spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Logistieke innovatie: Supply Chain Campus

Netwerken voor een nieuw onderkomen

Een echte Le Corbusier op Strijp-S
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Demomodel TU/e in automuseum München
23 april 2008 - De toekomst van autotechnologieën en -ontwerpen in Nederland. Dit onderwerp staat centraal op een tentoonstelling in het Verkeerscentrum van het Deutsches Museum in München. De TU/e levert hier een belangrijke bijdrage aan met het demomodel van de ‘de auto van de toekomst. x8_s.jpg
Rechts het demomodel van de TU/e. In het midden de ontwerpen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en links de bijdrage van Modesi. Foto: Rokus van Iperen.
Lees meer »

W-hal krijgt geen monumentenstatus

23 april 2008 - De W-hal krijgt geen monumentenstatus. Dat heeft het Eindhovense gemeentebestuur gisteren besloten. De gemeente en de TU/e hebben elkaar gevonden in een nieuw ontwerp, waarbij de huidige hal zeer grondig gerenoveerd wordt. De bouwkosten gaan hiermee zo'n tien miljoen omhoog, laat de TU/e weten, en komen uit op ruwweg zestig miljoen. De universiteit wilde de oude hal eigenlijk slopen en een nieuwe hal bouwen. x7_s.jpg
Een artist impression van de gerenoveerde W-hal.
Lees meer »
Kingsize Thorlogo voor de deur van Potentiaal
23 april 2008 - Als je voor de ingang van het Potentiaal staat, lijkt het alsof er kriskras roze klinkers zijn gelegd in de bestrating. Van bovenaf is pas beter te zien wat het uitbeeldt: het logo van studievereniging Thor van Elektrotechniek. Dit is vrijdag 11 april ingelegd vanwege het tiende lustrum van Thor. x6_s.jpgFoto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Corporale studentes zijn heel vaak chronisch hees
22 april 2008 - Studentes die lid zijn van een corporale studentenvereniging zijn heel vaak chronisch hees. Het veelvuldige bezoek aan de sociëteit en de kroeg leidt vaak tot stemplooiknobbeltjes en -poliepen, zo waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). De alcohol maakt het nog erger, want die droogt het stemplooivlies uit. En de drank zorgt ervoor dat er nog uitbundiger geschreeuwd wordt. Mannelijke studenten hebben hier minder last van.
Lees meer »

Quadrivium vult Auditorium met muziek van 140 muzikanten

21 april 2008 - Zo’n 140 zangers en andere muzikanten vulden het Auditorium afgelopen zaterdag met muziek tijdens het muzikale evenement SQratch. Het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap (ESMG) Quadrivium tekende voor de organisatie. Iedere belangstellende mocht zich inschrijven. x4_s.jpg
Foto: Rien Meulman.
Lees meer »
Voor derde keer brand in Delfts kamerpand
21 april 2008 - Voor de derde maal in twee weken is er brand uitgebroken in een Delfts kamerpand. Het vermoeden van brandstichting wordt steeds sterker.
Lees meer »

P-architectuur schiet wortel bij de Dommel

18 april 2008 - Bouw een troon van wilgentakken, met een zitvlak op minimaal anderhalve meter hoogte. Dat was de opdracht waaraan zo’n 250 eerstejaars Bouwkunde deze week werkten in het kader van de jaarlijkse ‘P-spektakel’-workshop. De drie beste tronen zijn gisteren geplaatst aan de Dommel, om daar wortel te schieten.

x2_s.jpg
Rechts de winnende 'wilgentroon'.
Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »
Gezondheidsdag voor 45+ werknemers
17 april 2008 - Het Studentensportcentrum houdt een gezondheidsdag voor TU/e’ers van 45 jaar en ouder. Dit in samenwerking met Dienst Personeel en Organisatie, op 15 mei tussen 09.00 en 17.00 uur. Het Sportcentrum wil hiermee een bijdrage leveren aan het gezondheidsbewustzijn.
Lees meer »
‘Vonnis dwingt NWO tot grotere openheid’
17 april 2008 - NWO moet structureel inzage gaan geven in de beoordelingen van subsidieaanvragen. Dat stelt prof.mr.dr. Jan Smits, TU/e-hoogleraar Recht en Techniek, naar aanleiding van een uitspraak van de bestuursrechter van eind januari. Een afgewezen subsidieaanvrager dwong via die rechter inzage af in de stukken die ten grondslag lagen aan de beoordeling van zijn voorstel. NWO laat weten voorlopig niet verder te willen gaan dan de rangschikking van voorstellen openbaar te maken.
Lees meer »
Aan tafel met Océ en Accenture
17 april 2008 - Een viergangendiner in het Sofitel Cocagne op kosten van de baas is niet slecht. Zeker niet als je nog niet eens voor die baas werkt. Tien studenten schoven dinsdagavond aan tafel met recruiters van Océ en Accenture voor het Bedrijvendiner, een nieuw initiatief van de commissie Wervingsdagen. Onder het genot van onder andere runderbouillon met maar liefst drie soorten selderij maakten de studenten nader kennis met het bedrijf van hun keuze.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Super TU/esday over samenwerking in logistiek
17 april 2008 - Bedrijven kunnen fors kosten besparen door de regie over hun supply chain beter in handen te nemen. Dat komt dinsdag 22 april naar voren tijdens de Super TU/esday ‘Supply Chain Campus in aanbouw; ketenregie in Nederland, nu of nooit?’.
Lees meer »
Onduidelijkheid over aantal TU/e-profs dat wordt betaald door bedrijven
17 april 2008 - De TU/e bestrijdt dat 31 procent van haar hoogleraren wordt betaald door het bedrijfsleven. De Volkskrant meldde dit afgelopen zaterdag. Volgens het onderzoek van dit dagblad is dat het hoogste percentage van alle universiteiten in Nederland.
Lees meer »
Monumentencommissie verwerpt plannen Corps
17 april 2008 - De voorlopige verbouwingsplannen van het Eindhovense Studenten Corps voor het pand aan de Ten Hagestraat 13 vallen niet in goede aarde bij de Eindhovense Monumentencommissie. Het Corps wil het voormalige kantoorpand nog voor de zomer kopen en ombouwen tot studentensociëteit. De Monumentencommissie vreest dat te veel van het interieur wordt gesloopt.
Lees meer »
Fitness en revalidatie ontmoeten elkaar in nieuwbouw Erasmus MC
17 april 2008 - Zou het een goed idee zijn om in de nieuwbouw van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam fitnessvoorzieningen en revalidatiemogelijkheden te combineren? Die vraag werd onderzocht in een masterproject van Bouwkunde onder leiding van bijzonder hoogleraar Bouw Gezondheidszorg Bas Molenaar. Vandaag, 17 april, worden de plannen van de elf studenten gepresenteerd op het bureau van EGM architecten in Dordrecht.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
VNO-NCW: “Academische bachelor is halffabricaat”
17 april 2008 - Werkgeversorganisatie VNO-NCW denkt niet dat het bedrijfsleven straks op grote schaal wo-bachelors gaat werven. Het ziet deze groep niet als volwaardige academici en kiest op bachelorniveau liever een hbo’er.
Lees meer »
Vrijwillige tekenles voor ID’ers
17 april 2008 - De pen omhoog en op een armlengte afstand, met één oog kijken. Zo’n twintig eerstejaars studenten Industrial Design (ID) oefenden dinsdag 15 april hun tekenvaardigheden. De nadruk ligt op perspectief en daarvoor blijkt de W-hal een geschikte locatie, aldus een tijdelijke begeleider van de faculteit Bouwkunde.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
U-raad moet groen licht geven aan een bindend studieadvies 
17 april 2008 - De universiteitsraad heeft instemmingsrecht op een eventueel besluit om aan de TU/e het bindend studieadvies in te voeren. Dat zei collegevoorzitter Lundqvist maandag in de raadsvergadering. Het CvB wil de maatregel in september 2009 invoeren. In een eerste reactie lieten zowel de studentenfracties als de personeelsfractie weten het een zwaar middel te vinden.  
Lees meer »
‘Eindhoven Designstad’ manifesteert zich met caravans in Milaan
17 april 2008 - Zes studenten en een medewerker van Industrial Design vertrokken afgelopen zondagmiddag met de caravan naar Milaan. Samen met negen andere Eindhovense ‘design-caravans’ bezoeken ze de Design Week in Milaan. Het doel: ‘Eindhoven Designstad’ onder de aandacht brengen.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Bachelorvoorlichting mogelijk in Turks
17 april 2008 - De TU/e onderzoekt of bachelorvoorlichting wellicht ook in het Turks, Arabisch en Berbers nuttig kan zijn. Dat zegt drs. Peggy de Boode, accountmanager bij het Communicatie Expertise Centrum op de TU/e.
Lees meer »
Honk- en softbalvereniging stopt
Lees meer »
Laptop gestolen
Lees meer »
Mobiel gestolen uit bieb
Lees meer »