spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

‘Brug slaan tussen Nederland en Bosnië’

Aluminium editie van Kolonisten

Koninginnedag in Eindhoven
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
TU/e bespaart miljoenen op brandveiligheid
7 mei 2008 - De TU/e bespaart miljoenen door eerder voorgenomen brandveiligheidsmaatregelen te minimaliseren voor de gebouwen die binnen enkele jaren gesloopt of gerenoveerd worden. De universiteit zet ‘beheersmaatregelen’ in om de brandveiligheid op peil te houden, zoals brandwachten bij tentamens.
Lees meer »
College van Bestuur-lid Paul Verhaegen overleden
6 mei 2008 - Prof.dr. Paul Verhaegen (57), lid van het College van Bestuur van de TU/e, is zondag 4 mei overleden. Verhaegen, die in oktober 2006 in Eindhoven aantrad, moest eind september 2007 zijn taken neerleggen vanwege een ernstige ziekte, die hij toen al enige tijd onder de leden had. x9_s.jpg
Paul Verhaegen. Foto: Ronald van den Heerik.
Lees meer »

Eindhovenaren kampen met blessures in Batavierenrace

29 april 2008 - “Naar omstandigheden ging het vrij goed”, vertelt Melvin Nolens, vice-voorzitter van de Eindhovense Studenten Sport Federatie over de Batavierenrace van afgelopen zaterdag. Het gecombineerde team van de TU/e en Fontys behaalde de zesde plaats bij de universiteitsteams. Groningen werd eerste. x8_s.jpg
Een Eindhovense loper tijdens de Batavierenrace, met een begeleider op een TU/e-fiets.
Lees meer »

Vestide stelt herbouw pand Cederlaan tot studentenunits uit

29 april 2008 - De 228 geplande woonunits aan de Cederlaan, die studentenhuisvester Vestide dit voorjaar wilde opleveren, bestaan voorlopig alleen nog op papier. De oorzaak: het bouwplan blijkt bij de aanbesteding bijna 25 procent duurder uit te vallen dan de begrote veertien miljoen. Het plan wordt nu heroverwogen. x7_s.jpg
Het pand aan de Cederlaan. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Tech United Europees kampioen RoboCup
25 april 2008 - Het Eindhovense robotvoetbalteam Tech United heeft vandaag de German Open RoboCup gewonnen, dat geldt als het officieuze Europees Kampioenschap. Het TU/e-team won in de finale in Hannover van CoPS Stuttgart. Tech United versloeg de Duitse tegenstander uiteindelijk op penalty’s. x6_s.jpg
Een beeld van een van de EK-wedstrijden in Hannover.
Lees meer »
Twee TU/e-emeriti krijgen lintje
25 april 2008 - Pierre Leijendeckers (oud-hoogleraar Installatietechniek) en Piet Schram (oud-hoogleraar Fysische Transportverschijnselen) hebben vandaag een Koninklijke onderscheiding gekregen. Beiden zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. x5_s.jpg
Pierre Leijendeckers krijgt zijn lintje, van de burgemeester van Gennep. Foto: Theo Peeters.
Lees meer »

Monumentencommissie blij met bouwplannen W-hal

24 april 2008 - Ben van Veelen van de gemeentelijke monumentencommissie noemt het besluit om de W-hal van de TU/e te herbouwen een geweldige winst. "Het is jammer dat er geen monumentenstatus verleend wordt maar in totaliteit is het een prima plan. We zijn ontzettend blij dat aan de randvoorwaarden die wij als monumentencommissie stellen in hoge mate voldaan wordt." x4_s.jpg
Een artist impression van de toekomstige W-hal
Lees meer »

Veiliger rijden met 'BijRijder'

24 april 2008 - Docent/coach René de Torbal en studente Eva Hopma van Industrial Design bedachten een bij die met zoemen en het afgeven van lichtsignalen het rijgedrag van automobilisten corrigeert. Het duo won met deze creatie vorige week de NexTrac Award op de Vredestein Safety Design Award.
Lees meer »
Kinderen winnen prijs met energieopwekkende stadionstoel
24 april 2008 - Het ROBOOG Challenge team, bestaande uit tien kinderen van basisschool de Boog uit Eindhoven, heeft vorige week tijdens het World Festival van de FIRST LEGO League in Atlanta (VS) de Innovative Solution Award in de wacht gesleept. x1_s.jpg
Kinderen knutselen aan hun robot tijdens een voorfinale.
Lees meer »
W-hal krijgt geen monumentenstatus
24 april 2008 - De W-hal krijgt geen monumentenstatus. Dat heeft het Eindhovense gemeentebestuur dinsdag 22 april besloten. De gemeente en de TU/e hebben elkaar gevonden in een nieuw ontwerp, waarbij de huidige hal zeer grondig gerenoveerd wordt. De bouwkosten gaan hierdoor ongeveer tien miljoen omhoog en komen uit op ruwweg zestig miljoen, aldus de TU/e. De universiteit wilde de oude hal eigenlijk slopen en een nieuwe hal bouwen.
Lees meer »
GTD-machines naar buitenland
24 april 2008 - De imposante schaafbank die jarenlang zijn trouwe diensten verleende aan de medewerkers van de Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD), wordt deze week transportklaar gemaakt om verscheept te worden naar een bedrijf in Egypte. Twee Egyptische werknemers zijn present, zodat ze de machine thuis weer in elkaar kunnen sleutelen.
Lees meer »
Verjaardagsfeestje universiteit ‘uitverkocht’
24 april 2008 - Ruim vijfhonderd aanmeldingen had de universiteit gistermorgen al binnen voor de viering van de 52ste Dies Natalis, morgenmiddag in de Paterskerk aan de Tramstraat. Vorig jaar bleef de teller bij ongeveer driehonderd steken, voor zo’n 530 beschikbare plaatsen. Het thema, Logistics, operations and information systems, slaat blijkbaar aan.
Lees meer »
Weerwoord gestrande promovendus verschijnt half mei
24 april 2008 - Ir. Marcoen Cabbolet, wiens promotie begin dit jaar aan de TU/e werd afgelast, brengt medio mei bij uitgeverij Eburon een aangepaste versie van zijn omstreden proefschrift uit. In een extra hoofdstuk gaat hij in op de tegenwerpingen die door de jaren heen zijn ingebracht tegen zijn Elementary Process Theory.   
Lees meer »
Gezondheidsdag 45+ werknemers
24 april 2008 - Het Studentensportcentrum houdt een gezondheidsdag voor TU/e’ers van 45 jaar en ouder. Dit in samenwerking met Dienst Personeel en Organisatie, op 15 mei tussen 9.00 en 17.00 uur. Het Sportcentrum wil hiermee een bijdrage leveren aan het gezondheidsbewustzijn.
Lees meer »
Secretaressen leren conflicten hanteren
24 april 2008 - Het Secretaresse Support Team van de TU/e hield deze week in De Zwarte Doos een spoedcursus conflicthantering. Spreker was communicatie-wetenschapper Aynur Dogan. Zij gaf de vijftig deelneemsters handvatten om wrijvingen op het werk de baas te worden.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Spam-beheer voortaan uitbesteed
24 april 2008 - De TU/e schakelt dinsdag 13 mei over op de anti-spamdienst van SURFnet. Volgens de Dienst ICT verandert voor de gebruikers voorlopig niets.
Lees meer »
MORSE-werkgroep opent grondstation
24 april 2008 - Het grondstation van de MORSE-werkgroep is gereed. Vanaf de locatie in Potentiaal (het vroegere E-hoog) kunnen de radio-amateurs de satelliet Delfi-C3, een project van de TU Delft, gaan volgen.
Foto Bart van Overbeeke
Lees meer »
Wisselende reacties op dreigement Plasterk
24 april 2008 - Universiteiten reageren verdeeld op de commotie rond bijbaantjes van hoogleraren en financiering van bijzondere leerstoelen. Sommige gaan alles openbaar maken, andere willen de privacy van hun werknemers beschermen.
Lees meer »
Luistervinken op campus
24 april 2008 - Op het parkeerterrein achter W-laag houden IME-directeuren Jan van Helvoirt (l) en Ramon Solberg een paal vast met daaraan 31 microfoons. Promovendus Rick Scholte van Werktuigbouwkunde controleert of de constructie waterpas staat.
Lees meer »
TU/e-mobiel op Duitse tentoonstelling
24 april 2008 - De toekomst van autotechnologieën en -ontwerpen in Nederland. Dit onderwerp staat centraal op een tentoonstelling in het Verkeerscentrum van het Deutsches Museum in München. De TU/e levert hier een belangrijke bijdrage aan door het demomodel van de ‘de auto van de toekomst’ te tonen.
Lees meer »
Advies Earth Day sprekers: hou op met slopen
24 april 2008 - Duurzaam bouwen? Het grootste deel van de gebouwde omgeving van 2030 staat er al, aldus enkele sprekers maandag tijdens een kort seminar op de faculteit Bouwkunde. De druk bezochte bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Eindhoven ter gelegenheid van Earth Day 2008.
Lees meer »
Muziek en workshops op Bunkerfestival
Lees meer »
Slagboom eruit gereden
Lees meer »
Nationaal record voor Joeri Verlinden
Lees meer »
Internationaal Mathematica Symposium
Lees meer »