spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Roy Warmerdam

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Weinig animo voor open zangavond Quadrivium
30 oktober 2008 - Het was dinsdagavond 28 oktober een thuiswedstrijd voor het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium. De vereniging hield een open zangavond in de Blauwe Zaal. Het doel hiervan was onder meer om nieuwe leden aan te trekken.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Stoelen maken met krantenpapier, paperclips en tape
30 oktober 2008 - Zo’n driehonderd eerstejaars studenten Bouwkunde gaan 3, 4 en 5 november de uitdaging aan om een stoel te bouwen van krantenpapier, paperclips en tape. De faculteit houdt volgende week het jaarlijks terugkerende sPektakel.
Vorig collegejaar moesten de eerstejaars een troon van wilgentakken bouwen tijdens het sPektakel. Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
SUPport support Ghana
30 oktober 2008 - De eerste lichting Bouwkundestudenten is weer terug van een studiereis naar Ghana. Studievereniging SUPport startte het project op met als doel studenten kennis te laten maken met ontwikkelingshulp. De eerste groep van de in totaal 22 deelnemers gaf afgelopen dinsdag een presentatie over hun ervaringen in het vak bouwtechniek voor de Tropen.
Bouwkundestudenten bezoeken verschillende ontwikkelingsprojecten. Hier gaat het om de nieuwbouw van een school. Kaspar Straathof: “Deze excursie was erg indrukwekkend omdat het hier echt nodig was en omdat je zag dat het succesvol was.”
Lees meer »
Shift040 zoekt verslaggevers
30 oktober 2008 - Shift040.nl studentennieuws Eindhoven zoekt twee nieuwe verslaggevers: een sportverslaggever en een algemeen journalist.
Foto:
Lees meer »
Bouwkundestudenten vallen in de prijzen
30 oktober 2008 - Twee TU/e-studenten en een deeltijd universitair docent van Bouwkunde hebben prijzen gewonnen op de Staalbouwdag. De nationale staalprijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt en de studentenstaalprijs jaarlijks.
Lees meer »
TU/e weer bovenaan in IQ/EQ-test
30 oktober 2008 - Voor het derde jaar op rij staat de TU/e eerste in de Nobiles Q-Masters test, een wedstrijd waarbij studenten online een intelligentietest kunnen doen. De 350 beste gaan naar het Sp!ts Nobiles Career Event op 31 oktober en 1 november in Utrecht, om aan de halve finale mee te doen.
Lees meer »
30 oktober 2008 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Christiaan Bootsma (zevendejaars Technische Informatica), Jeroen Geerts (derdejaars Technische Bedrijfskunde) en Leroy Schepers (derdejaars Technische Natuurkunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Roy Warmerdam
Lees meer »
En hoe is het in Auckland?
30 oktober 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »