Interne vacatures

Met het oog op het streven naar een evenwichtiger personeelsbestand worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
In TUECIS is onder Gopher een overzicht te vinden van de meest actuele vacatures bij de TUE en andere universiteiten en instellingen.

Bij de faculteit Wiskunde en Informatica bestaat een vacature voor een

UNIX systeemdeskundige

V32623

Algemeen
De faculteit Wsk/I maakt op het gebied van IT-voorzieningen o.a. gebruik van ruim 150 UNIX SUN werkstations, 12 UNIX servers (SUN), 30 X-terminals, 2 NOVELL-servers, 200 PC’s, 30 PostScript laserprinters en een aantal centrale faciliteiten van het Rekencentrum. Er wordt gebruik gemaakt van technische programmatuur als compilers, CASE-tools, computer en algebra en wetenschappelijke tekstverwerking. Daarnaast zijn facililiteiten als e-mail en tekstverwerking en toegang tot Internet voor alle gebruikers beschikbaar. De lokale voorzieningen zijn aangesloten op een lokaal netwerk en via de campus backbone gekoppeld aan het wereldwijde Internet. Het Bureau Computer Faciliteiten (BCF) maakt deel uit van het bureau van de faculteit en stelt computerfaciliteiten beschikbaar aan medewerkers en studenten van de faculteit. Het BCF heeft een sterk dienstverlenend karakter. Momenteel maken vier personen deel uit van het BCF.
Taken
Als UNIX systeemdeskundige draagt u zorg voor de beschikbaarheid van de door het BCF beheerde UNIX systemen. U bent verantwoordelijk voor de planning en organisatie van beheersactiviteiten, zoals het installeren van operating systemen en applicaties en het configureren van systeem-hardware. U stelt procedures en richtlijnen op waardoor het beheer gestructureerd en vereenvoudigd wordt. Daarnaast houdt u zich bezig met gebruikersondersteuning. U speelt in op nieuwe ontwikkelingen, plant toekomstige computerfaciliteiten en u levert een bijdrage aan het IT-beleid van de faculteit. Hiertoe onderhoudt u contacten met gebruikers, andere systeembeheerders en -deskundigen en externe leveranciers.
Gevraagd
Een voltooide academische opleiding op het gebied van Informatica. Ruime ervaring in een soortgelijke functie opgedaan in een technisch-wetenschappelijke omgeving. Kennis van en ervaring met het gebruik van C, C++, PERL. Diepgaande kennis van het UNIX operating systeem, bij voorkeur SunOS en Solaris. Diepgaande kennis van X11, NFS, TCP/IP, SMTP, DNS en NIS/NIS+. Ervaring met security van UNIX systemen. Sterk analytisch vermogen. Uitstekende communicatieve vaardigheden.
Aanstelling/salaris
Geschiedt voor een proeftijd van max. twee jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, max. fl. 7.125,-- bruto per maand.
Inlichtingen
Betreffende de functie: ir. R. Helwig, tst. 2724. Overige informatie: mw. M. van Koesveld, personeelsadviseur, tst. 2321.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties binnen 14 dagen aan drs.ing. H. van der Veeken, directeur beheer van de faculteit Wiskunde en Informatica, HG 6.15, o.v.v. V32623.


Bij de faculteit Wiskunde en Informatica bestaat een vacature voor een

Netwerkbeheerder (0.5 fte)

V32624

Algemeen
De faculteit Wsk/I maakt op het gebied van IT-voorzieningen o.a. gebruik van ruim 150 UNIX SUN werkstations, 12 UNIX servers (SUN), 30 X-terminals, 2 NOVELL-servers, 200 PC’s, 30 PostScript laserprinters en een aantal centrale faciliteiten van het Rekencentrum. Er wordt gebruik gemaakt van technische programmatuur als compilers, CASE-tools, computeralgebra en wetenschappelijke tekstverwerking. Daarnaast zijn facililiteiten als e-mail en tekstverwerking en toegang tot Internet voor alle gebruikers beschikbaar. De lokale voorzieningen zijn aangesloten op een lokaal netwerk en, via de campus backbone, gekoppeld aan het wereldwijde Internet. Het Bureau Computer Faciliteiten (BCF) maakt deel uit van het bureau van de faculteit en stelt computerfaciliteiten beschikbaar aan medewerkers en studenten van de faculteit. Het BCF heeft een sterk dienstverlenend karakter. Momenteel maken vier personen deel uit van het BCF.
Taken
Als netwerkbeheerder draagt u zorg voor de beschikbaarheid van de facul-taire netwerkvoorzieningen en -beheertools. U bent verantwoordelijk voor de netwerk-beheersactiviteiten, zoals het installeren van actieve en passieve componenten, software re-leases en het configureren en tunen van netwerk componenten. U bent in staat om netwerkverkeer te analyseren en daaruit voorstellen tot (her) configuratie af te leiden. U speelt in op ontwikkelingen, plant toekomsti-ge netwerkfaciliteiten en levert een bijdrage aan het IT-beleid van de faculteit. Hiertoe onderhoudt u contacten met gebruikers, netwerk- en systeembeheerders en leveranciers.
Gevraagd
Een voltooide HBO-opleiding op het gebied van Informatica, Technische computerkunde of Telecommunica-tie. Kennis van en ervaring met het gebruik van netwerk management tools. Kennis van en ervaring met het UNIX operating systeem. Diepgaande kennis van het OSI model en protocollen als TCP/IP, IPX/SPX, SNMP en RMON. Sterk analytisch vermogen. Uitstekende communicatieve vaardigheden.
Aanstelling/salaris
Geschiedt voor een proeftijd van max. twee jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, max. fl 5.548,- bruto per maand bij volledige werktijd.
Inlichtingen
Betreffende de functie: ir. R. Helwig, tst. 2724. Overige informatie: mw. M. van Koesveld, personeelsadviseur, tst. 2321.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties binnen 14 dagen aan drs.ing. H. van der Veeken, directeur beheer van de faculteit Wiskunde en Informatica, HG 6.15, o.v.v. V32624.


Bij het laboratorium voor Chemische Technologie van de faculteit Scheikundige Technologie en de vakgroep Meten en Regelen van de faculteit Elektrotechniek zijn twee vacatures voor

Assistenten in opleiding (aio-4)

V37321/V37322

Algemeen
Aan de TUE start het door de Stichting voor de Technische Wetenschappen gesubsidieerde project ‘Nieuwe generatie regelsystemen voor ultra lage emissie bij driewegkatalysatoren’ bij het laboratorium voor Chemische Technologie van de faculteit Scheikundige Technologie en de vakgroep Meten en Regelen van de faculteit Elektrotechniek, in samenwerking met het Instituut voor Wegtransport-middelen TNO te Delft. Het project beoogt het verder terugdringen van de emissies door benzinemotoren, met name na de koude start van de motor, door het aanleggen van een optimale besturingsstrategie voor het opereren van de autokatalysator.
Taken
Voor de eerste vacature (V37321) betreffen de werkzaamheden het ont-wikkelen van reactiesnelheidsvergelij-kingen die de intrinsieke kinetiek van de simultaan optredende oxidatie- en reductiereacties kwantitatief beschrij-ven op basis van elementaire reactiestappen. Daartoe worden transint kinetische experimenten uitgevoerd. Het kinetisch model wordt geïmple-menteerd in een model voor een mo-noliet uitlaatgasreactor, met aandacht voor het dynamisch gedrag na het starten van de automotor.

Voor de tweede vacature (V37322) hebben de werkzaamheden betrekking op het bepalen van een geschik-te besturingsstrategie ter minimalisering van de ongewenste emissie, alsmede het ontwerpen van een modelgebaseerd regelsysteem voor de realisatie van die strategie. Hierbij behoort ook het modelleren van de uitlaatgasreactor voor regeltechnische toepassingen.

Beide functionarissen verrichten hun werk in nauwe samenwerking met als voornaamste standplaats het laboratorium voor Chemische Technologie. Het ligt in de bedoeling dat beide onderzoeken uitmonden in een wetenschappelijke promotie.
Gevraagd
Voor vacature 1 wordt gevraagd een recent voltooide academische opleiding in de scheikunde of scheikundige technologie, met duidelijke affiniteit voor katalyse en reactormodellering.
Voor vacature 2 wordt een recent opgeleide natuurkundig, elektrotechnisch of werktuigbouwkundig TU-ingenieur gevraagd met specialisatie meet- en regeltechniek en interesse in de chemische technologie, dan wel een pas afgestudeerd scheikundig TU-ingenieur met duidelijke affiniteit voor meet- en regeltechniek.
Aanstelling/salaris
Voor beide functies geldt dat aanstelling zal plaatsvinden in tijdelijke dienst van de STW voor de tijd van maximaal vier jaar. Na ongeveer een jaar vindt een evaluatie plaats. Het salaris in het eerste jaar van de opleiding bedraagt fl. 2.114,- bruto per maand en loopt op tot fl. 3.775,- bruto per maand in het laatste jaar.
Inlichtingen
Verdere informatie kan verkregen worden bij prof.dr.ir. G. Marin (met name vacature 1), tst. 2850, bij prof.dr.ir. A. Backx (met name vacature 2), tst. 3795 of 0499-364444, dan wel bij dr.ir. J. Hoebink, tst. 3671.
Hoe te reageren
Schriftelijke sollicitaties met cv en een cijferlijst binnen twee weken richten aan de directeur beheer van de faculteit Scheikundige Technologie, Postbus 513, 5600 MB Eindhoven.