spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Universiteitsteam Eindhoven derde bij Batavierenrace
26 april 2010 - Het universiteitsteam van de TU/e en Fontys is afgelopen weekend derde geworden in de Batavierenrace, een grote estafettewedstrijd van 175 kilometer lang waarbij studenten in etappes van Nijmegen naar Enschede lopen. Het was nog tot op het laatste moment spannend voor de Eindhovenaren. x4_s.jpg
TU/e-student Werktuigbouwkunde Maikel van Eekelen liep de laatste etappe voor het universiteitsteam van Eindhoven. Foto: Gijs van Ouwerkerk
Lees meer »

Hoogleraar TU/e wint Speurwerkprijs

22 april 2010 - Prof.dr.ir. René Janssen, hoogleraar aan de TU/e-faculteit Scheikundige Technologie, krijgt dit jaar de Speurwerkprijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI NIRIA). Hij verdient zijn prijs voor de talrijke baanbrekende bijdragen op het gebied van polymere zonnecellen, beter bekend als plastic zonnecellen. Dat maakte KIVI NIRIA vandaag, donderdag 22 april, bekend. x3_s.jpg
Hoogleraar René Janssen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Lundqvist wordt voorzitter SURF

22 april 2010 - Vertrekkend bestuursvoorzitter van de TU/e, Amandus Lundqvist, wordt de nieuwe voorzitter van de stichting SURF. Dat heeft het algemeen bestuur van SURF vandaag, donderdag 22 april, laten weten. Lundqvist gaat op 1 mei, direct na zijn afscheid van Eindhoven, aan de slag voor SURF.  In de stichting werken de Nederlandse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen samen aan grensverleggende ICT-innovaties.

x2_s.jpg
Amandus Lundqvist. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eredoctor Bill Buxton toch bij dies aanwezig
22 april 2010 - - Aankomend eredoctor Bill Buxton is vandaag, donderdag 22 april, toch aanwezig bij de dies van de TU/e, die plaatsvindt in de Paterskerk. Dat laat universiteitssecretaris ir. Harry Roumen weten. De komst van de Canadees Buxton was lange tijd onzeker. Het transatlantische vliegverkeer lag dagenlang plat vanwege de aswolk die ontstond na een uitbarsting van een vulkaan op IJsland. x1_s.jpg
Bill Buxton.
Lees meer »
Film draait in Holland Paviljoen Shanghai
Wetenschapsfilm TU/e-instituut in première
22 april 2010 - Het TU/e-Institute for Complex Molecular Systems (ICMS) presenteert dinsdag 27 april zijn eerste driedimensionale wetenschapsfilm over een van de onderzoeken die binnen het instituut en de faculteit BMT plaatsvinden. De film wordt vanaf mei doorlopend gedraaid in het Holland Paviljoen tijdens de Wereld Expo in Shanghai.
Lees meer »
TU/e’ers werken aan gezondheid
22 april 2010 - Zo’n 170 TU/e-medewerkers zijn op de Gezondheidsdag afgekomen, die het Studentensportcentrum dinsdag 20 april hield. Daarmee waren de inschrijfplekken bijna helemaal gevuld. De dag is bedoeld voor medewerkers aan de universiteit van 45 jaar en ouder.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Minister en eredoctor laten verstek gaan bij dies
22 april 2010 - Aankomend eredoctor Bill Buxton en minister Maria van der Hoeven zullen niet aanwezig zijn bij de dies van de TU/e, die vandaag, donderdag 22 april, wordt gehouden in de Paterskerk.
Lees meer »
Voorproevers gezocht voor nieuwe cateraar
22 april 2010 - De TU/e gaat proefdagen inzetten bij de aanbesteding voor de catering. Dienst Interne Zaken (DIZ) zoekt hiervoor vijftien medewerkers en vijfendertig studenten die het eten en drinken gaan proeven van een aantal cateraars.
Lees meer »
Tech United wint EK robotvoetbal
22 april 2010 - Een doelpuntenregen van de TURTLE’s bezorgde het TU/e-team Tech United op zondag 18 april in Maagdenburg de titel Europees kampioen. Met 5-1 versloegen de voetballende TU/e-robots het team Cambada uit Portugal. Goede passes, perfecte inworpen en achteruit dribbelen met de bal maakten de wedstrijd ‘net echt’, vertelt teamleider Rob Hoogendijk.
Lees meer »
U-raad kritisch over evaluatie reorganisatie CEC
22 april 2010 - De universiteitsraad wil geen oordeel uitspreken over de validiteit en betrouwbaarheid van de evaluatie de reorganisatie van het Communicatie Expertise Centrum (CEC). Men is niet gelukkig met het feit dat het huidige diensthoofd drs. Brigitte Rijshouwer zelf de evaluatie heeft uitgevoerd. Ook zijn na drie jaar een boel zaken nog niet afgerond, aldus de U-raad.
Lees meer »
Kluis GEWIS met borrelomzet weg
Lees meer »
“Wiskunde moet haar betekenis zichtbaar maken”
22 april 2010 - Wiskunde kan alleen floreren als zij haar maatschappelijke betekenis zichtbaar maakt. Dat deelde de Duitse hoogleraar Volker Mehrmann van Matheon, het wiskunde-instituut van de drie Berlijnse universiteiten, zijn toehoorders mee tijdens het openingssymposium van het Applied Mathematics Institute (AMI) van de drie TU’s.
Lees meer »
Dochter promovendus overleden in spacebox
22 april 2010 - Donderdag 15 april was er commotie bij de spaceboxen achter het gebouw Potentiaal van de faculteit Electrical Engineering. Vijf ambulances waren uitgerukt om assistentie te verlenen bij een spoedgeval.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TomTom op wiskundesymposium
Lees meer »
CvB tevreden met rapport Innovatieplatform
22 april 2010 - Nederland moet meer investeren in onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Daarop hamert het Innovatieplatform jaar in, jaar uit. Ook in haar allerlaatste rapport dat maandag 19 april werd gepresenteerd. Het College van Bestuur is tevreden met het rapport.
Lees meer »
OV-chipkaart: niet goed, geld terug
22 april 2010 - Studenten die buiten hun schuld hun OV-chipkaart niet konden gebruiken, krijgen het geld dat ze daardoor aan treinkaartjes moesten uitgeven terug van de NS. Dat antwoordt staatssecretaris Van Bijsterveldt op een boze brief van reizigersorganisatie Rover.
Lees meer »
NWO verliest rechtszaak, maar houdt luiken dicht
22 april 2010 - Vorig jaar ging NWO in een rechtszaak onderuit. Met een juridisch trucje wil de onderzoeksfinancier haar variant van peer review alsnog redden en een volgende veroordeling voorkomen.
Lees meer »
Zelfde titels voor hbo’ers en academici
22 april 2010 - De commissie-Veerman wil dat hbo’ers straks dezelfde bachelor- en mastertitel voeren als academici. Na jarenlang gesteggel gaan ook de universiteiten daarmee akkoord.
Lees meer »
TU Delft wacht op vergunning isotopenproductie
Lees meer »
‘Jaarlijks dertig extra vrouwen hoogleraar’
Lees meer »
Nascholingscursus voor docenten krijgt vervolg
Lees meer »