spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Myrthe Buijs
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
    PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
    Constudentenbond
    Da ge’t moar wit (sinds 2010)
    14 april 2011 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘geen borrel zonder nootjes’; de beste borrelnootjes.

    Panel van de week


    Robert Oosterhof, vijfdejaars BMT
    Chris Hoedemakers, derdejaars ID
    Anne Spaa, eerstejaars ID
    Berend Hoogendoorn, derdejaars ID

     

    Tijgernootjes | 1,69 euro (BESTE KEUS!)

    Eén van de bekendste varianten is toch wel het tijgernootje. Mede dankzij de uitgebreide reclamecampagnes van Duyvis kun je deze op menig feestje of borrel aantreffen. Wel zijn ze de duurste keus uit deze selectie. Robert, Berend en Chris vinden ze veruit de lekkerste, Anne heeft toch liever de Japanse mix. Wel worden ze erg zout gevonden, vergeleken met de ‘normale’ cocktailnootjes. Tijdens de borrel kan dit alleen maar voor meer jolijt zorgen; hoe meer zout, hoe meer dorst, en we weten allemaal waar dat dan weer toe kan leiden. Duyvis, voor waar er zeker een fuif is! De beste keus, zet ze maar op tafel!

    Japanse mix | 0,55 euro

    Berend begint meteen met een positieve instelling: “Wat een vieze zooi!”. Maar niet iedereen in het panel deelt zijn mening, integendeel, de rest vindt het eigenlijk best wel lekker. Tenminste, dat geldt dan voor een gedeelte, want een mix is het zeker! Een bonte verzameling van nootjes en soja getinte rijstwafeltjes geeft een kleurig geheel. De nootjes met hun licht zoete en knapperige korstje worden goed ontvangen, de rijstcrackertjes daarentegen met minder enthousiasme. Mocht de mix minder mix zijn (en dus meer echte nootjes), dan had deze zeker een goede kans gemaakt!

    Cocktailnootjes | 1,19 euro

    Met een lichte argwaan worden deze versnaperingen geproefd. Een plezierige verrassing voor Chris; ze zijn eigenlijk best lekker. Vele varianten van deze cocktailnootjes worden snel klef, gaan aan elkaar plakken, verliezen alle knapperigheid en worden alleen nog uit de macht der gewoonte verorberd. Berend vindt ze ondanks deze meevaller toch wel erg saai. Zijn motto in het leven; investeer in smaaksensatie. Als het over voedsel gaat: kwaliteit boven kwantiteit. Wie er geen goed woord voor over heeft, is Anne. De associatie met misselijkheid wordt al snel gelegd. En mensen, ben nou eerlijk en kijk eens naar die pastelkleurige bolletjes; zou jij je als nootje niet in je waarde voelen aangetast? Nee, als we de keus hebben slaan we deze over.

    Maisborrelnoten | 1,59 euro

    Er is iets nieuws op de markt! Na chips van rijst, vlees van bonen en kipnuggets van iets dat op kip moet lijken, hebben we nu ook borrelnootjes met mais! Ben maar niet bang, het nootje is gewoon intact, nee, voor de mais moet je het in het omhulsel zoeken. Wat Robert terecht opmerkt, is dat de nootjes ‘stoffig’ zijn. Dat wil zeggen: de poeder die als smaakstof dient wordt niet echt vastgehouden door de mais. Door deze droge substantie heeft het ook de neiging om aan je tanden vast te plakken. De poeder valt op je tong en je hebt een beetje het gevoel alsof het vrijdagochtend is. Met de smaak zelf is niets mis, maar de substantie laat nog te wensen over.


    Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl | Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.