten
In verband met grootschalige renovatiewerkzaamheden van de Dommelbrug ter plaatse van de toegangsweg Den Dolech is deze gedurende twee weken afgesloten voor alle verkeer - dus ook voor fietsers en voetgangers!
De werkzaamheden omvatten onder andere betonreparaties van de brugconstructie, aanpassingen van dilataties, het herstraten van de klinkerbestrating en de brug voorzien van een compleet nieuwe deklaag.
De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 7 juli t/m 20 juli 2007. Uiteraard zijn omleidingsroutes voorzien, welke ter plaatse duidelijk worden aangegeven. Autoverkeer wordt geadviseerd via De Zaale het terrein op- en af te rijden.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen de projectleider van DH, André Swinkels (tst. 2476)

Bibliotheek en Informatievoorziening

Nieuwe versie Van Dale woordenboeken
Er zijn nieuwere versies van de Van Dale woordenboeken geïnstalleerd: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. De woordenboeken zijn gebaseerd op de herziene spelling. Diverse nieuwe zoekmogelijkheden en filters zijn beschikbaar. U kunt de woordenboeken alleen raadplegen of installeren zodat ze samenwerken met Word.
Gebruikt u de woordenboeken via een icoontje op de desktop? Aangeraden wordt om eerst de oude versie(s) van de woordenboeken van uw systeem te verwijderen via Add/Remove Programs.

Mensen

Intreerede

Prof.dr. H.D. Armbruster houdt op vrijdag 22 juni zijn intreerede aan de faculteit Werktuigkunde. De titel van zijn rede is ‘Complex production systems from biology to semiconductor fabs’. De plechtigheid begint om 16.00 uur en heeft plaats in de Blauwe Zaal van het Auditorium.

Promoties

Ir. E.A.P. Habets verdedigt op maandag 25 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 14.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Single- and Multi-Microphone Speech Dereverberation using Spectral Enhancement’. Habets promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotor is prof.dr.ir. J.M.W. Bergmans.

Mw. C. Popa MSc verdedigt op maandag 25 juni haar proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Density functional theory studies of scanning for adsorption and reactivity on Rhodium surfaces’. Popa promoveert aan de faculteit Scheikundige Technologie. De promotor is prof.dr. R.A. van Santen.

Drs. O.V. Schimmel verdedigt op dinsdag 26 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 14.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘On the contribution of temporal and spatial cues to the perceptual organization of concurrent sounds’. Schimmel promoveert aan de faculteit Technologie Management. De promotoren zijn prof.Dr. A.G. Kohlrausch en mrs. B.G. Shinn-Cunningham PhD.

I. Malakhovski MSc verdedigt op dinsdag 26 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Pattern Formation and Fracture in Brittle and Polymer-like Failure of Disordered Materials’. Malakhovski promoveert aan de faculteit Technische Natuurkunde. De promotor is prof.dr. M.A.J. Michels.

Mw. ir. G.S. Bron-van der Jagt verdedigt op dinsdag 26 juni haar proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Sound Transmission through Pipe Systems and into Building Structures - A Study into the suitability of a simplified SEA model and determination methods for parameters -’. Bron-van der Jagt promoveert aan de faculteit Bouwkunde. De promotor is prof.ir. E. Gerretsen.

Ir. N. van Dijk verdedigt op woensdag 27 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘New Concepts for EMC Standards Applicable to Multimedia Products’. Van Dijk promoveert aan de faculteit Elektrotechniek. De promotoren zijn prof.dr. A.G. Tijhuis en prof.dr.ir. F.B.J. Leferink.

Ir. W.M. van den Hoogen verdedigt op woensdag 27 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘From ‘bio-what?’ to ‘bio-watt!’:Contextual influences on the formation of attitudes towards novel energy technologies’. Van den Hoogen promoveert aan de faculteit Technologie Management. De promotoren zijn prof.dr. C.J.H. Midden en prof.dr. B. Verplanken.

Ir. R.A. Boerboom verdedigt op donderdag 28 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 4 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Mechano-control of tissue properties in engineered cardiovascular constructs’. Boerboom promoveert aan de faculteit Biomedische Technologie. De promotor is prof.dr.ir. F.P.T. Baaijens.

N. Trcka verdedigt op donderdag 28 juni zijn proefschrift en stellingen tegen de bedenkingen van een commissie. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur in zaal 5 van het Auditorium. De titel van het proefschrift luidt ‘Silent Steps in Transition Systems and Markov Chains’. Trcka promoveert aan de faculteit Wiskunde & Informatica. De promotoren zijn prof.dr. J.C.M. Baeten en prof.dr.ir. J.E. Rooda.

Studentenleven

ESZV Oktopus

Enthousiaste dameshandbalsters gezocht
De dames van ESZV Oktopus willen het komende seizoen weer deel gaan nemen aan de reguliere competitie. Hiervoor zoeken wij nog een aantal dames die ons team willen aanvullen. Het team gaat waarschijnlijk uitkomen in de 4e of 3e klasse van de Brabantse competitie. De thuiswedstrijden zijn op zaterdagavond, de uitwedstrijden meestal op zondag. Iedereen is van harte welkom om met ons mee te komen spelen. Heb je interesse dan kun je mailen met info@eszvoktopus.nl en/of even een bezoekje brengen aan onze website (www.eszvoktopus.nl).

Vacatures

Roostercoördinator (V32.990), Onderwijsbureau, faculteit Wiskunde & Informatica (0,6 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 7 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (1.902 t/m 2.569 euro).

Ph.D.-studenten Kinetic Monte Carlo of Zeolite Synthesis (V37.595), Lab of Inorganic Cemistry and Catalysis, department of Chemical Engineering and Chemistry (1,0 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 27 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 promovendus (1.956 t/m 2.502 euro).

Two Junior Researchers (Ph.D.-students) in Multivariate Risk Modelling (V12.03), Eurandom (1,0 fte). Tijdelijk dienstverband, salaris maximaal schaal 27 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 promovendus (1.956 t/m 2.502 euro).

Secretaresse faculteitssecretariaat (V38.525), het faculteitsbureau, faculteit Bouwkunde (1,0 fte). Vast dienstverband, salaris maximaal schaal 6 CAO Nederlandse universiteiten bijlage 1 (1.676 t/m 2.331 euro).

Voor meer informatie ga naar: http://vacatures.tue.nl.

Universiteitsberichten mogen maximaal 150 woorden lang zijn en moeten op de woensdag één week voor plaatsing binnen zijn. Ze kunnen worden gemaild naar universiteitsberichten@tue.nl.