spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

ILI glows in Gent
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
    PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
    Constudentenbond
    Da ge’t moar wit (sinds 2010)
    14 februari 2011 - Denk als een Innovator, laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘How do you like your eggs in the morning?’: wat is de meest romantische manier om een eitje klaar te maken?

    Panel van de week


    Wil je een Valentijnsdate met bachelor 1, 2 of 3, of met Bachelorette 1? Mail dan naar: constudentenbond@tue.nl en maak kans!

     

    Spiegelei (BESTE KEUS!)

    Bachelorette 1 vindt dit eitje goed smaken, want het witte is erg knapperig. Het smaakt lekker rauw, alsof ie vers ‘geplukt’ is. Bachelor 1 is het met haar eens: er komt een vol aroma vanaf, de heerlijke zachte smaak smelt verrukkelijk op de tong. Deze flubberige eigenschap vindt echter niet iedereen een pre; bachelor 2 en 3 vinden het ei echt te kort gebakken op deze manier. Echter, met het oog op Valentijnsdag is dit wel dé manier om een eitje klaar te maken (en dan het liefst gebakken in een hartjesvorm natuurlijk!) Kortom: de perfecte mix tussen krokant en zacht, en daarom de beste keus. 

    Klutsei

    Doordat het klutsei wat langer is gebakken en daardoor krokanter is, concludeert bachelorette 1 dat dit toch echt minder lekker is dan bijvoorbeeld een spiegelei. Het smaakt wat uitgedroogd, een stuk minder smeuïg dan het vorige ongeboren kuikentje. Dit vindt ook bachelor 1, die zegt dat hij er zeker meer moeite voor moet doen om dit eitje weg te krijgen (een flinke slok bier wordt genomen). Bachelor 2 suggereert dat er daarom ook meer kruiden overheen moeten, zoals zout en peper. Wat een kaal gebeuren, vindt bachelor 3, hier kun je dus echt niet mee aankomen op Valentijnsdag… 
    Zachtgekookt ei

    Wederom blijkt dat bachelorette 1 een zwak heeft voor zacht en rauw: ook dit eitje bevalt haar prima. Bachelor 2 moet bekennen dat hij z’n eitje zelf nooit zo vloeibaar eet. De ongestolde drab loopt zo door je mond heen, waardoor bachelor 1 vindt dat het lijkt alsof je een rauw ei eet; niet zo lekker dus. Deze eitjes zijn topkwaliteit, voegt bachelor 3 er aan toe, dit kun je gewoon elke zondagochtend eten. Kortom, als je gewoon met een hele doos aan komt zetten met Valentijnsdag kan de dag niet meer stuk!
    Hardgekookt ei

    “ZOUT!”, roept bachelorette 1 uit, na te zijn uitgeschoten met de zoutpot. Nu hangt deze waarneming meer samen met haar vermogen tot het doseren van zout dan met de kwaliteit van het eiergerecht. Ook dit is weer te droog voor haar: geef haar maar een eitje tussen hard en zacht in. Bachelor 1 is het niet met haar eens, hij vindt dit echt een lekker eitje: zo eet hij ‘m altijd! Ook bachelor 3 vindt dat dit de manier is om een eitje te eten. Maar als je naar Valentijnsdag kijkt, kun je hier echt niet mee aankomen, of je moet het naderhand goed willen maken met een diner voor twee ten koste van een halve maand stufi. 

    Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl | Tekst en foto’s: Martine Borm en Berdien Zwarthoed.