De ijsbar werd woensdag 7 februari in gebruik genomen bij een winterse ijsborrel. Kris Hoogendoorn (23), student Elektrotechniek aan de TU/e, vertelt dat het begon als een grap, om iets anders te doen dan indoor roeien. Maandag werd de sneeuw bij elkaar geschraapt en ontstond een kleine ophoping, die aanleiding gaf tot een bar. Om het werk wat makkelijker te maken, maakten de roeiers een bekisting om de sneeuw in te scheppen, en met extra water werd de constructie omgetoverd tot een echte ijsbar. De makers zijn trots op het resultaat - de buitenbar is immers groter dan de bar die binnen staat.
Iedereen was er druk mee. Zo zijn er speciale ijsglazen gemaakt door plastic bekers te vullen en deze later met warm water om te vormen tot solide shotglazen voor de Jägermeister.
Roeien kan niet op een dichtgevroren kanaal. Dus bonden Thêtanen de ijzers onder en maakten een stukje kanaal schoon met sneeuwschuivers. Er ontstond een heuse ijsbaan, waar menig student een rondje op schaatste./.
|