spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Acht TU/e’ers in top tien BRAINS
15 oktober 2009 - Maar liefst acht TU/e’ers dingen mee naar de eerste prijs in de BRAINS-competitie. In deze wedstrijd riep de gemeente Eindhoven studenten op om een ontwerp te maken dat een beter woon-, werk- en leefklimaat moet creëren in de stad. Deze week werd de top tien bekend, gekozen uit zestig inzendingen.
Lees meer »
Koningin van het licht
15 oktober 2009 - Mr. Jo van Ham, lid van het College van Bestuur, had vorige week de eer om de nieuwste aanwinst van de Eindhovense studentenroeivereniging Thêta op vloer 1 van het Hoofdgebouw te dopen. Na een goedgemikte plens kanaalwater was de nieuwe lichte acht ‘Theia’ een feit. Theia is in de Griekse mythologie de koningin van het licht.
Jo van Ham doopt de nieuwe Thêta-boot.
Foto: Paul Bloemen.
Lees meer »
Wippen op het water
Lees meer »
Wat Nou?
15 oktober 2009 - Hoewel weinig mensen er iets van meekregen, is de klimactie op het Stadhuisplein op zondag 11 oktober voor ESAC succesvol geweest. In opdracht van de gemeente rolden leden van de Eindhovense Studenten Alpen Club er vijf spandoeken met ‘Wat Nou?’ vanaf de daken naar beneden. Het materiaal dat ze daarvoor moesten aanschaffen (op kosten van de gemeente), mag de club houden.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Lederhosen en Bratwürste bij Japie
15 oktober 2009 - Geheel in stijl- met Lederhosen, groene hoedjes en de typische vrouwelijke ‘dirndl’- jurken- hielden zo’n vijfendertig VKO’ers Scheikundige Technologie met Japie- bestuursleden een Oktoberfest. De studenten deden zich maandag 12 oktober in FORT, de borrelruimte van Japie, eerst tegoed aan Bratwürste en Kartoffelsalad. “We hebben van alles bij de Aldi gehaald om het maar zo Duits mogelijk te houden”, vertelt Evert Cornelissen van Japie. “Met het eten hebben we een bodempje gelegd.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
15 oktober 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat Jens Wolthuis (vierdejaars Technische Natuurkunde), Stijn Bertens, Jos Feijen en Bart Welling (een afvaardiging van het 53e bestuur van W.S.V. Simon Stevin). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.  
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in New York?
15 oktober 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »