spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Sluitstuk

“Integreer regeltechniek bij ontwikkeling kernfusiereactor”
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Bloedvaten doorgelicht met ultrageluid

  9 juni 2011 - De kans op een herseninfarct kun je beter inschatten met kennis van het lokale bloeddrukverloop en de bloedstroming in de halsslagader. Voor deze en soortgelijke toepassingen gebruiken ze bij Cardiovasculaire Biomechanica ultrageluid om zowel de bloeddruk als de stroming van het bloed in beeld te brengen. De techniek die ze hiervoor hebben ontwikkeld is uniek in de wereld.
  Dr. Nathalie Bijnens en prof.dr.ir. Frans van de Vosse met de ultrageluidscanner waarmee het bloeddrukverloop en de bloedstroming in de halsslagader in beeld gebracht kunnen worden. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Internet moet slimmer om explosieve groei aan te kunnen
  9 juni 2011 - De laatste vijftien jaar groeide het internetdataverkeer met een factor 15.000. Toch vond er in die periode geen wezenlijke update plaats; we transporteren datapakketjes nog steeds op dezelfde ‘weinig intelligente’ manier, stelt prof.dr. Antonio Liotta. Volgens de TU/e-hoogleraar Communication Network Protocols moet daar snel iets aan veranderen, want de groei van internet zal de komende tijd zelfs nog versnellen. Hij zoekt de oplossing in intelligente, lerende netwerken en haalt zijn inspiratie onder meer uit de natuur: mieren, vuurvliegjes en het menselijk brein. Zijn intreerede over dit onderwerp is op vrijdag 10 juni.
  Prof.dr. Antonio Liotta. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Sluitstuk
  “Integreer regeltechniek bij ontwikkeling kernfusiereactor”
  Lees meer »
  Vrouwelijke voorouders reislustig
  Lees meer »