Mensen

Dinsdag 11 juni om vier uur verdedigt Kiril D. Penev uit Eindhoven in promotiezaal 4 van het auditorium zijn proefschrift ‘Design of disassembly systems: a systematic approach’. In deze dissertatie wordt een systematische methodologie ontwikkeld, waarmee demontagesystemen voor het terugwinnen van afgedankte goederen kunnen worden ontworpen. Hiermee wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan de verbetering van een economisch verantwoorde bedrijfsvoering, maar ook aan de bewerking van de alsmaar toenemende hoeveelheid afgedankte goederen. Promotoren zijn prof.ir. P. Sanders en prof.ir. J. van Bragt.
Kiril Dimitrov Penev studeerde van 1984 tot 1989 werktuigbouw-kunde in zijn vaderland Bulgarije aan de Technische Universiteit van Sofia. In 1993 behaalde hij het diploma Technisch Ontwerper aan het Instituut Vervolgopleidingen van de TUE. Hij verrichtte in een samenwerkingsproject van de faculteit Technologie Management met enkele bedrijven dit promotie-onderzoek. Sinds begin dit jaar werkt Kiril Penev bij het Centrum voor Fabricage Technologie van Philips.

Drs. Boudewijn Schokker uit Eindhoven verdedigt woensdag 12 juni om vier uur in promotiezaal 4 van het auditorium zijn proefschrift ‘Suprathermal electrons in tokamak plasmas’. In dit proefschrift zijn vooral metingen beschreven van de electron-cyclo-tron emissie uit het plasma (een gas dat zo heet is dat de elektronen en ionen niet meer aan elkaar gebonden zijn) in een tokamak. Het doel is om de transporteigen-schappen van de snelle elektronen te meten en te beïnvloeden. Promotoren zijn prof.dr. N. Lopes Cardozo (TUE) en prof.dr. F. Schüller (Universiteit Utrecht).
Boudewijn Schokker (28) studeer-de in 1990 als natuurkundige af aan de RU Leiden. Hij deed zijn promotie-onderzoek bij het FOM-instituut voor Plasmafysica ‘Rijnhuizen’ in Nieuwegein.

Woensdag 12 juni om vier uur verdedigt ir. Ad Peeters uit Eindhoven in promotiezaal 5 van het auditorium zijn proefschrift ‘Single-rail handshake circuits’. In de dissertatie wordt de vertaling van handshake-circuits naar single-rail realisaties in een standaard-cell bibliotheek beschreven. Promotoren zijn prof.dr. M. Rem (TUE) en prof. S. Furber (Universiteit Oxford Road, Manchester, Groot-Brittan-nië). Ad Peeters (30) studeerde in 1988 als informatica-ingenieur af aan de TUE. Aansluitend volgde hij de tweejarige ontwerpersopleiding Software technologie aan het Stan Ackermans Instituut van de TUE. Daarna startte hij met dit promotie-onderzoek bij de faculteit Wiskunde en Informatica. Hij is sinds mei vorig jaar werkzaam bij het IC Design Centre van Philips Research in Eindhoven.

Ir. Ruud Voncken uit Eindhoven verdedigt donderdag 13 juni om vier uur in promotiezaal 4 van het auditorium zijn proefschrift ‘Simulation of deflection coil winding’. In dit proefschrift wordt het wikkelproces van deflectiespoelen gesimuleerd door het zogenaamde Swing-model. Door middel van dit simulatiemodel wordt de ontwikkeling van wikkelmallen versneld en worden de ontwerpvaardighe-den overdraagbaar gemaakt. Promotoren zijn prof.dr.ir. D. van Campen en prof.dr.ir. F. Baaijens.
Ruud Voncken (35) studeerde in 1986 aan de TU Delft af als werktuigbouwkundig ingenieur. Hij is werkzaam bij het Centrum voor Fabricage Technologie van Philips.

Ir. Cleola van Eijl uit Eindhoven verdedigt vrijdag 14 juni om vier uur in promotiezaal 4 van het auditorium haar proefschrift ‘A polyhedral approach to the discrete lot-sizing and scheduling problem’. Deze dissertatie is gebaseerd op onderzoek op het terrein van de combinatorische optimali-sering. Promotoren zijn prof.dr. J. Lenstra (TUE) en prof.dr. Y. Pochet (Université Catholique du Louvain, België).
Cleola van Eijl (28) studeerde in 1991 aan de TUE af als wiskundig ingenieur. Aansluitend werkte zij bij de vakgroep Besliskunde en stochastiek van de faculteit Wiskunde en Informatica aan dit promotie-onderzoek.

Vrijdag 14 juni om vier uur verdedigt drs. Anita Cremers uit Eindhoven in promotiezaal 5 van het auditorium haar proefschrift ‘Reference to objects’. Deze dissertatie behandelt een onderzoek naar hoe mensen refereren naar objecten, als ze deelnemen aan een dialoog die betrekking heeft op een bepaalde taak die ze gezamenlijk uitvoeren en waarin deze objecten betrokken zijn. Het onderzoek maakt deel uit van het DenK-programma (DenK staat voor Dialoogvoering en Kennisopbouw), een samenwerking tussen de KU Brabant, de TUE en het Instituut voor Perceptie Onderzoek (IPO). Het onderzoek is gefinancierd door het Samenwerkingsorgaan Brabantse Universiteiten (SOBU). Promotoren zijn prof.dr. D. Bouwhuis (TUE) en prof.dr. H. Bunt (KU Brabant). Anita Cremers (35) volgde de hbo-opleiding bibliothecaris-documentalist en studeerde aan de KU Brabant taal- en literatuurwetenschap (1991). Vanaf 1991 werkte zij bij het IPO aan haar promotie-onderzoek binnen het project ‘Experimenteel onderzoek in mens-machine interactie’.