Sport

Sport kort

Attila wint weer
Zaterdag speelde Attila 1 tegen Mares uit Maarheeze. Attila nam al snel een voorsprong die alleen maar groter werd. De eindstand 12-5.

Gelijkspel Oktopus 2
Oktopus 2 speelde dit weekend uit te-gen de koploper Bedo. Oktopus begon goed maar helaas werden er in de tweede helft teveel fouten gemaakt. In de laatste minuut benutte Bedo een onterecht gegeven penalty, waardoor gelijk werd gespeeld.

Pusphaira 1 verliest nipt
Pusphaira 1 heeft afgelopen zondag een nipte nederlaag geleden tegen DOS Leende 1. DOS Leende kwam verdiend op 0-2. Een kwartier voor tijd maakte Roel Verbrugge er 1-2 van, maar Pusphaira was niet bij machte een gelijkspel af te dwingen. De overige uitslagen:
Pusphaira 2 - WVVZ 6 5-2
Pusphaira 3 - ‘t Groenewoud 3 3-4
Pusphaira 4 - Best Vooruit 12 4-2

Lippits wint op ONEK
De roeiers leggen zich momenteel toe op het ‘ergometeren’. Op deze roeimachine worden zelfs kampioenschappen gehouden, zoals afgelopen zaterdag in Amsterdam. Studentenroeiclub Nereus organiseerde voor de achtste keer de Open Nederlandse Ergometer Kampioenschappen (ONEK). Voor Thêta kwamen 28 roeiers uit. In het Senioren-A-veld won de Delftenaar Merlin Vervoorn in een tijd van 5’53'’, de Thêtaan Gerard Egelmeers behaalde een gedeelde vijfde plaats in 6’00'’. Dirk Lippits kwam opnieuw tot winst. Ditmaal trok hij zich met een tijd van 6’01'’ tot winnaar in het Senioren-B-veld (t/m 21 jaar). De verrassing kwam van eerstejaars roeier Martijn Vastenburg. Hij presteerde het om met 6’31'’ zich naar een derde plek in het lichte Senioren-B-veld te werken. Hiermee versloeg hij met één seconde verschil Laurens van Graafeiland.

Vertigo behoudt toppositie
Vertigo heeft na twee competitiedagen en zeven wedstrijden twaalf punten. Vanwege blessures gingen tegen het Tilburgse team punten verloren. Na die partij hervond Vertigo zichzelf echter, en won de volgende drie wedstrijden. Aan het kampioenschap denkt men nog niet, anders dreigt onderschatting.