spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Durand Rekko

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
P-architectuur schiet wortel
24 april 2008 - Bouw een troon van wilgentakken, met een zitvlak op minimaal anderhalve meter hoogte. Dat was de opdracht waaraan zo’n 250 eerstejaars Bouwkunde afgelopen week werkten in het kader van de jaarlijkse ‘P-spektakel’-workshop. De drie beste tronen zijn afgelopen donderdag geplaatst aan de Dommel, om daar wortel te schieten.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Thorlogo ingebed voor Potentiaal
24 april 2008 - Als je voor de ingang van het Potentiaal staat, lijkt het alsof er kriskras rode tegels zijn neergelegd. Van bovenaf is pas beter te zien wat het moet voorstellen; het logo van studievereniging Thor van Elektrotechniek. Dit is vrijdag 11 april ingelegd vanwege het lustrum.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Iers feestje in Walhalla
24 april 2008 - Het Guinnessbier en de Irish Coffee vloeiden rijkelijk tijdens de Ierse avond van studievereniging Thor van Elektrotechniek op donderdag 17 april. De studenten hielden deze thema-avond in hun stamkroeg Walhalla in Potentiaal. Voor de gelegenheid hingen er Ierse vlaggen en klavertjes vier en stond er een pot met goud bij een regenboog. De Ierse muziek maakte het geheel af. Thor blijft in de Britse sferen, want voor 6 mei staat er een whisky proefavond op het programma.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentenslag niet verpest door incident
24 april 2008 - Een heel fust bier, een diepvries met bitterballen en een friteuse met vet werd donderdag uitgereikt aan dispuut Baldr van ESC. Deze prijs hoorde bij de eerste plaats van Studentenslag, een open zeskamp voor teams. Het werd georganiseerd door Demos (dispuut Axipr) vanwege het negende lustrum van de vereniging. Een moedwillige vernieling kon de pret niet drukken.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studievereniging Bouwkunde wordt vierde in finale
24 april 2008 - KOers, de studievereniging van Bouwkunde, is vierde geworden in de finale van een bouwwedstrijd, die 18 en 19 april in Oosterhout is gehouden. Uit zestien inzendingen koos de jury begin dit jaar zes finalisten. De deelnemers uit België en Nederland moesten een brug ontwerpen. Bouwbedrijf Martens schreef de wedstrijd uit vanwege het 125-jarig bestaan.
Lees meer »
Symposium over transport
Lees meer »
Gebouw in een etmaal
Lees meer »
24 april 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Li’Ao Wang (tweedejaars student Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde) en van Beerd Gieteling en Emiel Rog (beiden vierdejaars student Bouwkunde). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Durand Rekko
Lees meer »
En hoe is het in Buenos Aires?
24 april 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »