spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“God had de evolutie kunnen bedenken”

Elektronica uit de printer

De atomen laten dansen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e gaat strijd aan met chronische ziektes
11 maart 2009- TU/e-faculteit Biomedische Technologie neemt deel in drie van de acht nieuwe projecten van het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM), een publiek-privaat samenwerkingsverband dat zich richt op het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe technieken voor diagnose en behandeling van chronische aandoeningen. x3_s.jpg
Lees meer »

TU/e-alumna beste jonge werknemer

9 maart 2009 - TU/e-alumna Aukje Doornbos is verkozen tot Young Professional of the Year 2009. Volgens de jury weet de procestechnoloog het goede contact met de werkvloer bij DSM te gebruiken in haar projecten en wordt ze door haar succes op handen gedragen door ‘de mannen in de fabriek’.

x2_s.jpg
Winnares Aukje Doornbos. Foto: Arthur Solleveld
Lees meer »
TU/e-student wint Shell-duurzaamheidsprijs
6 maart 2009 - Student Werktuigbouwkunde Tim van Amstel heeft gisteren de Shell bachelorprijs gewonnen, 2.500 euro groot. De TU/e was vertegenwoordigd met twee masterstudenten en een bachelorstudent. De winnaar van de masterprijs van dit jaar, oud-UT-student Richard Stevens, promoveert momenteel in Eindhoven. x1_s.jpg
Prijswinnaar Tim van Amstel.
Lees meer »
Verwachte instroom: 150 tot 200 studenten
TU/e werkt aan brede Engelstalige bachelor in Engineering Science
5 maart 2009 - De TU/e heeft plannen voor een Engineering College, dat een brede Engelstalige bachelor in Engineering Science gaat aanbieden. Kinderen van hoogopgeleide buitenlandse kenniswerkers, breed georiënteerde vwo’ers met een bètapakket en leerlingen die een Engelstalige opleiding aan de middelbare school hebben gevolgd, vormen de doelgroep. Gedacht wordt aan een jaarlijkse instroom van 150 tot 200 studenten voor de driejarige opleiding, aldus collegewoordvoerder Peter van Dam.
Lees meer »
Max Havelaar voor iedereen
5 maart 2009 - Vijftien studenten en medewerkers van de TU/e vormden dinsdag 3 maart het testpanel voor de nieuwe koffie die vanaf april uit de automaten op de campus komt. Bij het bedrijf Maas in Son werden vier verschillende koffiesoorten blind getest door het TU/e-panel. Max Havelaarkoffie scoorde het hoogste aantal punten.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Boekenbudget TU/e voor 2009 gehalveerd
5 maart 2009 - Het universiteitsbestuur heeft het boekenbudget van de bibliotheken voor dit jaar gehalveerd. Deze bezuinigingsmaatregel levert een besparing op van 112.000 euro. Volgens ir. Mark Wolffe van de bouwkundebieb wordt het onmogelijk om onderwijs en onderzoek voldoende te ondersteunen. Leo Delescen, hoofd Publieksdiensten van de dienst Informatie Expertise Centrum (IEC), denkt dat de gevolgen wel meevallen.
Lees meer »
Middagonderwijs start later
Lees meer »
Reacties op 1000-banenplan TU/e: van ‘heel goed’ tot ‘niet van nationaal belang’
5 maart 2009 - De universiteit lanceerde twee weken terug een plan om duizend kenniswerkers in de regio Brainport vast te houden tijdens de crisis door ze tijdelijk een aanstelling aan de TU/e te geven. Kosten van het plan: honderd miljoen euro, voor het grootste deel op te hoesten door de overheid. De reacties op het plan lopen uiteen, van ‘een degelijk verhaal’ tot de expliciete hoop dat de overheid er géén belastinggeld aan spendeert.
Lees meer »
Nieuwbouw W-hal begroot op zestig miljoen
5 maart 2009 - De nieuwbouw en verbouw van de W-hal gaat circa zestig miljoen euro kosten. Door bouwtechnische aanpassingen en versoberingen in de uitvoering heeft Ector Hoogstad Architecten de oorspronkelijke bouwkosten met tien miljoen euro weten terug te brengen. Vandaag, donderdag 5 maart, wordt om 12.30 uur in het Auditorium het ontwerp gepresenteerd door architect ir. Joost Ector.
Beeld van het ‘marktplein’ dat aan de zuidkant van de W-hal komt.
Lees meer »
Asterixleden lopen benenuit het lijf voor lustrum
5 maart 2009 - Hijgend arriveert Asterix-lid Remco Beckers bij de finish. Hij heeft om elf uur ’s ochtends tot dusver het snelst het rondje om het Auditorium gelopen. Studentenatletiekvereniging Asterix hield woensdag 4 maart van 08.00 tot 20.00 uur een estafetterace vanwege het lustrum. De vereniging bestaat vrijdag 6 maart op de kop af veertig jaar.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Milestone-uitreiking voor uitvinding cd
Lees meer »
Japanse lente geopend
5 maart 2009 - Liesbeth Rodrigues de Miranda gaf op dinsdag 3 maart in de Stilteruimte in De Hal een demonstratie Ikebana, de traditionele Japanse bloemschikkunst. Met het prepareren van een zevental bloemstukken opende zij voor een klein maar geboeid publiek de Japanse lente. De aanwezigen werden tijdens de demonstratie voorzien van een bescheiden Japanse maaltijd bestaande uit rijst, ei en worstjes.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Collegegeld met 900 euro omhoog?
5 maart 2009 - De crisis gaat studenten mogelijk negenhonderd euro per jaar kosten. Uit een vertrouwelijke lijst van een commissie van ambtenaren met een aantal onorthodoxe bezuinigingsideeën, die de Volkskrant in handen heeft gekregen, blijkt dat de regering ook het collegegeld onder de loep neemt.
Lees meer »
TU/e polst veiligheidsgevoel met elektronische enquête
5 maart 2009 - Voelen studenten en medewerkers zich veilig op de campus, mijden ze bepaalde plekken misschien, laten ze waardevolle spullen wellicht liever thuis en in hoeverre zijn ze zich bewust van de beveiligingscamera’s? Het zijn enkele van de vragen die zo’n tienduizend TU/e’ers maandag 9 maart krijgen voorgelegd in een elektronische enquête. De universiteit wil hiermee een beeld krijgen van de veiligheidsbeleving van studenten en medewerkers.
Lees meer »
‘Mooie’ apparaten gezocht
Lees meer »
Beatles-master in Liverpool
Lees meer »
VU en UvA bundelen bèta-masteropleidingen
Lees meer »