spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Merel Pit

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Voetballende robots TU/e vertonen kunsten op EK en WK
17 april 2008 - Het team van de TU/e doet dit jaar als enige Nederlandse team mee aan het EK en WK voor voetballende robots.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Capes en punthoeden op W-hoogfeest
17 april 2008 - Vooral met capes en punthoeden, zoals in de films over tovenaarsleerling Harry Potter, kwamen de studenten donderdag 10 april op het W-hoogfeest af. Om uiting te geven aan het thema van de avond ‘W-Hoogus Pocus’.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Van der Waals in de bocht met skelters
17 april 2008 - “Ik wilde de binnenbocht nemen, maar dat wilde hij ook.” Een lid van de studievereniging Van der Waals van Technische Natuurkunde licht achteraf nog even toe hoe het kwam dat hij zojuist met zijn skelter tegen een studiegenoot is aangeknald. Zo’n dertig leden van de studievereniging hielden maandagmiddag 14 april een skelterrace.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Golftoernooi van negen holes en twaalf biertjes
17 april 2008 - Zo’n dertig leden van het ESC trokken afgelopen donderdagmiddag bewapend met golfclubs en bierkratjes over de campus. De helft daarvan speelde daadwerkelijk golf, de andere helft - de caddies - mocht het bier dragen en bewaken en pinnetjes zetten. Dit alles voor het jaarlijks terugkerende Cointreau & Cigars golftoernooi, bedoeld voor onder meer de tappers en de sociëteitscommissarissen van studentenvereniging ESC.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentenwebsite voorziet in eigen interesses
17 april 2008 - De ‘zelflerende’ website www.studenten.com is begin april de lucht ingegaan. Het is een initiatief van www.scholieren.com. Via de website kunnen studenten in het hoger onderwijs virtueel berichten delen. Daar helpt de website actief aan mee door voor de desbetreffende student relevante berichten te verzamelen.
Lees meer »
Sportfeest op Softe Ballen Games
Lees meer »
17 april 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Jan-Hein van den Brink, Merel van Wanrooij, Jan Willem Heinen (allen derdejaars student Technische Bedrijfskunde), Wouter Heetman en Sjoerd de Jager (beiden tweedejaars student Technische Bedrijfskunde) en van Freek Hermans, Tom Simons en Niels Brankaert (allen vijfdejaars student Scheikundige Technologie). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Merel Pit
Lees meer »
En hoe is het in Californië?
17 april 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »