Sport

Sport kort

Binnenkort

Handbaltoernooi Oktopus
Voor het eerst dit jaar organiseert Oktopus naast het internationale toernooi in mei ook een toernooi in september. Met acht ploegen wordt gestreden om de eer. Het team van Oktopus bestaat voor een groot gedeelte uit de handballers die in mei dit jaar in Utrecht Nederlands Studenten Kampioen zijn geworden. Zij ontmoeten zaterdag een sterk deelnemersveld met ploegen uit de tweede en derde divisie. Oktopus is al dertig jaar dè handbalvereniging voor studenten in Eindhoven. Oktopus zoekt nog met spoed een keeper en handbalsters die dit seizoen competitie willen spelen. Op zaterdag 28 september begint het toernooi om 12.00 uur, in het sportcentrum. Voor meer info, bel: 2449869.

Uitslagen

Verlies Attila
Attila 1 moest afgelopen zaterdag in Schijndel aantreden tegen het ongeslagen team De Boemerang. De eerste helft wist Attila goed stand te houden tot een 4-3 achterstand met de rust. In het begin van de tweede helft werd de mogelijkheid om weer gelijk te komen door middel van een strafworp echter niet benut. Daarna had De Boemerang de wedstrijd volledig in handen en wist de voorsprong uit te bouwen tot een 10-4 eindstand. Attila 2 wist thuis een belangrijk punt binnen te halen door met 6-6 gelijk te spelen tegen het ongeslagen TOP 2 uit Oss.

2e team Panache wint
Het tweede team van badmintonvereniging Panache wist de winnende trend voort te zetten. Het kende geen problemen met Pellikaan. Ook het herenteam deed het daar goed en won zijn partij. Helaas waren de tegenstanders van het derde en vierde team te sterk. Uitslagen
Pellikaan 8 - Panache 2 0 - 8
Bergeyk 1 - Panache 3 6 - 2
Rapid 1 - Panache 4 6 - 2
Pellikaan H2 - Panache H1 2 - 6

Pusphaira
Van de vier elftallen kwamen er zon-dag maar twee in actie. De uitwed-strijd van Pusphaira 1 tegen DOS Leende ging niet door omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen, en de uitwedstrijd van Pusphaira 2 was afgelast. Pusphaira 3 ging ten onder bij koploper ‘t Groenewoud 3. Bij rust leidde Pusphaira nog met 0-1, door een eigen doelpunt van een verdediger van ‘t Groenewoud, maar na de rust stelde ‘t Groenewoud orde op zaken: 4-1. Pusphaira 4 sleepte een verdienstelijk gelijkspel weg bij Best Vooruit 12. In een spannende wedstrijd met veel kansen over en weer werd niet gescoord: 0-0.

Squadra fietst goed
Zondag vond in de polder bij Almere het NSK Ploegentijdrit plaats over een afstand van 45 kilometer. Squadra Veloce was met drie teams vertegenwoordigd. De damesploeg (Mieke Brunne, Judith van de Geijn, Hetty van de Heijden, Eryn Schilling) bleek na een koud, nat en winderig tochtje een verdienstelijke tweede plaats te hebben behaald. Ook het eerste herenteam van triatlonvereniging Squadra Veloce (op de foto v.l.n.r.: Joris Vogel, Dannis Brouwer, Paul Terstegge, Erik van der Aa) behaalde temidden van de verschillende wielerploegen een uitstekende tweede plek.