Interne Vacatures

Met het oog op het streven naar een even-wichtiger personeelsbestand worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. In TUECIS is onder Gopher een overzicht te vinden van de meest actuele vacatures bij de TUE en andere universiteiten en instellingen.

In de groep Kernfysische Technieken van de vakgroep Deeltjesfysica van de faculteit Technische Natuurkunde is een vacture voor een

Assistent in opleiding

V34148

Algemeen
In de groep Kernfysische Technieken (KFT) van de vakgroep Deeltjesfysica wordt onder meer onderzoek verricht naar de fysica van geladen deeltjesbundels, baantheorie en versnellingsmechanismen. Het onderzoek richt zich mede op een aantal kleine deeltjesversnellers, waarmee theoretische beschrijvingen een concrete toepassing vinden. Het werk heeft tevens een sterk technologisch karakter. Dit alles gebeurt onder andere met het oog op belangrijke toepassingen van bundels van hoogenergetische deeltjes in wetenschap en industrie, voor medische doeleinden en voor de energieverzorging.
De groep beschikt over diverse deeltjesversnellers, zoals een tweetal cyclotrons, twee lineaire elektronenversnellers en een in aanbouw zijnde 75 MeV racetrack microton (RTM). De hoofdcomponenten van een tweede RTN (25 MeV) ten behoeve van een vrije elektronen laseropstelling (samenwerking met de Universiteit Twente) zijn gerealiseerd. Deze apparatuur is in de groep ontworpen en in eigen beheer opgebouwd, met belangrijke inbreng van de Centrale Technische Dienst van de TUE. Staande golf lineaire versnelstructuren opererend bij resp. 1.3 en 3 GHz zijn onderdeel van de resp. RTM’s en zijn ook in huis ontworpen en vervaardigd. Het 75 MeV RTM dient als elektronenbron voor een elektronen opslagring. Het RTM vormt een compacte, energie-zuinige, hoog-energetische bron van elektronen van zeer hoge bundelkwaliteit. Het is zeer geschikt voor veelzijdige experimenten voor het genereren van elektromagnetische straling en maakt toepassingen in deze sfeer mogelijk. Onderzoek naar het juiste banenverloop van de elektronen in de RTM-structuur is van belang voor het bereiken van de gewenste hoge performance eisen van deze apparatuur. Voor het ontwerp van componenten van de deeltjesversnellers, alsmede voor het theoretisch onderzoek van de bundeldynamica staan diverse computerprogramma’s ter beschikking. Ook is er een veelheid aan meetapparatuur aanwezig.
Taken
U gaat metingen verrichten betreffende de banen van de versnelde electronen in het 75 MeV racetrack microton. De uitkomsten vergelijkt u met numeriek en analytisch verkregen waarden. De ingangsbundel van het RTM, afkomstig van de 10 MeV lineaire versneller, dient aangepast te zijn aan de acceptantie van het RTM. In het bijzonder moet de energiespreiding en tijdstructuur van de electronenbundel uit het RTM worden gekarakteriseerd. Bundelpositie metingen met bijvoorbeeld optische transitiestraling moeten worden verricht. Een correctieprocedure voor positiefouten ten gevolge van kleine afwijkingen van gewenste magneetveldwaarden moet experimenteel worden uitgebouwd. Het ontwerp van het RF-systeem voor de combinatie van lineaire versneller en RTM dient te worden gerealiseerd. U bent mede verantwoordelijk voor de inbedrijfstelling van deze machine en in belangrijke mate verantwoordelijk voor de uiteindelijke performance.
Gevraagd
Een pas afgestudeerde natuurkundige met technische of technologische belangstelling, of een elektrotechnisch ingenieur met natuurkundige belangstelling, met goede experimentele vaardigheden en een helder theoretisch inzicht. Ook zij die binnenkort afstuderen, worden uitgenodigd te reageren.
Aanstelling/salaris
U krijgt een aanstelling voor vier jaar. Het salaris bedraagt fl. 2.114,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot fl. 3.775,- bruto per maand in het vierde jaar.
Inlichtingen
Betreffende de functie: dr. J. Botman, tst. 4003, e-mail J.I.M.Botman@cycl. phys.tue.nl, of prof.dr. M. de Voigt, tst. 4053. Voor overige informatie: bc P. Tiel Groenestege, personeelsadviseur, tst. 4329.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties binnen twee weken richten aan G. Pasmans, directeur beheer van de faculteit Technische Natuurkunde, gebouw Natuurkunde-laag, o.v.v. het vacaturenummer.


Bij het faculteitsbureau van de faculteit Werktuigbouwkunde is een vacature voor een

Management assistent

V35190

Taken
U behandelt de ingekomen post, handelt zelfstandig stukken af die betrekking hebben op routinezaken, legt de overige post ter afhandeling voor aan de decaan en/of de directeur beheer; stelt zelfstandig, of op basis van globale aanwijzingen, conceptbrieven op in het Nederlands en de moderne vreemde talen; coördineert en verricht de administratieve verwerking van faculteitsbijdragen aan onderzoeksplannen, de jaarverslagen (Ned/Eng), projectbeschrijvingen, et cetera; beheert de agenda’s van decaan en de directeur beheer; fungeert als contactpersoon, zowel bij onderlinge communicatie in het faculteitsbureau als in contacten met derden binnen en buiten de faculteit; bereidt diverse vergaderingen voor o.a. DBW en FRW in overleg met de directeur beheer; notuleert vergaderingen van het DBW, de DCW, de FRW et cetera en verzorgt de verslaglegging;
voortgangsbewaking van genomen besluiten in het DBW, DCW en FRW en toezien op de juiste uitvoering van besluiten gelet op de geldende procedures; levert administratief/organisatorische ondersteuning aan medewerkers van het faculteitsbureau; beheert het faculteitsarchief.
Gevraagd
MBO werk- en denkniveau, richting MEAO of HAVO en secretaresse-opleiding; beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift; goed organisatievermogen; goede contactuele eigenschappen; ervaring in een soortgelijke functie.
Aanstelling/salaris
Zal geschieden voor een proeftijd van maximaal twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal fl. 3.931,- bruto per maand.
Inlichtingen
Betreffende de functie: dr. A. Kolen, directeur beheer, tst. 3262. Overige informatie: M. van den Bosch, personeelsadviseur, tst. 4163.
Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen één week na publikatie richten aan dr. A. Kolen, directeur beheer faculteit Werktuigbouwkunde, W-hoog 2.125 onder vermelding van vacaturenummer V35190.


De faculteit Elektrotechniek heeft plaatsen vacant voor

Aio’s en toegevoegd onderzoekers

Algemeen
Wil je toponderzoek doen in samenwerking met de industrie? Onderzoek waarbij je je eigen ideeën kwijt kunt? Ben je in staat om mee te praten over de richting van het onderzoek? De faculteit Elektrotechniek heeft diverse aio-plaatsen openstaan voor getalen-teerde universitair afgestudeerden, zowel voor theoretisch- als voor praktijkgerichte ingenieurs. Na vier jaar wordt het onderzoek afgerond met een doctorstitel.
Tevens is er een aantal plaatsen beschikbaar voor toegevoegd onderzoekers. De faculteit verricht uitdagend en grensverleggend onderzoek op de volgende gebieden: informatie- en communicatiesystemen; meet- en besturingssystemen; elektrische ener-gietechniek; elektronische signaalbewerking; telecommunicatietechno-logie en elektromagnetisme. Universitair onderzoek in het technologisch hart van Nederland, met internationale ambities en uitgevoerd in een prettige werksfeer.
Wil je promoveren op één van de onderzoeksgebieden of heb je andere ideeën over de invulling, aarzel niet en neem contact op. Inlichtingen
Lees meer over de openstaande posities op Internet: http://www.ele.tue.nl. Wil je meer weten over het aio-schap bel of mail dan met Y. van der Veer, tst. 4796 of j.c.w.v.d.veer@ele.tue.nl