Interne vacatures

Met het oog op het streven naar een evenwichtiger personeelsbestand worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
In TUECIS is onder Gopher een overzicht te vinden van de meest actuele vacatures bij de TUE en andere universiteiten en instellingen.

Bij het Bureau Beleid van de faculteit Technologie Management is een vacature voor een

Secretaresse

V39189
Algemeen
Het Bureau Beleid van de faculteit Technologie Management heeft tot taak bij te dragen aan de ontwikkeling en uitvoering van het faculteitsbeleid op de gebieden onderwijs, onderzoek en public relations. Binnen het bureau bestaat een vacature voor het secretariaat ‘Onderwijs’. De werkzaamheden worden verricht voor de medewerker en medewerkster onderwijsbeleid en voor de twee opleidingsdirecteuren van de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Techniek en Maatschappij.
Taken
Agendabeheer van de vier genoemde medewerk(st)ers. Afhandeling van de correspondentie (deels zelfstandig). Voorbereiden en notuleren van de vergaderingen van de beide opleidingscommissies. Voorbereiden en notuleren van vergaderingen van werkgroepen en commissies waarin de beleidsmedewerkers of de opleidingsdirecteuren voorzitter c.q. secretaris zijn. Voortgangsbewaking van in behandeling zijnde onderwerpen. Telefoonbehandeling en postverwerking. Het in algemene zin ondersteunen van de taken van de opleidingsdirecteuren en beleidsmedewerkers. Het secretariaat van het Bureau Beleid bestaat verder uit een secretaresse ‘Onderzoek en public relations’. Indien nodig (bij afwezigheid of tijdelijke extra drukte) worden wederzijds taken overgenomen. In onderling overleg worden bezetting van het secretariaat en telefonische bereikbaarheid geregeld.
Gevraagd
Een professioneel secretaresse die kan uitgroeien tot management-assistente, met aantoonbare belangstelling voor onderwijs en onderwijsontwikkeling. HAVO- of VWO-diploma aangevuld met een secretaresse-opleiding. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Ervaring met notuleren van vergaderingen noodzakelijk. Typevaardigheid en ervaring met WP is vereist. Goed organisatievermogen en accuratesse. Collegialiteit als bijdrage aan een goede werksfeer binnen het Bureau Beleid.
Aanstelling/salaris
De aanstelling geschiedt voor een proeftijd van maximaal twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal fl. 3.931,- bruto per maand bij volledige werktijd.
Inlichtingen
Betreffende de functie: dr. R. van Brunschot, coördinator Bureau Beleid, tst. 4673. Overige informatie: ir. F. Mientjes, personeelsadviseur, tst. 4886.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitatie binnen een week richten aan: L. de Kort, directeur beheer van de faculteit Technologie Management, TEMA 1.34, Postbus 513, 5600 MB Eindhoven o.v.v. het vacaturenummer.
Binnen het TDO-onderzoeksproject ‘Duurzame kleinschalige huishoudelijke waterzuivering’ van de faculteit Technische Natuurkunde en de faculteit Technologie Management is een vacature voor een

Assistent in opleiding

V34149
Algemeen
Het bovengenoemde project richt zich op het vinden van duurzame alternatieven voor behandeling van huishoudelijk afvalwater. Dit geschiedt momenteel nog centraal in grootschalige rioolwaterzuiveringsinstallaties. Ten aanzien van duurzaamheid kleven aan deze benadering diverse bezwaren. Een alternatief is de toepassing van individuele, kleinschalige zuivering in de huishoudens. Onder meer kan daardoor scheiding aan de bron worden toegepast en wordt de verantwoordelijkheid gelegd bij de vervuiler. Voor dit kleinschalige alternatief zijn de bepaling van de optimale schaalgrootte en de technologie-keuze van belang. Een vergelijkende studie naar onder meer de milieu-effecten is daarbij vereist. Het project valt binnen het TDO-programma van de TUE. Het TDO-onderzoek richt zich op de ontwikkeling van technologieën met betrekking tot het ontwerp van productieprocessen, producten en decentrale energiesystemen, met als uiteindelijke doel theorievorming over het ontwerpen van duurzame product/productsystemen. Het project vindt plaats in samenwerking tussen de vakgroep Systeem- en regeltechniek van de faculteit Technische Natuurkunde en de sectie Energie en milieu van de vakgroep Fabrikagetechnologie, faculteit Technologie Management.
Taken
U inventariseert kleinschalige alternatieven voor de huidige centrale aanpak van waterzuivering en u beoordeelt deze op hun duurzaam-heid alsmede op de economische, technische en sociale aspecten. Daarbij maakt u onder meer gebruik van LCA (Life Cycle Analysis). Wij gaan er vanuit dat het onderzoek zal worden afgerond met een promotie.
Gevraagd
Voor deze functie zoeken we een ir. of drs. in een technische richting, bijvoorbeeld systeem- en regeltechniek of milieutechnologie, met affiniteit tot systeemanalyse en met interesse in de maatschappelijke, milieukundige en economische aspecten van dit onderwerp, dan wel een milieukundige of een bedrijfs- of bestuurskundig ingenieur die vertrouwd is met kwantitatieve modellering en aantoonbare affiniteit heeft met exacte vakken, met name wiskunde en systeemanalyse. In ieder geval beschikt u over een sterk analytisch vermogen.
Aanstelling/salaris
U krijgt een aanstelling voor vier jaar. Het salaris bedraagt fl. 2.114,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot fl. 3.775,- bruto per maand in het vierde jaar.
Inlichtingen
Betreffende de functie: ir. S. Weijers, tst. 4309, b.g.g. 2530. Voor overige informatie: bc P. Tiel Groenestege, personeelsadviseur, tst. 4329.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties binnen twee weken na publicatie te richten aan G. Pasmans, directeur beheer van de faculteit Technische Natuurkunde, gebouw N-laag, o.v.v. het vacaturenummer.
Binnen de groep Fysica van Oppervlakken en Grenslagen van de faculteit Technische Natuurkunde is een vacature voor een

Onderzoeker in opleiding

V34150
Algemeen
De groep Fysica van Oppervlakken (FOG) maakt deel uit van de faculteit Technische Natuurkunde en van het Schuit Katalyse Instituut en participeert in verschillende onderzoekscholen. De oio gaat zich bezighouden met katalytisch onderzoek met Lage Energie IonenverStrooiing (LEIS). Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen de Werkgemeenschap Katalyse van de Stichting Scheikun-dig Onderzoek in Nederland (SON).
De allerbuitenste atoomlaag bepaalt in belangrijke mate de katalytische eigenschappen van katalysatoren. Bij de groep FOG is een nieuw soort lage energie ionenverstrooiingsappara-tuur ontwikkeld, waarmee ook bij hoog dispersieve katalysatoren selectief de samenstelling van deze buitenste atoomlaag bepaald kan worden. De gevoeligheid van de ontwikkelde apparatuur is uniek in de wereld. Gebruik van deze LEIS heeft reeds tot geheel nieuwe inzichten in de mechanismen van heterogeen katalytische reacties geleid. Zo kon bijvoorbeeld, in samenwerking met de groep van prof. Ponec, de reactiviteit van oxidische spinellen in selectieve reductiereacties direct gecorreleerd worden met de kationen bezetting in de buitenste atoomlaag. Bij andere oppper-vlakte-technieken, waarbij ook de tweede en diepere atoomlagen aan het signaal bijdragen, wordt zo’n correlatie niet gevonden. Het lijkt erop, dat zelfs bij hoogdisperse oxidische katalysatoren slechts één of hooguit enkele kristalvlakken het oppervlak en de reactiviteit bepalen. Dit heeft interessante consequenties voor het atomaire beeld en de verbetering van katalysatoren.
Naast LEIS beschikt de groep over diverse andere oppervlakte analytische technieken, zoals AFM en STM in UHV of geconditioneerde atmosfeer, LEED, Auger en XPS, alsmede over Atomic Layer Epitaxy voor nauwkeurige impregnatie van katalysatoren.
Taken
U verricht onderzoek aan heterogene katalysatoren met LEIS. Hierbij zullen met name oxidische katalysatoren (spinellen, perovskieten, Cu/Zn oxide) maar ook bimetallische katalysatoren een belangrijke rol spelen.
Modelsystemen, zoals oxidische eenkristallen, worden gebruikt om de theorieën over het oppervlak van hoog disperse katalysatoren te verifiren/verbeteren. Met behulp van technieken als ALE zullen de oppervlakken gemodificeerd worden.
De groep fungeert als LEIS-expertise binnen de Werkgemeenschap Katalyse. Om de nieuwe mogelijkheden optimaal te benutten en verder te exploreren, gebeurt een deel van het onderzoek in nauwe samenwerking met de universitaire katalytische groepen in Nederland. Er wordt derhalve van de oio verwacht dat deze actief participeert in dit soort samenwerkingen en in het het op-starten van nieuwe samenwerkings-projecten. Wij gaan er vanuit, dat het onderzoek zal worden afgerond met een promotie.
Gevraagd
U bent onlangs afgestudeerd in de chemie (met fysische belangstelling), of in de experimentele fysica (met chemische belangstelling). Hoewel de LEIS-apparatuur beschikbaar is en de ontwikkeling van nieuwe apparatuur door anderen in de groep gebeurt, zult u wel met deze geavanceerde fysische meettechnieken en computers moeten kunnen omgaan.
Aangezien een belangrijk deel van het onderzoek plaatsvindt in samenwerking met andere universitaire en industriële katalytische groepen in Nederland, zijn goede contactuele eigenschappen een vereiste. U moet goed kunnen functioneren binnen een multidisciplinair team.
Aanstelling/salaris
U treedt in dienst bij de Stichting SON op basis van een tijdelijke aanstelling voor de duur van vier jaar. Het salaris bedraagt in het eerste jaar fl. 2.114,- bruto per jaar en loopt op tot fl. 3.775,- bruto per maand in het vierde jaar.
Inlichtingen
Betreffende de functie: prof.dr. H. Brongersma, tst. 4281, fax 2453587, e-mail: H.H.Brongersma@phys.tue.nl. Overige informatie: bc P. Tiel Groenestege, personeelsadviseur, tst. 4329.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae, cijferlijsten, publicatielijst en de namen van twee onafhankelijke referenten binnen twee weken na publicatie te richten aan G. Pasmans, directeur beheer van de faculteit Technische Natuurkunde, gebouw N-laag, o.v.v. het vacaturenummer.
Bij het faculteitsbureau van de faculteit Bouwkunde is de volgende functie vacant

Assistent Informatievoorziening (0.5 fte)

V38342
Taken
Postbehandeling en registratuur; dossiervorming en -ordening; archiefbeheer; gebruikersondersteuning.
Gevraagd
HAVO- of MEAO-opleiding; SOD 1 diploma, ook degenen die binnenkort de opleiding afronden worden uitgenodigd te solliciteren; kennis van geautomatiseerde systemen, betreffende het vakgebied; ervaring in een (overheids)archief; goede contactuele eigenschappen; grote accuratesse; om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie.
Aanstelling/salaris
Geschiedt voor een proeftijd van maximaal twee jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt bij volledige functieuitoefening maximaal fl. 3.931,- (schaal 6) bij volledige werktijd.
Inlichtingen
Betreffende de functie: mw. M. v.d. Donk, tst. 3960. Overige informatie: A. v. Elten, personeelsadviseur, tst. 3930.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties binnen één week richten aan ir. J.Th.G. Wessels, directeur beheer van de faculteit Bouwkunde o.v.v. vacaturenum- mer V38342.