spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Ik wil een brug slaan tussen Nederland en Bosnië”
24 april 2008 - In Nederland voelt ze zich thuis, maar Bosnië-Herzegovina blijft haar moederland. Ir. Alda Alagic (26) studeerde met een 10 af bij Bouwkunde en won onlangs een prijs met het ontwerp van een brug voor haar geboortestad Sanski Most. Zo lukte het haar om -letterlijk- een brug te slaan tussen de twee landen.
Foto: Irene Wouters
Lees meer »
Een tweede leven voor de W-hal
24 april 2008 - Architect en TU/e-alumnus Joost Ector kiest voor hergebruik van de W-hal in volle glorie. Dat betekent dat de W-hal niet wordt gesloopt, maar op verantwoorde wijze wordt ingepast in de nieuwbouwplannen. Het daklandschap, het maatsysteem en het loopbruggenstelsel blijven behouden. De geraamde bouwkosten zijn inmiddels wel fors gestegen van 38 naar ruwweg 60 miljoen euro.
Lees meer »
De ‘aluminium editie’ van Kolonisten: steeds verder naar het randje van belachelijk
24 april 2008 - Nee, te koop is-ie niet, en hij komt ook niet in de winkel. Daarvoor is deze ‘special edition’ van het bordspel Kolonisten van Catan véél te duur, benadrukt masterstudent Werktuigbouwkunde (Wtb) Robert Kerkhofs. Alleen de rode en de blauwe dobbelsteen zijn ‘off the shelf’, alle andere onderdelen in de vijftien kilo zware koffertjes zijn ‘custom made’. Vier jaar werk zit in de tien exemplaren, die vorige week woensdag werden gepresenteerd. En dat alles omdat een groepje Wtb-studenten zich ergerde aan het feit dat de kartonnen tegeltjes van het spel niet goed bleven liggen.
Lees meer »
De week van/Lucas
24 april 2008 - Dr. Lucas Asselbergs, beleidsmedewerker bij de faculteit Industrial Design (ID), ging vorige week met zes studenten met de caravan naar Milaan. Met negen andere Eindhovense ‘design-caravans’ bezochten ze daar de Design Week.
Lees meer »