spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Duitsers aan de top
14 mei 2009 - De Franse, Belgische, Zwitserse, Nederlandse en Tsjechische deelnemers vreesden het al van tevoren; de Duitsers zouden wel eens veel winst kunnen behalen op het tafeltennistoernooi. En zo ging het ook. Onze oosterburen vielen rijkelijk in de prijzen bij de 34e editie van het toernooi van studententafeltennisvereniging Taveres. Meer dan driehonderd deelnemers waren 9 en 10 mei actief in het Studentensportcentrum.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
20ste Softe Ballen Games
14 mei 2009 - Het Illustere Dispuut Quare, een dispuut van SSRE, houdt donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) voor de twintigste keer de Softe Ballen Games. De locatie is het Woenselse sportpark Bokt. Volgens commissielid Robert Janssen hebben zich al driehonderd mensen aangemeld, waaronder studenten uit Eindhoven, maar ook studenten uit Enschede, Rotterdam, Tilburg, Maastricht en Nijmegen.
Lees meer »
Damesdispuut op de bres voor arme vrouwen
14 mei 2009 - Het damesdispuut Curieus van studievereniging J.D. van der Waals (Technische Natuurkunde) zamelt geld in voor een project voor vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden. Een feest inclusief veiling, op maandagavond 18 mei in café Today op het Stratumseind, moet geld in het laatje brengen voor het project ‘Because I am a girl’ van ontwikkelingshulporganisatie Plan Nederland.
Lees meer »
Spierpijn na het steppen
14 mei 2009 - Drie dagen na de stepestafette hebben sommigen nog steeds spierpijn. Honderd kilometer steppen op een dag is ook behoorlijk wat. Meer dan honderd deelnemers deden zaterdag 9 mei mee aan de 27e editie van de stepestafette van de Eindhovense studentenvereniging Demos en het Nijmeegse Ovum Novum.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Ook SSRE wil weg uit de Bunker
14 mei 2009 - Na het Eindhovens Studenten Corps onderzoekt nu ook studentenvereniging SSRE de mogelijkheden van een verhuizing vanuit de Bunker naar de binnenstad. Binnen vijf jaar zou het zover kunnen zijn, verwacht praeses Thijs Wolters.
Lees meer »
Bouwkundestudenten ontwerpen voor Slowaaks museum
14 mei 2009 - Tien masterstudenten Bouwkunde hebben een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van het Danubiana Meulensteen Art Museum vlakbij de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De bouwplannen, vormgegeven in een tiental maquettes en posters, worden vanaf deze maand in het museum tentoongesteld.
Lees meer »
14 mei 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Ingrid Nieuwenhuijsen (vierdejaars Bouwkunde ) en Leanne Scheepers (derdejaars Technische Wiskunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.  
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Mexicostad?
14 mei 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »