spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
De week van/Willem
18 december 2008 - Industrial Design-student Willem Knijnenburg was afgelopen week in Hongkong. Met ID-studenten Lissa Kooijman, Patrizia Cacciapuoti en Rob Tieben ging hij daar ontwerpen tijdens de Business Of Design Week.

Maandag: Na een lange vliegreis werden wij en de andere Nederlandse studenten hartelijk ontvangen met een dim sum-maaltijd. Dit is een typisch oosterse manier van eten waarbij een overvloed aan gerechten op tafel komt te staan die met elkaar gedeeld worden. ‘s Avonds werden we naar ‘the peak’ gebracht vanwaar we een ontzettend mooi uitzicht hadden op het kleurrijk verlichte Hongkong.

Dinsdag: Met de bus naar China voor een rondleiding in een sojasausfabriek. Hongkong mag dan officieel wel bij China horen, maar de verschillen zijn groot. In de aankomsthal zagen we een groot standbeeld van de directeur. De rondleiding was strak georganiseerd om ons precies te laten zien wat zij wilden. De bedrijven die we in Hongkong bezochten, leken wat normaler, afgezien van de ‘copycat culture’ die hier en daar wel duidelijk werd.

Woensdag: De studenten uit Hongkong hebben ons door de stad gesleept om ons de beste plekken te laten zien. Zo hebben we een boeddhistische tempel bezocht en daar meegedaan aan de rituelen.

Donderdag: De eerste designworkshop was een opdracht voor een producent van dure speakersystemen. Het was erg interessant om met studenten uit Hongkong en van andere Nederlandse ontwerpopleidingen samen te werken. Aangezien onze achtergronden nogal verschilden, was het moeilijk om een kloppend geheel te vormen. Dit was wel te zien aan het einde van de dag.

Vrijdag: De tweede workshop was een opdracht van een bedrijf dat elektrisch gereedschap ontwerpt. Nadat we hadden geleerd van de eerste dag, verliep het project nu veel beter. We merkten dat het voor andere studenten af en toe lastig is om mee te gaan in concepten die echt op de toekomst zijn gericht. Hierin verschilt Eindhoven veel van andere opleidingen.

Zaterdag: Na een heerlijke maaltijd waarin vrij veel bot, vel, hoofd en niet thuis te brengen ingrediënten zaten, werd het tijd om afscheid te nemen van onze nieuwe vrienden die zo goed voor ons hebben gezorgd tijdens deze geweldige week.