spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Twee jongensdromen voor de TU/e

14 januari 2009 - "De bewaarschool als nachtmerrie: een auto die houvast bood, was verboden om aan te raken - behalve voor de foto. Jaren later slaat de beeldhouwer zijn slag en rijden er twee, hard als steen, door het atelier.” Zo luidt een deel van de tekst die Karel Soudijn schreef voor de ‘Jongensdromen’ van beeldhouwer Jos Reniers. De Kunstcommissie van de TU/e kreeg de twee beelden van raceauto’s van Reniers in bruikleen.
Kunstenaar Jos Reniers bij een van zijn ‘raceauto’s’
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Vergeet de film, bekijk de titel

14 januari 2009 - Het is écht waar: van sommige films is de titelsequentie, de openingsscène, beter dan de film zelf. Een goede filmtitelsequentie informeert over meer dan alleen de cast, het filmteam en de titel. Niet alleen brengt dit het publiek in de juiste stemming, het vertelt in het kort de kern van het verhaal.
Lees meer »

Exposeer je eigen harde schijf op ‘INFODECODATA’

14 januari 2009 - Het Graphic Design Museum toont werk van velerlei vormgevers en ontwerpers. Het hart van het museum vormt de semipermanente tentoonstelling ‘100 Years of Dutch Graphic Design’. Waren er in 1950 in Nederland nog maar zo’n honderd graphic designers, inmiddels zijn er meer dan vijfduizend. Ze ontwerpen letters, titelontwerpen voor films, logo’s, postzegels, reclames, noem maar op.
Visualiseren wat niet te visualiseren lijkt; dat doet ‘SequoiaView’ van TU/e-hoogleraar Jack van Wijk. Het programma laat in een oogopslag met gekleurde blokjes zien hoe iemands harde schijf gevuld is. Honderden afbeeldingen van harde schijven, gemaakt met dit programma, maken deel uit van de expositie ‘INFODECODATA’, te zien in het Graphic Design Museum in Breda.
Lees meer »