spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Winterse campus

Toga-traditie

Bobslee-TU/e’er wint zilver
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Alles over zonnecellen op derde Energy Day

21 januari 2009 - Zonnecellen zijn onze hoop voor een schone en veilige toekomst. Maar hoe rendabel is zonne-energie tegenwoordig? En hoe zat het nu precies met de verschillende soorten cellen? Welke technologie belooft nu het meest? Dunne of dikke lagen, plastic of silicium? Kom voor de antwoorden op dinsdag 3 februari naar De Zwarte Doos op de TU/e-campus voor de derde ‘Energy Day’ van de TU/e.

x2_s.jpg
Lees meer »
Studenten presenteren nieuw ontwerp TU/e-raceauto
20 januari 2009 - Het studentenraceteam University Racing Eindhoven (URE) van de TU/e presenteert donderdag 29 januari om 19.15 uur in de Blauwe Zaal in het Auditorium het nieuwe ontwerp voor de TU/e-raceauto, de URE05. De komende maanden wordt de raceauto verder gebouwd en getest. De Eindhovense studenten gaan komende zomer met hun ontwerp de strijd aan in de Formula Student-competitie. x1_s.jpg
Het ontwerp van de URE05, de TU/e-raceauto voor 2009
Lees meer »
College van Bestuur wint BSA-geschil
Bindend studieadvies vanaf september 2009
15 januari 2009 - Het College van Bestuur van de TU/e heeft het geschil over de invoering van het bindend studieadvies (BSA) gewonnen. De landelijke geschillencommissie verwerpt in haar uitspraak de bezwaren van de universiteitsraad, die in juli vorig jaar tegen de invoering stemde. Het universiteitsbestuur wil het BSA nu bij de start van het komend collegejaar invoeren. De uitspraak kwam deze week binnen bij de betrokken partijen.
Lees meer »
ID opent het jaar met verlichte wensen
15 januari 2009 - Eigenlijk mochten ze in verband met het vliegverkeer niet opgelaten worden, de vijfhonderd wensballonnen die de faculteit Industrial Design had ingeslagen om de nieuwjaarsborrel op te luisteren. Maar een handjevol ID’ers liet donderdag 8 januari hun ballonnen toch de lucht in zweven, wat een mooi beeld opleverde tegen de winterse avondlucht.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Steeds meer promoties aan Nederlandse universiteiten
15 januari 2009 - Het aantal promoties aan Nederlandse universiteiten, ook aan de TU/e, blijft stijgen. In 2007 ontvingen 3.229 mensen de doctorstitel. Dat zijn er bijna honderd meer dan in 2006.
Lees meer »
TU/e vijftiende in Leidse universiteitsranking
15 januari 2009 - De TU/e is de vijftiende universiteit van Europa als het gaat om de impact van haar publicaties, mits er wordt gecorrigeerd voor zowel de grootte van de beoordeelde universiteiten als de vakgebieden waarin ze publiceren. In Nederland hoeft de TU/e daarmee alleen de Rotterdamse Erasmus Universiteit (13de) voor zich te dulden, en laat de directe concurrenten Delft (17de) en Twente (23ste) achter zich. De lijst is dit jaar voor het eerst opgesteld door het Centre for Science and Technology Studies (CWTS) van de Universiteit Leiden, en beslaat de periode 2003-2007.
Lees meer »
Extra start bij 239 masteropleidingen
15 januari 2009 - Eén op de zes masteropleidingen in Nederland heeft inmiddels een tweede instroommoment. Dan hoeven bachelors niet per se op 1 september aan hun opleiding te beginnen. Ze zijn ook per 1 februari welkom. Dat meldt de website studiekeuze123.nl, waarop informatie voor studiekiezers in kaart wordt gebracht.
Lees meer »
U-raad vindt geen voorzitter binnen eigen gelederen
15 januari 2009 - Deze week start de universiteitsraad met medewerking van Euflex een procedure om een nieuwe voorzitter te vinden. Een zoektocht binnen de eigen gelederen heeft geen kandidaat opgeleverd.
Lees meer »
Lundqvist: “Vooral nu investeren in kennis en innovatie”
15 januari 2009 - Als de investeringen in R&D in onze regio teruglopen, dan kan dat blijvende negatieve gevolgen hebben voor de positie van Brainport. Juist nu er een kredietcrisis is, moeten overheden, bedrijven en de universiteit investeren. Dit zei CvB-voorzitter ing. Amandus Lundqvist maandag 5 januari tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
De receptie na de nieuwjaarstoespraak. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Frauderende ex-TU/e-medewerker de cel in
15 januari 2009 - Een 44-jarige ex-werknemer van de TU/e is door de rechtbank van Den Bosch eind december veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk. Hij had de universiteit voor ruim 270.000 euro opgelicht.
Lees meer »
Internationaal centrum voor duurzaamheid van start
15 januari 2009 - In mei wordt in Eindhoven het ICSE geopend. Het International Center for Sustainable Excellence moet dé ontmoetingsplaats worden voor mensen uit bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen op het gebied van duurzaamheid. Het duurzaamheidscentrum wordt gevestigd in de Philips Lichttoren.
Lees meer »
Winterse campus
15 januari 2009 - Een week lang was het echt winter op de TU/e-campus. Ongelukken deden zich niet voor op het universiteitsterrein door de heftige sneeuwval.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Vijfhonderdste diploma bij Uitvoeringstechniek
15 januari 2009 - Prof.dr. Frits Scheublin reikte afgelopen dinsdag het vijfhonderdste diploma van de masteropleiding Construction Technology (voorheen Uitvoeringstechniek) uit aan student Arno Schoffelen.
Lees meer »
ID-alumnus wint prijsvraag
15 januari 2009 - Ir. Marcel Verbunt, die in oktober 2008 zijn masterstudie Industrial Design afrondde, heeft in de Battle of Concepts een prijsvraag gewonnen. Doel van de prijsvraag was het bedenken van een innovatieve dienst of activiteit waardoor meer mensen gaan lezen, voor de Bibliotheekservice Fryslân. De eerste prijs levert Verbunt 1500 euro op - bruto.
Lees meer »
Drie TU/e-alumni in de race voor talent van het jaar
15 januari 2009 - Drie alumni van de TU/e zijn genomineerd voor de Young Professional of the Year Award 2009, een prestigieuze titel voor aanstormend talent in het bedrijfsleven. Het gaat om Aukje Doornbos (Scheikundige Technologie), Rob Augusteijn en Bas Klerkx (Technische Bedrijfskunde).
vlnr: Bas Klerkx, Aukje Doornbos, Rob Augusteijn
Lees meer »
Taxichauffeur met beroerte
Lees meer »
Slagbomen geramd
Lees meer »
In memoriam: Mia Bom-Verhagen
Lees meer »