spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


“Ik had zelf geen geld, maar er bleek een beurs te zijn voor een uitwisseling van Bouwkundestudenten uit Europa en Latijns-Amerika.”
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

In de ban van lange ketens

19 februari 2009 - Tom de Greef is het prototype van de enthousiaste wetenschapper: altijd bezig zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Toevallig kwam hij in de supramoleculaire polymeren terecht en hij stortte zich vier jaar lang op dit onderwerp. Het leverde hem al een publicatie in Nature op en maandag 16 februari kwam daar een doctorstitel bij.
Lees meer »
TU/e maakt nieuwe materialen voor duurzamer energiegebruik
19 februari 2009 - Energie besparen door de inzet van nieuwe materialen. Dat is het doel van het Advanced Dutch Energy Materials Innovation Lab (ADEM), waarvoor het kabinet onlangs dertig miljoen euro toezegde. De TU/e werkt binnen dit programma mee aan vier van de vijf onderzoeksclusters. Dit moet leiden tot betere batterijen, krachtige zonnecellen, efficiëntere verbrandings- en vergassingsprocessen en compacter methoden van warmte-opslag.
Plasmabronnen op een Depx reactor van OTB-solar, die anti-reflectiecoatings maakt op een kristallijne zonnecel. In dit laagje wil de groep van Van de Sanden de zeldzame aardmetalen inbouwen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Van je angst af met een pilletje
Lees meer »
Congres over biofeedback op TU/e
Lees meer »